Çocuklarda Konuşma ve İletişim Problemleri

Çocuklarda Konuşma ve İletişim Problemleri

Bir çocuğun konuşma gelişimini,iletişimini etkileyen bir çok faktör vardır. Şimdi sizlere bu faktörleri,konuşma geriliğinin,iletişim bozukluğunun sebeplerini anlatacağız.

Çocuğun konuşması gelişimini,iletişimi etkileyen faktörler; Gün içinde ne kadar konuşulduğu,yapılan o konuşmaların içerikleri,televizyon,bilgisayar,eve gelen giden kişiler,oyuncaklar,evde çocukla ilgilenen yetişkinlerin sayısı vb. faktörlerin tüm hepsi çocuğun konuşması gelişimini,iletişimini olumlu ve olumsuz yönde etkiler.Örneğin kendisiyle az ilgilenilen bir çocuk içe kapanık olur,konuşma ve iletişime gereği duymaz ve çocukta bu sebepten dolayı iletişim problemleri,konuşma geriliği oluşabilir.

Anne ve babaların özellikle dikkat etmez gereken bir yaş sınırı vardır, 3 yaşından küçük çocukların televizyon,bilgisayar,telefon gibi elektronik aletlerden uzak tutulması gerekir,çok uzun süre o aletlere yakın bırakılmaması gerekir, çocuğun konuşma gelişimi bu sebepten dolayı yavaşlayabilir,çocuk geç iletişime geçebilir.

Çocukta konuşma geriliği,iletişim bozukluğu olduğunu anlamanın en önemli belirtileri;

-Çocuk iletişim kurmaktan kaçınır,içine kapanık bir hal alır.

-Kendisine seslenildiğinde bile dönüp bakmayan hal ve tavırları olabilir.

-Kendisinden yapılması istenilen basit komutlara bile uymuyor olabilir.

2 thoughts on “Çocuklarda Konuşma ve İletişim Problemleri”

  1. Cocuklarin bu denli istismara ve piskolonik siddete magru kaldigi donemlerde siz bu guzel yaziyi yayinladiginiz icin ve bilgi verdiginiz icinbir cok kalp birakiyorum size uygulamaniza 💚💚💚💚💚

    Reply
  2. Merhaba bu güzel bir bilgile dirme genel olarak doğru teknoji herkesi etkiliyor büyüklerde aynı beyini kemiyor bu lanet teknoloji

    Reply

Leave a Comment