Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu

DEHB ( Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite Bozukluğu), bu özellikleri aslında her çocuk yada yetişkin bir şekilde sergiler.Ama bazılarından bu durum ilerlemiştir ve artık bir sorun haline gelmiştir.

Bir çocuğa ya da gence Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanısı koymak için gereken ilk ve en önemli şart çocuğun,kişinin sergilediği hareketlerin,davranışların yaşına uymaması gerekir.

Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite Bozukluğu genellikle gençler ve çocuklarda yaygın olan bir sorundur.Nadiren yetişkin kişilerde de gözükse de onlarda oluşan bozukluk genellikle kısa süreli olur.

DEHB bozulukğunun üç farklı kategorisi vardır

-Dikkatsizlik

-Hiperaktivite Bozukluğu

-Tepkisellik

DEHB’nin en önemli belirtileri

-Anlatılanlara odaklanma sorunu yaşanılabilir,detaylara dikkat etme zorlaşabilir, düşüncesiz bir şekilde davranışlar sergileme,yaptığı işe önem vermeme gözükebilir.

-Bir işi yaparken duyduğu bir ses ya da görüntüden dolayı anında dikkati bozulabilir yaptığı işe tekrar odaklanamayabilir.

13 thoughts on “Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu”

  1. Hiperaktivite bozukluğu denince korkmuştum. Çocuğumu psikoterapiye götürdüm üç seansta düzelme oldu. Özel ilgi ile tamamen tedavi olmuştu. Bu konuda toplumumuzu bilinçlendirmeniz çok yararlı oldu.

    Reply
  2. Bende kesinlikle dikkat eksikliği var bence herkeste dikkat eksikliği var dikkat eksikliği olan herkese bu yazıyı tavsiye ediyorum dikkatinizi dağılmayın

    Reply
  3. Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu ile ilgili olarak son derece bilgi verici ve açıklayıcı bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkürler.

    Reply
  4. Dikkat eksikliği Hiperaktivite insanlarda olan bişe çözüm ve açıklayıcı yazı için teşekkür ederiz.

    Reply
  5. Çok güzel bir bilgilendirme faydalı ve yararlı insanları aydınlatıcı bir bilgi olmus emeğinize sağlık..

    Reply

Leave a Comment