Dijital Diplomasi Nedir ?

Dijital Diplomasi Nedir ?

Dijital diplomasi, dış politika ile ilgili olan tüm sorunları internet üzerinden yapma yöntemidir. Dijital diplomasi, klasik diplomasiye göre farklı bir ortamda gerçekleştirilir. Dijital diplomaside yapılan dinleme, yayınlama, iletişime geçme gibi tüm işlemler dijital ortamda yapılmaktadır.

Günümüzde dijital diplomasinin giderek yaygınlaşmasının farklı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden en önemlisi her geçen gün internete olan bağlılığımızın artmasıdır. Özellikle ülke dışındaki tüm ortaklarımızın kendi dijital mevcudiyetlerinin bulunmasından dolayı buna ayak uydurmamız gerekiyor. Bunun için de Dijital diplomasi çok fazla tercih ediliyor.

Dijital diploması dört ana adımda gerçekleşmektedir. İlk aşamada hangi blog ve grupların hangi konuları tartıştığı tespit edilir ve buna göre açınızı belirlersiniz. İkinci aşamada mevcudiyetinizde bulunan haber, video ve fotoğrafları verimli bir şekilde karşı tarafa iletirsiniz. Üçüncü aşama etkileşime geçme aşamasıdır. Soru sormaya özendirir, tartışmalara dâhil olur ve ortaklıklar oluşturursunuz. Son aşama ise değerlendirme aşamasıdır. Yapmak istediklerinizin ne kadarına ulaştığınızı belirleyerek daha iyi neleri yapabileceğinize karar verirsiniz. Kısaca dijital diplomasinin tanımı olarak bunlar gösterilebilir.

 

Leave a Comment