Cep Telefonu ve tüketim alışkanlıkları

Cep Telefonu ve tüketim alışkanlıkları

Tüketim alışkanlıklarımız tamamen değişti. Artık mobil cep telefonlarımızdaki videolar ve oyunlar en önemli tüketim varlıklarımız. Öyleki oyun oynarken yemek yemeyi, video izlerken arkadaşlarımızı unutuyoruz. Özellikle gençler tamamen mobil hayata sıkışmış durumda. Ama yaşlılar da hızla bu duruma ayak uydurma çabası içinde.

Cep telefonları her bir üst modelde değiştiriliyor. Sürekli yeni bir özellik ekleniyor hayatımıza giriyor. Gerçek ihtiyaçlarımızdan kısıp başka şeylerden eksiltip yeni çıkan telefonların peşinden koşuyoruz. Doğduktan 1 sene sonradan ölmeden 1 sene öncesine kadar telefonla yaşıyoruz. İlk 1 sene biberon son 1 sene baston zaruri ihtiyacımız aradaki zamanda ise hep elimizde telefon.

Aslında hemen hemen herkes bu durumdan şikayetçi oluyor ama alıkoyamıyor kendisini. Eleştiriyor etrafındaki yüzüne bakmayanları ama kendiside bakmıyor kimsenin yüzüne. Alıştık bu duruma hem kızıyor hem yapıyoruz ve böylede devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Belliki elimize baston tutturulana kadar telefon düşmeyecek elimizden.

Telefonların hayatımızı kolaylaştırdığı şeyler  hayatımızdan çaldıklarını unutturuyor bize. Zaten böyle olmak zorunda çünkü bu sektörde ve bunun yan sektörlerinde çok büyük para kazananlar var. Tıpkı dev petrol şirketleri gibi dev teknoloji şirketleri var. Galiba yeni dev teknoloji ve özellikle mobil teknolojiler oldu. Ve bu pazarın payı dahada büyürken bizden alıp götürdükleride çoğalacak. Zamanında petrol devlerinin çaldıkları gibi.

Leave a Comment