Apartman Yöneticilik Hizmeti Verebilir miyim?

Apartman Yöneticilik Hizmeti Verebilir miyim?

Apartman yöneticilik hizmeti apartmanda yaşanan ilk sorunlara müdahale eden, apartmanla ilgili tüm sorunlarda muhatap alınan hizmet verendir. Kat malikleri, kendi aralarında toplanarak apartman yöneticisini seçebilirler. Unutulmamalıdır ki, apartman yöneticileri herhangi bir maaş almamaktadır, sadece aidat ödemesi yapmaz, yani bir bakıma aidat bedeli kadar bir geliri olmaktadır. Apartman yöneticisi olabilmek için, kat malikleri ile konuşup anlaşabilirsiniz, oylama yapılır ve seçilmeniz durumunda yönetici olursunuz. Apartman yöneticisi olmak için, akli şartların yerinde olması, herhangi bir sabıkasının olmaması yeterlidir, yani aslında standart bir vatandaş olması aranmaktadır. Genelde apartman yöneticisi olarak seçilen kişiler, binada en uzun süre oturan kişiler olduğu için, yeni gelmiş birinin yönetici olma şansı pek yoktur.

YAPABILIR MIYIM
Apartman Yöneticilik Hizmeti

Ön Cam Değişim Hizmeti Sağlamak Kolay mı?

Akıllı telefonlar yaygınlaşmaya başladığından beri bazı telefoncular ön cam değişim hizmeti vermeye başladılar. Bu hizmet, kırılan bir telefon ekranını yenisi ile değiştirmekten ibaret. Bu işi çok fazla yapan olmadığından kar marjı çok yüksektir. Cam değişimi, telefonun modeline göre değişmektedir. Bazı modellerde 70-80 TL, bazı modellerde ise 200-300 TL arasında cam değişim ücreti vardır. Cam değiştirme yaklaşık 2 saat sürmektedir. Cam değiştirme hizmeti pek kolay bir iş değildir, zira bu işi yapabilmek için her şeyden önce bir dükkâna sahip olmalısınız, yani bu işi dükkansız yapmak mümkün değildir. Ayrıca bu dükkanda çeşitli hizmetler de vermelisiniz ki para kazanabilesiniz. Her ne kadar cam değişimi çok karlı olsa da, günde 800-1000 tl ciro yapamıyorsanız bu işten pek kazanamazsınız.

Yerel Matbaa Hizmeti Nasıl Verilir?

Son zamanlarda az çok sermayesi olan pek çok girişimci kendi işini nasıl kuracağını araştırıyor, genel olarak kendi işinizi kurmak oldukça zor ve maliyetli olabilse de, çekilen zorluklar genel olarak elde edilen kazanca değmektedir. Yerel matbaa hizmeti ise, kurulabilecek iş fikirleri arasında gösterilebilir. Yerel matbaa, çevredeki basım işlerini üstlenen işyerleridir. Bu işyerleri devasa makinelerle ve çok sayıda elemanla çalışırlar. Birçok grafik tasarımcı, matbaa elemanı, renk uzmanı gibi pek çok personel barındırmaktadır. Bu nedenle bir matbaa kurmak en az 400.000 TL sermaye gerektirir diyebiliriz. Fakat matbaayı kurduktan sonra aylık minimum 20-30 bin TL gelir elde edersiniz.

Pergole Üretimi Yapmak Kolay mı?

Pergole, genelde kafe ve işyerlerinde kullanılan, bu işyerlerinin açık alan bölümünün üst kısmını kapatmak için kullanılan bir yapı ürünüdür. Bunun dışında plajlarda, yürüyüş yollarında da kullanılabilmektedir. Pergole, açık alana sahip olan neredeyse tüm işyerlerinin ihtiyaç duyduğu bir şeydir, bu nedenle her işyerinde lazım olur. Pergole üretimi yapmak ise fabrika ortamı gerektirir. Bu nedenle minimum 10 milyon TL sermaye ihtiyacı bulunmaktadır.  Gerekli sermayeyi karşılayan kişiler, bölgesindeki ihtiyacı ciddi anlamda karşılayabilir. Pergole ürününün talebi azdır, bu nedenle pek rekabet yoktur, yani yeni kişilere pazarda yer vardır. Sizlerde bu işi yapmak istiyorsanız şehir dışında bir pergole fabrikası kurabilirsiniz. Bu şekilde çok büyük kazançlar elde etmek mümkün olmaktadır.

Baskılı İç Çamaşırı Nasıl Üretirim ve Satarım

Baskılı iç çamaşırı, çeşitli markaların veya sembollerin basılı olduğu çamaşır modelleridir. Genelde bir çamaşırda baskı olması onun fiyatını en az 2 katına çıkarır. Baskılı iç çamaşırları ise minimum 40-50 TL’ye satılmaktadır. Fakat üretim maliyeti düşüktür, şu anda tekstil atölyelerinde baskılı iç çamaşırlarını toptan bir şekilde 20 TL’ye rahatlıkla alabilirsiniz. Eğer üretmek istiyorsanız, bu durumda bir konfeksiyona sahip olmalısınız. Konfeksiyon satın alabilmek için, minimum 100-200 bin TL sermaye ve konfeksiyonu işletebilmek için de bir o kadar para gerekir. Yani totalde 200-400 bin TL arası bir sermaye gereksinimi vardır. Her şey karşılandığında 20.000 TL civarında bir kar elde edilmektedir. Türkiye özellikle tekstil konusunda çok gelişmiştir, bu bağlamda herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

Leave a Comment