Avusturya İş İlanları

Avusturya İş İlanları 2021 yılında birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Yurt dışında yaşamak ve çalışmak istiyorsanız, yapabileceğiniz tercihler arasında bulunmaktadır. Orta Avrupa’da yer almakta olan ülke Alman kültüründe bulunmaktadır. Resmi dili Almanca olup, nüfusu 8.2 milyondur. Kişi başına düşen gelir 51 bin Amerikan doları olup ekonomik refah bakımından Avrupa’nın en iyi ülkeleri arasındadır. Avusturya’nın milli geliri 455 milyar Amerikan dolarıdır. Bir Avrupa birliği ülkesi olan ülke, euro kullanmaktadır. Yurt dışında çalışmak istiyorsanız, size teklif ettiği çok sayıda fırsat bulunmaktadır. İlanları kontrol ederseniz, birçok detayı görmeniz mümkündür.

Avusturya İş İlanları
Avusturya İş İlanları

Avusturya’da Çalışma ve İş İmkanları

Avusturya’da çalışmak istiyorsanız, değerlendirebileceğiniz çok sayıda ilan bulunmaktadır. Bunlar işçiden, öğretmene kadar birçok farklı pozisyona kadar devam etmektedir. Dolayısıyla yetkinliklerinize göre incelerseniz, birçok seçeneği görmeniz mümkündür.

Wien iş ilanları dahil bunları birçok siteden bulmanız mümkün olmaktadır. Ardından başvuru yapabilirsiniz. Bunun öncesinde bir takım hazırlıklar yapmanız da size faydalı olacaktır. Özellikle Almanca bilmek, ülkede rahatça iletişim kurmanıza olanak tanıyacaktır. İngilizce de size bir ek fırsattır.

İlginizi Çekebilir – Para Kazandıran Anketler

Avusturya her yıl çok sayıda işçi almaktadır. Bunlardan bazıları,

  1. Gıda işçileri,
  2. Tekstil işçileri,
  3. Telekomünikasyon işçileri,
  4. Depo işçileri,
  5. Kasiyer,
  6. Süpermarket ve Restoran işçileri,
  7. Fabrika işçileri şeklindedir.

Avusturya ekonomisi genellikle ihracata dayalıdır. Sanayi endeksli olup birçok mesleğe dair alım yapılabilir. Bunların tümünü inceleyebilir, ardından müracaat edebilirsiniz.

Avusturya’da İş Bulma Rehberi

Avusturya iş ilanları 2021 yılında da birçok iş imkanı sunmaktadır. Bunları takip etmek, başvurmak istiyorsanız düzenli olarak inceleyebilirsiniz. Viyana turizm açısından gelişmiş bir bölgeyken, diğer şehirler ve bölgelerde tarım ve sanayi gelişmiştir.

  1. Tarım: Avusturya’da gelişmiş bir sektör olan tarım, milli gelirin yüzde 2 – 3 gibi küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Büyüklük anlamında 8 ile 15 milyar Amerikan doları arasındadır.
  2. Hizmet: Turizm sektörünü de içine alan bu sektör, milli gelirin yüzde 50 gibi büyük bir bölümünü kaplamaktadır.
  3. Sanayi: Sanayi sektörü Avusturya’da yüzde 30 ve 40 gibi büyük bir alanı kapsamaktadır.

Yetkinliklerinize, vasıflarınıza göre bu alanlardaki ilanları değerlendirirseniz, çok sayıda fırsat bulmanız mümkündür. Bunların yanı sıra vasıfsız çalışmak isteyen kişiler için de çözümler bulunmaktadır.

Avusturya İş İlanları
Avusturya İş İlanları

Avusturya’da İş Piyasası

Avusturya’da herhangi bir sektörde işe girmek istiyorsanız, geçmen alım kurallarına uyum sağlamanız gerekmektedir. Üniversite mezunuysanız, bu konuda Avusturya ile denklik almanız gerekmektedir. Bunun için ilgili üniversitelerin muafiyet sınavına girmeniz, ardından da geçmeniz gerekmektedir.

Böylece geçtikten sonra istediğiniz işe girmeniz mümkündür. Viyana Türk iş ilanları farklı siteleri kontrol etmeniz mümkündür. Bunların arasında LinkedIn, Indeed ve Avusturya’da bulunan yerli ve Türk firmalarını değerlendirmeniz mümkündür.

Avusturya’da Çalışma Kültürü

Çalışma saatleri her ülkede farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle yurt dışında çalışmak isteyen birçok kişi, konu hakkında inceleme yapmaktadır. Viyana işçi arayan firmalar çalışma saatleri olarak ülke genelinde haftada 40 saat normal çalışma süresine sahiptir.

Eğer bu sürenin üzerine çıkılırsa, fazla mesai olup, minimum yüzde 50 fazla ücret bulunmaktadır.

Avusturya’da Maaşlar

Avusturya’da maaşlar mesleğe göre değişiklik arz edebilmektedir. Amerikan dolar bazında bir işçi 1700 dolar alabilmektedir. Diğer meslekler için maaşlar şu şekildedir;

  1. Mühendis: 4000 Amerikan doları
  2. Öğretmen: 3500 Amerikan doları
  3. Avukat: 3500 – 4500 Amerikan doları
  4. Doktor: 4000 – 6000 Amerikan doları
  5. Bankacı: 3000 – 4000 Amerikan doları
  6. Satış müdürü: 12.000 Amerikan doları

Bunun dışında yer alan maaşlar için özel inceleme yapabilirsiniz.

2 thoughts on “Avusturya İş İlanları”

Leave a Comment