Azerbaycan İş İmkanları

Azerbaycan İş İmkanları

Azerbaycan iş imkanları 2022 yılında Türkiye’de birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Bunun en büyük nedenleri arasında ülkemize yakın olması, Türki Cumhuriyetler arasında bulunması ve dilinin de Anadolu Türkçesine yakın bulunmasıdır.

Nüfusu yaklaşık olarak 10 milyon olan Azerbaycan, manat para birimini kullanmaktadır. Başkenti Bakü olup, kişi başına düşen milli gelir 4000 Amerikan doları civarındadır. 1990’lı yıllara kadar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin bir parçası olan ülke, 1991 senesinde Sovyetlerin çökmesiyle bağımsız olmuştur. Günümüzde birçok Türk vatandaşı çalışma fırsatları için Azerbaycan’ı yakından değerlendirmektedir. Eğer Azerbaycan’da bulunan iş ilanlarını takip ederseniz, size uygun birçok fırsatı bulmanız mümkündür.

Azerbaycan İş İmkanları
Azerbaycan İş İmkanları

Azerbaycan’da Çalışma ve İş İmkanları

Azerbaycan Bakü iş ilanları Türkiye’de birçok kişi tarafından incelenmektedir. Zira ülkenin başkenti pozisyonun olduğu için, iş olarak daha fazla olanak tanımaktadır. Gelişmişlik oranı daha fazla olduğu için sosyal anlamda etkinlikleri de daha fazladır.

Azerbaycan’da çalışmak ve yaşamak istiyorsanız,  alım gücünün ülkemize göre yaklaşık olarak yüzde 20 oranında daha düşük olduğunu bilmeniz gerekir. Ortalama asgari ücret 150 Amerikan doları olup, kişi başına düşen milli gelir 4.000 Amerikan doları civarındadır.

Dolayısıyla hem çalışmak hem de ülkeye yerleşmek istiyorsanız, öncelikle bu konudan haberdar olmanız önerilmektedir.

İlginizi Çekebilir – Madenciliği Yapılan Coinler

Azerbaycan’da İş Bulma Rehberi

Azerbaycan’da çalışabileceğiniz birçok pozisyon yer almaktadır. Ancak bunlara geçmeden önce Azerbaycan iş ilanları 2020 ve gelecek seneler için hangi siteleri değerlendirmeniz gerektiği bilinmelidir. Bu durum, başvurularınızın zamanında gerçekleşmesine olanak tanıyacaktır.

Bu bakımdan öncelikle kariyer platformlarını değerlendirmeniz mümkündür. LinkedIn ve Indeed gibi platformlar aracılığıyla Bakü de dahil olmak üzere Azerbaycan’da verilen birçok iş ilanına erişmeniz mümkündür. Kariyer.net gibi platformlar da Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk firmalarının ilanlarını görmek için kullanılabilir.

Bunların yanı sıra Azerbaycan’da bulunan firmaları inceleyebilir, kendi siteleri aracılığıyla iş ilanlarını takip edip, başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Eğer iş bulma ve başvuru işlemlerini ülkeye gitmeden yaparsanız, gittiğinizde daha kesin sonuçlar almanız mümkün olabilir.

Azerbaycan’da İş Piyasası

Azerbaycan iş ilanları siteleri aracılığıyla birçok ilan yayınlanmaktadır. Bunları düzenli olarak kontrol ederseniz, yetkinliklerinize uygun çok sayıda pozisyon bulmanız mümkündür. Bunlar farklı sektörler üzerine olmaktadır.

Azerbaycan İş İmkanları
Azerbaycan İş İmkanları

Azerbaycan’da başlıca sektörleri petrokimya ve hizmet alanları oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra şu gibi seçenekleri de değerlendirmeniz mümkündür;

  1. Tarım: Tarım alanları nüfusa oranla geniş olan Azerbaycan, tarım alanında işe girmek veya tarım alanında yatırım yapmak için uygun seçenekler sunmaktadır.
  2. Sanayi: Azerbaycan, yapılan yatırımların yardımı sayesinde hızlı şekilde gelişen bir sanayiye sahiptir. Dolayısıyla iş imkanı oldukça geniştir.
  3. Hizmet: Azerbaycan başta Bakü olmak üzere turizm ve tatil üzerinden büyük gelir elde etmektedir. Dolayısıyla çalışabileceğiniz seçenekler arasındadır.

Bunların yanı sıra vasıflı ve vasıfsız birçok pozisyonda personel de aranmaktadır.

Azerbaycan’da Çalışma Kültürü

Azerbaycan’da çalışmak istiyorsanız, çalışma saatlerini de mutlaka bilmeniz gerekir. Azerbaycan iş ilanları 2020 gibi bu durum da oldukça önemli bir konudur. Bu değerlendirildiğinde tıpkı Türkiye’de olduğu gibi günlük olarak ortalama sekiz saat civarında olduğu görülmektedir.

Azerbaycan’da Maaşlar

Azerbaycan işçi maaşları farklılık göstermekle beraber 300 ile 500 manat arasında değişmektedir. Ancak farklı mesleklerde bu oran farklılaşır. Temizlik işçileri bir ayda 800 manat elde edebilmektedir. Aşağıdaki maddeler de farklı mesleklerin maaşlarını göstermektedir;

  1. Hemşire: 700 manat
  2. Doktor: 1000 – 2000 manat
  3. Öğretmen: 800-900 manat
  4. Küçük işletme: 2000-2500 manat
  5. Şoför: 600 manat

Bunun yanı sıra merak ettiğiniz ayrı bir meslek varsa, özel olarak incelemeniz önerilmektedir.

7 thoughts on “Azerbaycan İş İmkanları”

  1. Azerbaycan hakkında kısa ve öz bilgiler veriyor blog Azerbaycan a gidecekler için baya faydalı

    Reply
  2. Azerbeycana gitmek isteyen biri olarak merak ettigim işle ilgili bilgileri ogrenmis oldum

    Reply
  3. Azerbaycan hakkında kısa ve öz bilgiler veriyor blog Azerbaycan a gidecekler için baya faydalı olduğuna eminim.

    Reply

Leave a Comment