BİR GÜN NEDEN 24 SAAT

BİR GÜN NEDEN 24 SAAT

Bir günün 24 saat olmasının kesinlikle hiçbir bilimsel sebebi yoktur. İnsanlar kendi isteklerine göre bir günü 24 saat seçmesinin tek sebebi ise işlerini daha planlı yapabilmek içindir.

 

Dünyanın doğudan batıya doğru, kendi ekseni etrafında bir tur dönmesi belli bir zaman içerisinde gerçekleşir. Bu zaman sürecinede biz bir gün diyoruz. Bilim adamları zamanı ölçmek için yıldızları kullanırlar. Bir yıldızın bir yerden geçmesiyle gün başlar ve aynı yıldız aynı yerden tekrar geçtiğinde ise bir gün sona erer. İnsanlar yıldızın başladığı zamandan aynı yere gelene kadar olan süreci saat, dakika, saniye, salise şeklinde bölerek isimlendirirler. Gerçekte 1 gün 23 saat 56 dakika ve 4.09 saniye dir. Ancak bunun bölünmesi zor olacağından dolayı 24 saat olarak karar verilmiştir. Ortaya çıkan zaman farkını ise şubat ayına 1 gün ekleyerek kapatırız.

 

Eski Yunanlılar için 1 gün güneşin batmasıyla başlayıp, tekrar güneşin batmasıyla son bulurdu. Eski romalılarda ise gün gece yarısı başlar ve bir dahaki gece yarısı biterdi.

 

Günümüzde eski Romalılarda olduğu gibi gün gece yarısı (00.00) da başlar, sonraki gün yine gece yarısı son bulur. (00:00)

 

4 thoughts on “BİR GÜN NEDEN 24 SAAT”

  1. Bilgili bir içerik 24 saatin 23 saat 56 dakika 4 saniye olduğunu bilmiyordum ve başka ulkelerde bu zaman dilimleri farkliymiş yaşadığımız hayatı ogrnemek güzel şey

    Reply

Leave a Comment