Ek İş Önerileri 2022

Ek İş Önerileri 2022

Geçim derdinin giderek artmasıyla birlikte vatandaşlar ek iş önerileri 2022 yılında da araştırıyor. Bu sayede ekonomik açıdan ihya olmayı bekleyen vatandaşlar, kendi sabit işlerinin yanında bir de ek iş yaparak bütçelerine kazanç sağlamayı hedefleyebilirler. İnternet üzerinden ya da bulunduğunuz yerde rahatlıkla yapabileceğiniz ek iş fikirleri arasında herkesin yapabileceği seçenekler mevcuttur.

Ek Is Onerileri 2022
Ek İş Önerileri 2022

Web Geliştirme İşi

İnternet çağında yaşadığımız için en karlı ek işlerin başında web tasarım ve web geliştirme işleri gelir. Sosyal platformlarda web geliştirici eğitimlerine katılarak bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. HTML, Ruby, Phyton ve Javascript gibi kodlama bilgilerine sahip olduğunuzda web geliştirme işini rahatlıkla yapabilirsiniz. Böylelikle kendi işinize devam ederken bir yandan da boş zamanlarınızda web sitesi geliştirerek azımsanmayacak bir gelir elde edebilirsiniz.

E-Kitap Yazma

Son yıllarda en popüler olan ek iş fikirleri arasında e-kitap yazma yöntemi de vardır. Üstelik bir kere yazdığınız e-kitap boyunca devamlı yazma işlemine devam etmenize gerek yoktur. Becerilerinizi ve bilgilerinizi geliştirdikten sonra bu alanda uzmanlık ve deneyimlerinizi paylaşabileceğiniz e-kitap yazabilirsiniz. Bu kitabı başarılı şekilde hazırladıktan sonra yine internet üzerinden reklamını yapabilir ve siz uyurken bile e-kitap satarak para kazanabilirsiniz.

Instagram Uygulamasından Para Kazanma

Kadın erkek demeden Instagram uygulaması üzerinden para kazanan çok sayıda kişi vardır. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram aynı zamanda büyük bir satış platformu gibi hizmet verir. Sizle aynı alanda paylaşım yapan Instagram sayfalarının takipçilerini hedefleyerek Instagram hesabınızı büyütebilirsiniz. On binlerce takipçi kazandıktan sonra hesabı gizleyerek takipçi sayısının daha hızlı artmasını sağlayabilirsiniz.

Online Koçluk

İnternet üzerinden normal mesleğinize dair online koçluk yaparak para kazanma imkanı bulabilirsiniz. Başarılı bir online koç olabilmek için gereken beceri ve tecrübeye sahip olduğunuzda tanıtım faaliyetleri yapabilirsiniz. Topluluk üyelerinizi büyüterek vereceğiniz eğitim ya da koçluk tavsiyeleri ile kendinize etkili bir ek iş bulabilirsiniz. Forumlarda yer almak ve internet platformlarında konuşmacı olarak sayfalar oluşturmak daha geniş kitlelere hitap etmenize yardımcı olur.

Amazon E-Ticaret Satışı

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon platformunda ürün satışı yapmak oldukça kazançlıdır. Ek iş önerileri 2022 yılında Amazon kullanıcılarının sayısı giderek arttığı için ürün satışları da hız kazanır. Bu sayede Amazon üzerinde satış yapmak için yaşadığınız yerdeki bit pazarı gibi yerlerden uygun maliyetli ürünler satın alıp bunları internet üzerinden satışa çıkarabilirsiniz. Kendi işinizin yanında ek iş olarak yapacağınız bu satışlar arttığında kazancınız da artacaktır.

Yerel İşletme Danışmanlığı

Kendi mesleğinizde sertifikalı bir uzman olduysanız eğer, yaşadığınız yerdeki işletmelere giderek onlara bu alanda destek olabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Pazarlama veya internet reklamcılığı gibi alanlarda uzman olduğunuz bir mesleğiniz varsa, bulunduğunuz yerdeki işletmeler ile iletişime geçebilirsiniz. Böylelikle en yeni iş fikirleri sayesinde kendinize yeni bir gelir kapısı oluşturmayı başarabilirsiniz.

Sanal Asistan

Özellikle evden çalışmak isteyenlerin tercih ettiği sanal asistanlık son yıllarda giderek popülerlik kazanır. Çok önemli şahsiyetlere ve profesyonel iş insanlarına asistanlık yapmak için yanlarında olmanıza gerek yoktur. Bu kişilerle internet üzerinden iletişime geçerek kendinizi onlara sanal asistan olarak tanıtabilirsiniz. Çevrim içi dijital bir göçebe olarak para kazanırken aynı zamanda ev işlerinizle de ilgilenebilir ve para kazanabilirsiniz.

Telefon Kılıfı Satışı

Son yılların e-ticaret sektöründe en çok satılan ürünlerinin başında akıllı telefon kılıfları gelir. İnternet üzerinden akıllı telefon kılıfı satan pek çok yer olsa da siz de bu alanda şansınızı deneyebilirsiniz. Amazon veya Alibaba gibi platformlardan uygun fiyatlarla satın alacağınız telefon kılıflarını stokladıktan sonra N11 ve Letgo gibi sitelerden yeni müşterilere satabilirsiniz. E-ticaret ek iş önerileri arasında telefon kılıfı satışı son derece popülerdir.

Düğün Fotoğrafçısı

Asla ekmeksiz kalmayan mesleklerden biri olan düğün fotoğrafçılığı 2022 yılında da son derece popülerdir. Özellikle pandemi sonrasında düğünlerin sayısı arttığı için bu dönemde kendinize ek iş yaratabilirsiniz. Düğün fotoğrafçılığı alanında kendinizi geliştirdikten sonra kiralık kameralar kullanarak çok iyi fiyatlara fotoğrafçılık hizmeti verebilirsiniz. Mutlu ve memnun bir müşteri kitlesi geliştirdikten sonra ek iş önerileri 2022 arasında yer alan düğün fotoğrafçılığından azımsanmayacak paralar kazanabilirsiniz.

Evden Ek İş İle Nasıl Para Kazanılır?

2 thoughts on “Ek İş Önerileri 2022”

  1. gerçekten ek gelir artık herkesin aradığı bir şey oldu çok güzel bilgiler verilmektedir makale çok iyi verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum

    Reply
  2. Pandemi döneminde freelance olarak iş yapılabilecek bir çok farklı site ve platform oluştu. Freelance.com, upwork.com gibi sitelere üye olup, bildiğiniz alanlarda iş ilanlarına teklif vererek iş yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

    Reply

Leave a Comment