Düğün Fotoğrafçılığı Yapmak Karlı mı?

Düğün Fotoğrafçılığı Yapmak Karlı mı?

Düğün fotoğrafçılığı, tamamen yeteneklere dayanan ve çok az sermaye gereksinimi olan bir iştir. Genel olarak düğün fotoğrafçılığından iyi para kazanmak mümkündür. Düğün fotoğrafçılığı işini yapabilmek için tek gereken, fotoğrafçılık yeteneği, bir adet kamera ve photoshop bilgisidir. Bir düğünün fotoğraf işleri yaklaşık olarak 1000 TL civarındadır. Yani bir düğünün fotoğraf işlerini alırsanız 1000 lira para kazanırsınız. Üstelik tüm bunlar en fazla iki gün vaktinizi alacağından ne kadar karlı bir iş olduğunu anlayabilirsiniz. İş bulmak için tek yapmanız gereken reklam vermek ve mevcut müşterilerin sizi önermesini istemektir. Bu şekilde kısa sürede birçok iş bulabilirsiniz. Bu iş için 30 bin TL sermaye yeterli olacaktır.

Dugun Fotografciligi Yapmak Karli mi
Düğün Fotoğrafçılığı Yapmak Karlı mı?

Dedektif Bürosu Açmak Kolay mı?

Dedektif bürosu açmak belirli şartlar dahilinde yapılabilen bir iş olduğu için pek kolay diyemeyiz. Dedektif bürosu açabilmek için her şeyden önce bir dedektif çalıştırma zorunluluğu vardır. Eğer kendiniz dedektiflik yapacaksanız o halde dedektiflik lisansınızın olması gerekir. Devlet tarafından tanınan birkaç dedektiflik eğitim kursu vardır, bu kurslardan lisans alarak mezun olabilir ve dedektif olabilirsiniz. Büro açabilmek için yaklaşık 150.000 TL gerekmektedir, bu miktar hem iş bulana kadar dedektife ödeyeceğiniz ücret, hem de işyerinin kira, vergi gibi giderlerini karşılamak için gerekli olan miktardır. Uzman dedektif maaşları 8.000 TL ile 19.000 TL arasında değişmektedir. Ün yapabilmeniz için en azından kısa bir süreliğine çok iyi bir dedektife sahip olmalısınız.

Dedektif Burosu Acmak Kolay mi
Dedektif Bürosu Açmak Kolay mı?

Gizli Müşteri Nasıl Olurum?

Son zamanlarda çok fazla merak edilen konulardan biri de gizli müşteri nasıl olurum konusudur. Oldukça kazançlı olan bu işin tek olayı, rakip mağazalara giderek satılan ürünleri kontrol etmek, gerekirse fotoğraf çekmek gibi işleri bulunmaktadır. Gizli müşteriler genel olarak maaşlı değil iş başı çalışırlar ve ücretleri nispeten yüksek denilebilir. Bir gün gizli müşteri olabilmek için ödenen ücret 300 TL civarındadır. Tabi ki iş alabilmek için belirli referanslarınızın olması şart olsa da yine de şansınızı iş ilanı sitelerinde deneyebilirsiniz. Ayrıca iş dağıtan insan kaynakları ajansları da bu işleri verebiliyor. Gizli müşteri olmak için, eğitim almak ve özel sertifika sahibi olmak gerekmektedir.

Gizli Musteri Nasil Olurum
Gizli Müşteri Nasıl Olurum?

1 thought on “Düğün Fotoğrafçılığı Yapmak Karlı mı?”

Leave a Comment