ATH Yapmak Nedir?

ATH Yapmak Nedir?

Özellikle kripto para borsalarında dolaşmaya başladıkça veya kripto paralar hakkında araştırmaya yapmaya başlayınca sıkça karşılaşacağınız ifadelerden birisi ATH olacaktır. Peki bir kripto paranın ATH yapması ne demektir? ATH yapması iyi bir şey midir? Kötü bir şey midir?

ATH Yapmak Nedir
ATH Yapmak Nedir?

ATH Yapmak Nedir?

ATH kelimesi İngilizce All Time High (tüm zamanların en yüksek seviyesi) ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Bir kripto paranın fiyatının en yüksek seviyeye gelmesine ATH yaptı denilir. Tüm zamanlarda gördüğü en yüksek seviye yani aslında fiyatının rekor kırması ATH yapmasıdır. Kripto paraların TL, Dolar veya diğer para birimleri karşısında (genel olarak Dolar karşısında) en yüksek seviyesini görmesine ATH yapmak denilir.

Bir Kriptonun ATH Yapması İyi Midir?

Bir kriptonun en yüksek seviyesini görmesi piyasa açısından olumludur. Fiyatının o ana kadar ki en yüksek seviyesine gelmesi yatırımcılarına para kazandırdığının göstergesidir. Bunun yanında kripto paralar ATH yaptıktan sonra yani rekor kırdıktan sonra bu seviyede kalmayabilir. Fiyatı tekrar düşebilir. Bu nedenle ATH yapması iyi bir durum olsa da fiyatının tekrar düşebileceği unutulmamalıdır.

1 thought on “ATH Yapmak Nedir?”

Leave a Comment