Bitcoin ve Ethereum Mining Nasıl Yapılır?

Bitcoin ve Ethereum Mining Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda kripto para dünyasındaki hareketlenmeler doğru hamleler yapanlara büyük kazançlar sağladı. Bu durum ise bizlere ‘’Bitcoin mining nasıl yapılır? ‘’Ve ‘’Ethereum mining nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını aratıyor nitelikte. Sizler de Coin mining yaparak gelir elde etmek istiyor iseniz makalemizi dikklatlice okumalısınız. İlk olarak kripto para mining nedir? Bunun ile başlayalım.

Bitcoin ve Ethereum Mining Nasil Yapilir
Bitcoin ve Ethereum Mining Nasıl Yapılır?

Kripto Para Madenciliği Nedir?

Güçlü grafik işlemcili bilgisayarlar veya özel donanıma sahip sistemler kullanılarak yapılan madencilik, bir blok zinciri oluşturmak için kullanılır ve yeni bir blok zinciri elde etmek adına matematiksel işlemleri çözmek gerekmektedir. Zorluğu her geçen gün artan ekstraksiyon işlemini gerçekleştirmek adına güçlü donanımlara sahip olan bilgisayarlara ya da özel ekipmanlara ihtiyacınız var.

Her karmaşık sorunu güçlü bilgisayarlarda çözmek ve aktarım işlemini gerçekleştirmek, kullanıcıları kripto para birimleriyle ödüllendirmeye yardımcı olur. Kripto para mining, mevcut blok zincirine yeni bloklar ilave için türlü şifreleme yöntemlerinin şifresinin çözülmesini ister. Blok zinciri oluşturmayı teşvik etmek adına kullanıcılar kripto para birimleri ile ödüllendirilmektedir.

 

Nasıl Ethereum Mining Yapabilirim?

Gelelim herkesin merak ettiği bir diğer konu Ethereum mining nasıl yapılır? Ethereum mining için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemi yazımızın ilerleyen kısımlarında tek tek işleyeceğiz. Fakat hangisini seçtiğiniz farketmeksizin bir Ethereum cüzdanı oluşturmanız gerekecektir.                                    Peki Ethereum mining yöntemleri nelerdir gellim bu sorunun cevabına.

  • Bulut madenciliği yapmak
  • Solo madencilik yapmak
  • Bir havuza katılıp havuz madenciliği yapmak

 

Bulut Madenciliği:

Bulut madenciliği özünde mining yaparken kullanılan ekipmanları kiralamaktadır. Bu ekipmanları kiralayan mal sahipleri bakımından da kendileri sorumludur.Bu ekipmanı kiralamanız durumunda ekipmanın sorunsuz şekilde çalışması ödeme yapmanız anlamına gelir. Kiralama süreci boyunca kazanılan coinler sizin cüzdanınızda toplanmaktadır. Ekipmanın satın alınması, kurulumu veya bakımının olmaması ve ekipmana herhangi bir zarar gelmesi riskinin olası olmadığı gibi çeşitli avantajları vardır.Fakat bu mining yönteminin dezavantajları da bulunmaktadır. Bulut madenciliği yönteminin en büyük dezavantajı, Ethereum fiyatının düşme riskinin bulunmasıdır, bu durumda kiralama zarar görebilir. Bir diğer önemli değerlendirme, yüksek dolandırıcılık riskidir.

Solo Madencilik Yapmak:
2022’ yılına neredeyse girmek üzereyiz ve solo madencilik yapmak için biraz daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Çünkü oluşan havuzlar çok rekabet içeren bir ortamı da beraberinde getirmiş durumda. Yani yalnızca bir Ethereum bloğundan gelir elde etmek için çok fazla harcama yapmanız gerekebilir. Aynı zamanda doğru orantılı olarak çok daha fazla zaman harcamanıza sebep olacaktır.

Madencilik Havuzlarına Katılarak Madencilik Yapmak:

Burada çok fazla sayıda Ethereum madencisi sebebiyle, Verilmiş olan görev ne kadar karmaşık ve zor olursa madencilerin kazançları da o kadar fazla olacaktır. Bu kalabalık ortam içerisinden bir Ethereum madencisinin denklemi çözme ve ödülü alma şansı daha düşüktür. Madencilik havuzlarının ana amacı ise bu sorunu çözmektir. Madenci grupları bilgi işleme kuvvetlerini birleştirerek  çok daha verimli bir madencilik sağlamaya çalışırlar. Madencilik havuzları, matematiksel bir denklemi çok daha küçük denklemlere bölen ve bunları bağlı bilgisayarlar içinde dağıtmakta olan bir sunucudur. Havuzdaki katılımcılar denklemi birlikte çözdüklerinde ödül aralarında paylaştırılır.

 

Bitcoin Mining Nasıl Yapılır?

Şüphesiz günümüzdeki en değerli kripto para Bitcoin’dir. Bizlerin gözüne en cazip geleni de tartışmasız Bitcoin. Bu durumdan ötürü mining yapmak isteyenler en çok tercih ettiği kripto para olma özelliği taşır. Gelelim herkesin merak ettiği soruya ‘’Bitcoin mining Nasıl Yapılır?’’ Yazımızın geri kalanında değineceğimiz nokta ‘’Bitcoin mining Nasıl Yapılır? Olacak. Zaman Kaybetmeden başlayalım.

Bitcoin mining yapabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu işlemler için gereken ilk şey Bitcoin üretim makinelerine gerekli yatırımların yapılmasıdır. Bu nedenle evde Bitcoin üretmek için çok para harcamanız gerekiyor. ”Bitcoin mining nasıl yapılır?” sorusu birçok kişi tarafından sorulsa da birçok kişi bu karardan vazgeçiyor. Çünkü bu işlem yapabilmek için büyük meblağlar harcanması gerekiyor.

Bitcoin mining yapmak için en gerekli olan iki unsur vardır. Bitcoin için gereken en temel öğe internet bağlantısı ve gerekenleri karşılayan bir donanımdır. Çeşitli Bitcoin mining yöntemleri vardır. İşte bunlardan bazıları:

  • Donanım Yardımıyla Bitcoin Mining
  • Cloud Bitcoin Mining
  • Bilgisayar Yardımıyla Bitcoin Mining

‘’Bitcoin ve Ethereum mining Nasıl Yapılır?’’ sorusunun cevabını yukarıda açıkladık. Özüne baktığımız zaman Bitcoin ve Ethereum mining aslında birbirine çok benzer. Tek farkları Bitcoin mining işleminin çok daha zor ve karmaşık olmasıdır. Yukarıda anlatılanları karşılar nitelikte hareket ettiğiniz durumda kesinlikle gelir elde edebilirsiniz.

 

TRT haberin olsun başvurusu nasıl yapılır ?

Metaverse Nedir, Metaverse Projeleri ve Coinleri

2 thoughts on “Bitcoin ve Ethereum Mining Nasıl Yapılır?”

Leave a Comment