Bilim alanında gelişmeler daha da ilerlesin ve ülkemiz dünyanın her yönden en gelişmiş ülkesi olsun isterdim.

Bilim alanında gelişmeler daha da ilerlesin ve ülkemiz dünyanın her yönden en gelişmiş ülkesi olsun isterdim.

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA – 3

Hayalimdeki dünya savaşların yaşanmadığı , hiçbir insanın bombalar altında can vermediği , bütün insanlığın bencil olmayarak empati duygusuna sahip olduğu , birlik ve beraberliğin olduğu , insan sevgisi ve yardımlaşmanın olduğu , hiç kimsenin aç ve susuz kalmadığı , insanların öldürülmediği ya da tacize uğramadığı bir dünya olsun isterdim .

İnsanlar birbirini sevsin , paylaşmayı bilsinler isterdim . Bencil olmamak gerektiğini düşünüyorum . Bilim alanında gelişmeler daha da ilerlesin ve ülkemiz dünyanın her yönden en gelişmiş ülkesi olsun isterdim. Dünyadaki bütün insanlara bir gözle bakılmasını isterdim.

Ön yargının olmadığı, dedikoduların olmadığı, yüzüne gülüp arkadan kuyunu kazan yakınlarının olmadığı, sevgi ve kardeşliğin olduğu bir dünya olsa herhalde dünyamız cennet olurdu. İnsanlar elindeki ile yetinmesini bilse, herkes istediği bir yere daha çabuk gidebilse , istediğim zaman uzaya çıkabilsem , bebekler sahipsizmiş gibi sokaklara bırakılmasa , bütün öksüz ve yetimlere sahip çıkılsa , faiz yenmese , riyakarlık olmasa , kötü alışkanlıklar ortadan kalksa , devletler aç gözlü olmasa …vs gibi bir dünyada yaşamak isterdim .

Hayal ettiğiniz dünyada yaşamanız ve umutlarınızın gerçekleşmesi dileği ile… Hayal ettiğim dünya da kelebeklerin özgürce uçmasını ve sincapların insanlar ile dost olup omuzlarımda benden korkmadan dolaşmalarını istiyorum. Çok şey istiyorum ama günün birinde bunların olacağına inanıyorum. Değişime önce kendimizden başlayarak yavaş yavaş toplu iğne ile kuyu kazarak insanoğlunun bir gün bu düzeye geleceğine inanıyorum.

O gün işte gök yüzünden ruhum bu dünyayı büyük bir keyif ile izleyecek.Öyle bir dünya hayal ediyorum ki bir tarafta açlıktan ölen insanlar öte yanda obezite ile mücadele eden insanların olmadığı, adil paylaşımın temel olduğu ve mülkiyet hakkının bir suç kabul edileceği bir dünya hayal ediyorum. Paylaşmanın temel kavram olduğu ve herkesin becerileri doğrultusunda bir şeyler ürettiği yaşlıların ve engellilerin rahat yaşayabildiği bir dünya hayal ediyorum.Öyle bir dünya hayal ediyorum ki para hırsı yüzünden çevrenin doğanın hiç tahrip edilmediği bir dünya.

O dünya içerisinde tüm bilim insanları sermaye için değil sadece insanlık için çalışsınlar. Sadece para kazanmak için değil sadece canlıların daha iyi yaşayabileceği bir dünya için çalışsınlar. Ne denizlerin ne ormanların ne akarsuların ne de dünyaya ait olan hiç bir doğal yapının ve ya dengenin bozulmadığı tüm canlıların bu konular için fikir birliği ettiği bir dünya hayal ediyorum.

 

Gaziantep, Hasan

Leave a Comment