E-nabız üzerinden aşı kartı çıkarılabilir mi?

E-nabız üzerinden aşı kartı çıkarılabilir mi?

E-nabız üzerinden aşı kartı alınabilir mi? Aşı kartım e-nabızda görünüyor mu? E-nabızdan aşı kartını çıkarmak, aşamalarıyla nasıl gerçekleşir?

Pandemi etkilerinin sürdüğü günümüzde, covid-19 salgınının önüne geçebilmek amacıyla toplumsal sorumluluk göstergesi sayılan “aşı olmak” oldukça değerli.

E nabiz uzerinden asi karti cikarilabilir mi
E-nabız üzerinden aşı kartı çıkarılabilir mi?

Kimi zaman aşı olunduğuna dair istenen ispatlar ve kişinin sağlık durumunun takibi için devlet durumu ele alarak, vatandaşlara kolaylık yaratmak istemiştir.

Sağlık Bakanlığı, iki doz aşı olan kişiler için tek tuşla ulaşabilecekleri ve istenildiğinde ya da ihtiyaç duyulduğunda adeta kimlik-karne gibi gösterebilecekleri bir sistem kurmuştur: Aşı kartı.

Peki bu aşı kartları nereden, nasıl alınabilir, ayrıntılı olarak inceleyelim:

Vatandaşların aşı olmak için başvurdukları tarihten, kaç doz aşı olduklarına varıncaya kadarki bilgilerin içinde bulunduğu aşı kartı; birçok yerden ulaşıma imkan tanıyor. Hes uygulaması, e-devlet ve e-nabız gibi alanlar yardımıyla aşı kartının içeriğine ulaşabilmek çok kolay.

E-NABIZ ÜZERİNDEN AŞI KARTI NASIL ALINABİLİR?

Gerek olduğunda çıktısının alınması olanaklı olan aşı kartı, sanal ortamlar aracılığı ile görüntülenebilir.

Yurt dışı seyahatler için de önemini koruyan aşı kartını almak, giriş yapılan ülkede sorun yaşamamak adına bir hayli önemli.

Aşı kartının alınarak, aşı olunduğuna dair ispat sunulması; öncelikle e-nabız sayfasından giriş ile yapılacağı gibi, e-devlet üzerinden e-nabıza girilerek de gerçekleştirilebilir.

E-nabız aracılığı ile aşı kartına ulaşmayı aşamalı bir biçimde izleyecek olursak:

  • İlk iş olarak e-nabız sistemine, şifre ve T.C. kimlik numaranız aracılığıyla giriş yapmalısınız.
  • Sisteme doğru bilgiler ile giriş-kayıt yaptıktan sonra ‘keşfet’ kısmına tıklayarak ‘aşı takvimi’ yazan yere ulaşabilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan ekranda, olduğunuz aşı ve tarihler kısmı açılacaktır.
  • Elde bulundurmak istediğiniz aşı kartına pdf olarak ulaşabilir, gerekli yerlerde kullanmak üzere çıktısını alabilirsiniz.

İlgilinizi çekebilir : Anket Doldurarak Nasıl Para Kazanılır

1 thought on “E-nabız üzerinden aşı kartı çıkarılabilir mi?”

Leave a Comment