Emekliye Kredi Veren Bankalar

Emekliye Kredi Veren Bankalar

Emekliye kredi veren bankalar insanlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında. Şu anda hiçbir finans kurumu yaşlılara etkin bir şekilde faizsiz kredi vermemektedir. Bununla birlikte, İslami uyumlu faiz oranlarında kredi alabileceğiniz finans kuruluşları bulunmaktadır. Bu bankalar, faiz oranı yerine kâr paylaşım oranı üzerinden fon sağlayabilirler.

Albaraka Türk

Kuveyt Türk

Ziraat Katılım

Türkiye Finans

Vakıf Katılım

Albaraka Türk Emekli Kredisi

Emekliye kredi veren bankalar arasında islami uyumlu faiz oranlı olarak kredi sağlayan bir bankadır. Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan ihtiyaç kredisi kullanılabilmektedir. İki ila altı ay için, tüketici finansmanı kar paylaşım oranları yüzde 1,99’dur.

  1. Yıllık konut kiranızı Albaraka Türk üstlendiğinde artık endişelenmenize gerek yok. Banka, sizin adınıza ödediğiniz parayı bir yıl boyunca aylık eşit taksitler halinde geri ödemenize izin verecektir.

 

  1. Mobilya Finansmanı kapsamında ev ve işyerine yönelik televizyon, projektör, mobilya, tekstil gibi beyaz eşyalar kredi ile alınabilmektedir. Mal finansmanı 60 ay vade ile sunulmaktadır.

 

  1. Uygun vade ve kâr payı oranları ile sağlık, seyahat, tatil, eğitim, hac, umre ve diğer ihtiyaçlar için finansman başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kuveyt Türk Emekli Kredisi

Kuveyt Türk, Türkiye’de katılım için en popüler emekliye kredi veren bankalar arasındadır. Müşteriler beş farklı tüketici finansmanı türü arasından seçim yapabilir. Kuveyt Türk emeklilik finansmanı her ay yüzde 2,03 kar paylaşım oranı sunuyor.

  1. Mali durumunuz elvermiyorsa Hac ve Umre masraflarınızı Kuveyt Türk karşılayacaktır. Kuveyt Türk üzerinden sizin adınıza yapılan ödemeleri 36 ay içinde geri ödeyebilirsiniz.

 

  1. Başvurabileceğiniz bu para ile çocuğunuzun veya torununuzun eğitim harcamaları karşılanabilir. Hak kazananlar 36 aya kadar okul yardımı alabilirler.

 

  1. Yerinde Finansman işlemlerinde Kuveyt Türk ile anlaşmalı e-ticaret sitelerinden alışveriş yapıyorsanız, borcunuzu 36 aya kadar erteleyebilirsiniz. Cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımlarının tümü bir yıl boyunca yapılabilir.

Emekli Maaşımın Kaç Katına Kadar Kredi Çekebilirim?

Ne kadar krediye uygun olduğunuzu bulmanın kolay bir yolu var. Finans kuruluşları, kredi verip vermemeyi düşünürken başvuru sahibinin mevcut borç durumunu ve aylık gelir istatistiklerini dikkate alır. Kullanabileceğiniz maksimum kredi limiti aylık gelirinizin miktarı ile doğru orantılıdır. Mümkünse kullanmayı planladığınız kredi ödeme tutarı aylık normal gelirinizin yarısını geçmemelidir.

Yüksek Limitli Emekli Kredisi Nasıl Kullanılır?

Kullanmak istediğiniz kredi tutarı önemliyse ve maaşınız bu krediyi almaya yetmiyorsa, açığı kapatmak için bankaya daha fazla teminat veya gelir gösterebilirsiniz. Örneğin, mevduat veya kiralık mülklerden elde ettiğiniz geliri gösteren belgeleri bankaya vererek kredinizin maksimum miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir gayrimenkulünüzde (ev, araba, arsa vb.) bankaya teminat vererek yüksek limitli emekli kredisi kullanabilirsiniz.

Emekli Kredilerinde Kredi Notu Önemli Mi?

Kredi puanınız, krediler ve kredi kartları gibi kredi vermeyi içeren herhangi bir finansal ürün için kritik öneme sahiptir. Kredi notunuz iyi ise kredi almanız çok daha kolay olacaktır. Kolay ve hızlı bir şekilde kredi başvurusunda bulunabilmeniz ve kredi onayı alabilmeniz için kredi notunuzun 1500’den fazla olması gerekmektedir. Kredi notunuz 1100 ile 1499 arasında ise, her ay getirdiğiniz para miktarı kredi kabulünü belirler.

E-Devletten Emekli Maaşımı Nasıl Taşıyabilirim?

Emekli maaşınızı e-devlet üzerinden başka bir bankaya aktarmak için birkaç adımı izlemelisiniz. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama penceresine gelin ve “SGK Banka Değişikliği” yazın. Bulguların “4C Banka Değişikliği” etiketli bölümüne gidin. Sayfa açıldığında “Banka bilgilerinizi değiştirmek için burayı tıklayın” tavsiyesine bakın. Gerekli sekmeyi bulun ve tıklayın. Size yönlendirilen sayfaya göz atmanız, gelirinizi göndermek istediğiniz bankayı seçmeniz ve ardından güncelle butonuna tıklamanız yeterlidir.

Emekliye Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Kredinin hüküm ve koşulları, maksimum ve minimum yaş sınırlamalarını içerir. Konut kredilerinin miktarı ve süresi yüksek olduğundan, birçok finans kurumu emeklilere özel konut kredisi alternatifi sunmamaktadır. Ziraat Bankası ise uygun koşullarda ve aylık yüzde 1,29 faiz oranıyla konut kredisi sağlamaktadır.

3 thoughts on “Emekliye Kredi Veren Bankalar”

  1. Arkadaşlar güzel ve açıklayıcı bir site ben geliyorum ve bu sitede canımın sıkıntısını gideriyorum kesinlikle sizede tavsiye ediyorum kesinlikle gelin bu siteyi ve canınızın sıkıntısını giderin derim tek kelimeyle harika ve muhteşem bir site kesinlikle gelin ve gezinin bu sitede teşekkürler 😊

    Reply

Leave a Comment