Binance Nasıl Para yatırılır?

Binance Nasıl Para yatırılır?

Binance nasıl para yatırılır konusu kripto paraların önem kazanması ile insanlar tarafından sıkça araştırılan konular arasında yer aldı. 2021’de Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yüz milyarlarca dolar değerindeydi ve bu onları en çok aranan yatırım seçeneklerinden biri haline getirdi.

Kripto para birimleri söz konusu olduğunda, değerlerinin tek bir günde yüzlerce, hatta iki kat arttığı günler olmuştur. Bu hareketli günlerin devam edip etmeyeceği bilinmiyor ve piyasadaki yeni katılımcılar daha fazlasını öğrenmek için can atıyor. İnsanların cevabını bulmakla ilgilendikleri sadece bitcoin nasıl satın alınır sorusu değil. Şimdi Binance nasıl para yatırılır sorusuyla ilgileniyorlar, şimdi nasıl olduğuna bakalım.

Binance Para Yatırma Seçenekleri

Bir yatırımcı iki farklı ödeme seçeneği kullanarak Binance’e para yatırma işlemini yapabilir. Kripto para satın almanın en yaygın yöntemi kredi kartıdır. İkinci bir alternatif olarak TrBinance’a kayıt olun ve bankanız aracılığıyla Türk Lirası’nı TrBinance’a aktarın. Daha sonra bu Türk Lirası’nı kullanarak Binance hesabınıza USDT gönderebilirsiniz.

İkinci seçenek size duraklama vermiş olabilir. Kredi kartı kullanmak istiyorsanız işlem basittir. İkinci aşama ise biraz daha karmaşıktır. Binance ve Bitcoin’de yeniyseniz, aşina olmanız gereken birkaç ifade var.

 

  1. Adım: TrBinance Hesabınıza Giriş Yapın

Binance para yatırma işlemine başlamadan önce, öncelikle TrBinance hesabınıza giriş yapmalısınız. Uygulamayı mobil cihazınızda kullanmanız tercih edilir. Başlamak için mobil uygulamaya giriş yapın ve sayfanın sağ tarafında bulunan cüzdan butonundan TL’yi seçin. TRY seçeneğini seçtikten sonra sol tarafta görünen ekranda yeşil renkli “Para Yatır” butonuna tıklayın.

  1. Adım: Banka Transferi

l Para yatırma seçeneğini seçtiğinizde, ekran size üç olasılık sunacaktır. VakıfBank ikinci olurken, onu Ziraat ve Diğer Bankalar takip ediyor.

l İlk adımınız Ziraat Bankası veya VakıfBank’ta adınıza bir hesap açmak olmalıdır. Bu, haftanın yedi günü, istediğiniz zaman Binance’e para yatırmanıza olanak tanır.

l Bu finans kuruluşlarından birinde hesabınız yoksa ödeme elektronik fon transferi (EFT) yoluyla yapılacaktır. Sadece hafta içi normal mesai saatlerinde tamamlanacaktır.

l Banka seçiminizi takiben Binance hesap detayları görüntülenecektir. Para göndermek için önce alıcının banka hesap bilgilerini ve ardından göndermek istediğiniz tutarı girin.

l Bu noktada bir uyarı söz konusudur. TrBinance sadece sizin adınıza açılan banka hesaplarından mevduat kabul etmektedir. Eşinizin bir yakını veya başkası adına açılan hesaba para yatıramazsınız.

  1. Adım: TrBinance’de USDT Satın Alın

Şu anda Binance Global’e doğrudan TL transferi ile para yatırma yöntemi bulunmamaktadır. Bunun yerine USDT satın alabilirsiniz. Bu kripto para birimi bir ABD dolarına eşdeğerdir. (USDT bir tür kripto para birimidir.)

TrBinance’ın mobil uygulamasında Piyasalar’a tıklamak sizi USDT/TRY sayfasına götürecektir. Ardından, görüntülenen yeni sayfada yeşil “Satın Al” düğmesini tıklayın.

İşlem platformuna girdikten sonra, TRY’ye benzer şekilde TL karşılığında USDT satın alabilirsiniz.

  1. Adım. Cüzdan İşlemleri

Bir sonraki adım Binance’in cüzdan alanına gitmektir. Ardından, cüzdanınızı açın ve birincil değer deponuz olarak USDT jetonunu seçin. Para yatırma düğmesi, sayfayı açtığınızda sol tarafta bulunur.

Gördüğünüz gibi sayfadaki dört seçenek karşınıza çıkıyor. Ethereum (ERC20), Binance Smart Chain (BEP20), Solana ve Tron, göz önünde bulundurulması gereken dijital para projeleridir (TRC20). Bunlar, kripto para birimini bir kişiden diğerine aktarmak için kullanılan ağlardır. TRC20 butonuna tıkladığınızda adresiniz görüntülenecektir. Bu, USDT gönderebileceğiniz cüzdan adresidir.

Peki neden TRC20? Çünkü USDT’yi TRC20 ağı üzerinden aktarmak şu anda mevcut olan en hızlı seçenek. USD, cüzdanlar arasında birkaç saniye içinde aktarılır. Ayrıca, komisyon oranı diğer ağlardan daha düşüktür, sadece 1 $’dır ve bu da onu daha uygun maliyetli hale getirir.

Bu adresi kopyaladıktan sonra TrBinance hesabınıza iade etmelisiniz. Cüzdan seçeneğini belirledikten sonra geri dönüp USDT’yi seçmeniz gerekir.

“Çek”e tıklayın ve aşağıdaki ekranda açılır menüden TRC20 ağını seçin. Bu sayfada Binance TRC20 adresini ve aktarmak istediğiniz tutarı girin. Böylece Binance nasıl para yatırılır konusu çözüldü!

Leave a Comment