5 Bin Lira İle Ne İş Yaparım

5 Bin Lira İle Ne İş Yaparım

Düşük sermayesi olan ve bunu en iyi şekilde iş fırsatları kovalayarak değerlendirmek isteyenler 5 bin lira ile ne iş yaparım sorusunun yanıtlarını arıyor. Türkiye’nin dört bir yanında sadece 5 bin TL sermaye ile kurulabilecek pek çok yüksek getirili iş bulunuyor. Başlarda çok yüksek kazançlar elde ettirmese de zamanla işin tutması halinde azımsanmayacak kazançlar sağlayan iş imkanlarını yazımızda bulabilirsiniz.

5 Bin Lira Ile Ne Is Yaparim
5 Bin Lira İle Ne İş Yaparım

Nohut Dürüm Satışı

Son yıllarda sokak lezzetleri konusunda en çok tercih edilen ürünlerin başında muhakkak nohut dürüm geliyor. Nohutlu dürüme olan ilginin her geçen gün artması ve en lezzetli sokak yiyeceklerinden biri olarak tanıtılması sayesinde satışlar hız kazanıyor. Nohut dürüm satışı yapabilmek için öncelikle belediyeden gerekli izinleri almak önem taşıyor. Bu izinleri aldıktan sonra çok düşük sermayeleri koyarak sokakta nohut dürüm satışı yapılabilir. Bunun için yaklaşık 5 bin TL’lik bir sermaye harcamak yeterli olacaktır.

Çay Ocağı Açmak

Düşük sermaye ile yapılabilen işler arasında, iyi bir yerde konumlanmış çay ocağı açmak da yer alır. 5 bin TL sermaye iş fikirleri arasında çok uzun yıllardır en çok tercih edilen ve güvenli görülen iş fikri çay ocağı açmaktır. Yeri ve konumu çok önemli olan çay ocağı, aylık bin TL gibi bir kazanç getirebilir. Bu sayede Türkiye şartlarında düşük sermaye ile iş kurup aylık fena sayılmayacak rakamda getiri elde edebilirsiniz.

Hindi Yetiştiriciliği

Yeni iş fikirleri arayan vatandaşlar için son yıllarda oldukça önem taşıyan hindi yetiştiriciliği önemli bir kazanç kapısıdır. Hindilere olan ilginin artması ve gıda talebinin giderek artmaya devam etmesi, hindi yetiştiriciliği konusunu bir fırsata çevirmiştir. Sadece 5 bin TL gibi bir birikimle hindi yetiştiriciliği yapabilmek için önceden planlama yapılmasında fayda vardır. Düşük kapasiteli hindi yetiştiriciliği, 5 bin TL ile kurulabilecek en kazançlı iş fikirleri arasında giderek popülerlik kazanıyor.

Seyyar Dürümcülük

Eğer 5 bin TL gibi bir sermaye ile yapabileceğiniz tam zamanlı iş arıyorsanız seyyar dürümcülük öne çıkan mesleklerden biridir. Seyyar satıcılık denilince gıda sektöründe akla ilk gelen pilavcı olsa da seyyar dürümcüler de sayıları giderek artmasıyla dikkat çekiyor. Sokak lezzetlerinin en çok satıldığı kalabalık şehir merkezlerinde düşük sermaye ile bu iş rahatlıkla yapılabilir. İnternet üzerinden 5 bin lira ile ne iş yaparım diye merak eden kişiler seyyar dürümcülük yapmayı tercih edebilir. Böylelikle eldeki sermayeyi iyi bir şekilde değerlendirip sonuç alınabilir.

E-Ticaret İşleri

Düşük bütçeli iş fikirleri arayanlar internet üzerinden yapılan satışları avantaja çevirebilirler. İnternet sayesinde artık herkes sanal mağazasını çok kolay bir şekilde kurabilir. Alım satım işleri büyük sermaye ile yapılan bir iş kolu gibi görünse de temelde 5 bin TL gibi düşük bir maliyetle alım satım yapılabilir. İkinci el veya sıfır fiyatlı küçük bütçeli elektronik ürünler alarak bunların satışını yapabilirsiniz. Kısa sürede alım satım ağınızı geliştirip yeni müşteriler elde ettiğiniz takdirde alım satım işlerinden sermayenizi daha da büyütmeniz çok kolaydır.

Telefon Alıp Satma

Alım satım işlerinde ayrı bir parantez açılması gereken cep telefonu, çok hızlı bir şekilde alınıp satılan bir üründür. Teknolojik cihazlar arasında garantili bir şekilde satın alınıp hızlı bir şekilde geri satılabilecek ürünlerin başında akıllı telefonlar gelir. Akıllı telefon seçiminde ikinci el bir telefon modelini makul fiyatlarla satın aldıktan sonra üzerine kar ekleyerek satış yapabilirsiniz. Çalışma seviyenize ve satın aldığınız telefonun maliyetine göre 300 500 TL bir kazanç elde edebilirsiniz. Sattığınız her telefondan 100 TL kazanç elde etseniz ve ayda 10 tane telefon alıp satsanız 1000 TL kazancı cebe indirebilirsiniz.

Online Takı Satmak

Hanımların en çok ilgi gösterdiği ürünlerden olan takılar, internet üzerinden de peynir ekmek gibi satılır. Her bütçeye uygun sermaye ile toptancıdan satın alacağınız takıları, üzerine kar koyup internet üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına satabilirsiniz. Evden çalışma imkanı da tanıyan online takı satmak için deneyimli olmanıza gerek yoktur. Şimdiden en moda takıları satın alarak işe başlayabilir ve 5 bin lira ile ne iş yaparım sorusunun yanıtını kendiniz verebilirsiniz.

Okuyun: Alışveriş yaparken kazanmanın yolu ArtiWay nedir?

Leave a Comment