Binance’e Para Nasıl Yatırılır? Binance Para Yatırma İşlemi

Binance’e Para Nasıl Yatırılır? Binance Para Yatırma İşlemi

Binance para nasıl yatırılır sorusu Binance’ın dünyanın en büyük ve en güvenilir kripto borsası haline gelmesinden bu yana insanlar tarafından merak edilenler arasına girdi.

Büyük hacimleri nedeniyle, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin 24 saatlik, yedi günlük bir ticaret programı vardır. Bu sektördeki düzenleme eksikliği nedeniyle, genel insanlar etik olmayan bir şekilde kâr edebilir ve mali durumlarını riske atabilir. Kaşıkla alınan bir şey kepçe ile iade edilir. Finansal piyasalara, özellikle kripto para piyasasına yatırım yapmak, sınırlı bir anlayışa sahip olsanız bile, sağduyu ve teknik analiz konusunda biraz deneyim gerektirir.

Binance para nasıl yatırılır sorusunun cevabından önce, bazı temel ifadeleri ve fikirlerin gözden geçirilmesi gerekir. Başlangıç ​​noktası olarak, üç kavramı anlamak esastır. Binance, BinanceTR ve USDT erişilebilir seçeneklerdir.

Binance

Kripto para alım satımı için bir platform olan Binance’in merkezi San Francisco, California’dadır. Dünya çapında bir kripto para borsası olarak çok sayıda ülkeye hizmet vermektedir. CoinMarketCap’in işlem hacmi verilerine göre Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası. Önceki yirmi dört saat içinde Binance’de 65 milyar (65,000,0000,000,000) işlem ve milyonlarca kullanıcı vardı. Binance, geniş bir talep üzerine dijital varlık yelpazesi sunar. Öte yandan Binance, kapsamlı bir ticaret çifti yelpazesi sunar. Bu nedenle BTC, ETH, XRP, LTC, AVAX, CAKE vb. liste genişlemeye devam ediyor.

BinanceTR

Bilmeniz gereken bir diğer tabir BinanceTR. Daha önce belirtildiği gibi, Binance küresel bir borsadır. Binance’in BinanceTR adında bir Türk iştiraki var. Türk menşeili şirket, tüketicilere TL yatırma ve çekme imkanı sağlıyor. Ayrıca Binance, kullanıcıların BNB yatırıp çekebilecekleri ve dijital para birimleri alıp satabilecekleri bir borsadır. Binance tüm dünyaya hizmet etmeyi vaat etse de BinanceTR bundan daha küçük kripto para birimi olduğunu düşünüyor. Bu, BinanceTR cüzdanınıza para yatırmak için önce Binance’e bir banka havalesi veya elektronik fon transferi (EFT) göndermeniz gerektiği anlamına gelir. Daha sonra TL’niz bu şekilde kullanıcılar tarafından erişilebilir olacaktır.

USDT

USDT’ye aşinalık da avantajlıdır. ABD Doları Simgesi (USDT): USDT, ABD dolarının dijital biçimindeki karşılığıdır.

 

Sonuç olarak, bir USDT, bir USD’ye eşittir. Binance hesabınız, ABD Dolarına (USDT) çevrildikten sonra Binance hesabınıza aktarılabilecek Türk Lirası’na sahiptir. Fiyat para birimini kullanarak kripto para ticareti yapmak mümkün değildir. Piyasa fiyatı USD tarafından yönetildiği için TL yerine USDT ile işlem yapılması tercih edilir.

  1. Adım: BinanceTR’yi Telefonunuza İndirin

Binance para nasıl yatırılır sorusuna cevaben ilk adımdan başlayın. BinanceTR’yi mobil cihazınıza yüklemek, Binance platformuna para yatırmanın ilk adımıdır; bu nedenle, önce yapın. Bu aşamada, akılda tutulması gereken ekstra bir husus vardır. Bildiğiniz gibi Binance küresel bir ticaret platformudur. Sonuç olarak, küresel olarak kullanılmaya devam ediyor. Ancak Binance, Ankara merkezli Binance kripto para borsasını da yönetiyor. Bu borsanın temel işlevi para yatırma ve çekmedir. Başka bir deyişle, BinanceTR’den Binance’in bir yan kuruluşu olarak bahsetmenin meşru olduğunu düşünüyoruz. Binance’i kullanmak için önce Binance’e Türk Lirası (TL) yüklemeniz ve ardından bu TL’yi ABD Dolarına (USDT) çevirmeniz gerekir.

 

BinanceTR’yi indirip giriş yaptıktan sonra ana sayfanın (sağ altta) cüzdan kısmına gidin.

  1. Adım: Cüzdanınızda TRY’yi Seçin

Cüzdan bölümünü ziyaret ederseniz, aşağıdakine benzer bir ekran görmelisiniz. İşletim sistemine bağlı olarak ekranın görünümü değişebilir.

Bu bölgede birkaç dijital para birimi keşfedilebilir. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDT, kripto para birimleridir (USDT). Bu kripto para birimlerine ek olarak Türk Lirası veya TL de mevcuttur. Bu aşamayı tamamlamak için olası Bitcoin gibi kripto para birimleri listesinden TRY’yi seçin.

  1. Adım: Ekranda Bulunan Yatırma Butonuna Tıklayın

TRY’ye tıkladığınızda bir ekran görünecektir. Bu ekranda para yatırma ya da para çekme seçenekleri bulunmaktadır. Para yatırma seçeneği, Binance hesabınıza para eklemenizi sağlar. Bu depozito, banka havalesi veya elektronik para transferi (EFT) yoluyla yapılabilir. BinanceTR iki bankaya bağlıdır. Kurumlar Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası’ndan oluşmaktadır. Bu bankalara haftanın yedi günü, yılın 365 günü para yatırabilir ve çekebilirsiniz. Diğer bankalara sadece mesai saatleri ve hafta içi para yatırabilirsiniz.

  1. Adım: Transfer İçin Banka Seçme

Binance hesabına para yatırma işlemi tamamlandığına göre, transferi gerçekleştirecek bankayı seçeceğiz. Daha önce de belirtildiği gibi Ziraat Bankası ve VakıfBank’a havale yapılabilir. En önemli husus, Binance işleminizi finanse etmek için kullandığınız banka hesabının adınıza olması gerektiğidir. Yani hesap sahibi Ahmet ise paranın yatırılacağı banka hesabının da hesap sahibi olmalıdır. Para transfer etmezseniz, korkunç koşullarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.

  1. Adım: Banka Hesap Bilgileri

Örnek olarak Ziraat Bankası hesabımıza para yatırdık. Bu şekilde ilerlemeyi seçerseniz Ziraat Bankası bir alternatiftir. Mevduat hesabımıza hızlı bir şekilde yatırıldığı için Ziraat Bankası seçilmiştir.

Leave a Comment