Düşük Bütçeli İş Fikirleri Nelerdir?

Düşük Bütçeli İş Fikirleri Nelerdir?

Düşük bütçeli iş fikirleri kişinin düşük bir miktar ödeyerek daha yüksek miktarda para kazanabildiği işlerdir. Çoğu insan normal yaptığı işin yanında ekstra olarak bir iş daha yapar. Bu sayede geçimini daha rahat bir hale getirir. Düşük sermayeli iş fikirleri örnekleri olarak şunlar verilebilir:

Düşük Bütçeli İş Fikirleri Nelerdir?

Online Satış

Online satış siteleri ile satış yapmak son zamanlarda oldukça popüler bir iş haline gelmiştir. Bu tarz satış sitelerine gösterilen ilgi sosyal medya kullanımının günden güne artması ile iyice artmıştır. Kişi, satmayı düşünmek istediği birkaç ürünü kolaylıkla ilgili satış sitelerine koyarak satabilir ve gelir elde edebilir. Aynı zamanda kişiler kendi satış sitelerini de açabilirler. Satış yapılacak ürünün fotoğraflanması için orta düzeyde bir kamera olması bu işi yapabilmek için yeterlidir.

Web Tasarımcılığı

Web tasarımı yapmak günümüzde neredeyse her firmanın ve kurumun ihtiyacı olan web sitelerini yapmak ya da hazır siteleri düzenleme işidir. Sosyal medya ve internet kullanımının günden güne artıyor olması ile her marka ve her kurum internet sitesine ya da sosyal medya hesaplarına ihtiyaç duyuyor. İlgili kurumların ve markaların internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını düzenleyerek ve bu sayfalar için web tasarımı yapmak kişilerin iyi miktarda ek gelir kazanmasına katkı sağlayabilir. Kişinin bu işi yapması için gereken şeyler ise bir bilgisayar ve internet bağlantısıdır.

Alım Satım Yapmak

Alım satım yaparak kişi güzel miktarda ek gelirler elde edebilir. Teknik ve mekanik bilgisi iyi olan ya da el yatkınlığı olan kişiler birkaç ürün alarak satabilirler ya da bozuk ürünleri alıp tamir edip satabilirler. Bu sayede alınan fiyatın çok üstünde satış yapılabilir.

Düşük sermayeli iş girişimleri arasında önemli bir yeri olan atım satım işi, sadece beyaz eşya ya da elektronik aletler ile değil araba ile de yapılabilir. Ülkemizin araba pazarında önemli bir yeri olduğu göz önüne alınır ise, araba alıp satmak da oldukça kârlı bir ek iş fikridir. Biraz piyasa ve teknik bilgisi olan kişiler bu iş sayesinde iyi miktarlarda para kazanabilir.

Fotoğrafçılık

Fotoğrafçılık yaparak ek gelir kazanmak oldukça yaygın. Özellikle günümüzde düğün fotoğrafçılığı ve sosyal medya fotoğrafçılığı oldukça rağbet gören bir iştir. Sosyal medyanın gelişmesi ile ortaya çıkan içerik üreticiliği yani influencerlık mesleğini yapan kişiler fotoğraf çekimlerini profesyonel düzeydeki fotoğrafçılara yaptırırlar. Ayrıca popüler mesleklerden biri daha olan Youtuberlık mesleği için yapılan çekimler de profesyonel ya da tecrübeli fotoğrafçılar tarafından yapılır. Kişinin bu işi yapması için gereken şeyler ise başlıca olarak son teknoloji bir fotoğraf makinesidir. Ayrıca kişinin estetik algısının da iyi olması tercih edilme oranını ciddi miktarda arttıracaktır.

İçerik Yazarlığı

Yazı yazmaya yatkın kişiler tarafından tercih edilen içerik yazarlığı sayesinde ek gelir kazanmak oldukça basittir. Kişiler ilgili sitelere yazılar hazırlayarak para kazanabildikleri gibi kendi bilgi birikimleri olan konularda kendilerine ait siteler açarak oralara da yazabilirler. Bu sayede bir okuyucu kitlesine sahip olabilir. Bu işi yapmak isteyen kişiler için ise, bir bilgisayar ve internet bağlantısı yeterlidir.

Uygulama Geliştirmek

Uygulama geliştirme yazılım dili bilgisine sahip olanların sık sık tercih ettiği bir iştir. Bu iş sayesinde kişi ihtiyaç olarak gördüğü bir mobil uygulama yapabilir. Güzel ve geniş çaplı yapılan bir reklam ile bu uygulamanın binlerce kullanıcısı olabilir. Bu sayede iyi miktarda para kazanılabilir.

Danışmanlık Hizmeti Vermek

Danışmanlık hizmeti alanında uzman kişiler tarafından verilen bir hizmet türüdür. Kişi bir alanda uzman ise, bu alanda girişimde bulunmak isteyenlere rehberlik edebilir ve iyi miktarda paralar kazanabilir. Aynı zamanda uzman olduğu alanda iş yapan insanları tanıdığı için de çevresi ve sosyal ilişkileri de gelişir. Düşük sermayeli iş fikirleri arasında oldukça önemli bir yer alır.

17 thoughts on “Düşük Bütçeli İş Fikirleri Nelerdir?”

  1. Yazinizla insanlari guzel isler icin tesvik ediyorsunuz super lazim olan da bu aslinda. Biraz cesaret biraz girisicimlik.tessekkur ederim

    Reply
  2. Düşük bütçeli iş fikirleri yazısını okuduktan sonra şunu öğrendim ki insan azmettimten sonra işsiz gelirsiz kalmaz. On mine satış çok mantıklı ve benim yapabileceğim güzel bir iş teşekkürler.

    Reply
  3. Kendi işini yapmak için harika fırsatlar diyebilirim mutlaka okuyun size göre olanını bulacaksınız hemde hobi gibi ama kazançlı

    Reply
  4. Düşük bütçeli iş fikirlerinin yer aldığı makele yazınız bizler için keyifle okumamızı bilgilenmemizi sağladı.Girişimcilik için insanda güven olmalı çok güzel yazınız olmuş.

    Reply
  5. Çok güzel bir yazı olmuş evde ek iş bu zamanda olması gerekenlerden biri iş fikrim olup böyle yazıları gördükçe yapılabilir düşüncesi oluştu ben de teşekkürler

    Reply
  6. Fotoğrafçılık bence çok güzel bir meslek ve yüksek bütçeye gerek olmadığından kimse fazla sıkıntı cekmez

    Reply
  7. Düşük bütçeli iş fikirleri ile ilgili çok faydalı bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkürler

    Reply
  8. Online satis hakkinda yazılan yazi cok açıklayıcı olmus. Artik insanlar elindeki satılmaz dedigi ürünleri bile online satis yaparak kolaylıkla satışa çıkarabilmektedir.

    Reply

Leave a Comment