Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar

Ev hanımlarına kredi veren bankalar, ev hanımları tarafından sıkça araştırılan bir konu. Kredi başvurusunda bulunanların, aylık net gelirlerini kanıtlayan belgeleri bankaya göstermeleri gerekmektedir. Ücret bordroları ve gelir belgeleri bu belgelere örnektir. Öte yandan, bazı bankalar, acil finansal yardıma ihtiyaç duyan özellikle ev hanımları olmak üzere önemli sayıda müşteriye teminatsız ve imzasız hızlı kredi imkanı sağlamaktadır. Finansal kuruluşlar, ev hanımlarının artan taleplerini karşılamak için kefilsiz teminatsız krediler vermeye isteklidir.

2022 yılında ev hanımlarına kredi veren bankalar şunlardır:

l Cepte Teb Bankası

l Şekerbank

l Ptt

l Ing bank

l En para QNB Finansbank

l Aktif bank

l N kolay

l Akbank

l İşbank

Ev hanımı iseniz, yukarıda sayılan ev hanımlarına kredi veren bankalar başvurarak gelir belgesiz ihtiyaç kredisinden faydalanabilirsiniz. Ziraat Bankası, ING Bank, İşbankası gibi finans kuruluşları gelir belgesi almadan yardım yapmaktadır. İhtiyaç kredisi almak isteyen ev hanımları, internet bankacılığı şubeleri, telefon bankacılığı, SMS ve doğrudan banka şubelerinden banka müşteri hizmetlerinden destek alarak başvuruda bulunabilirler.

Ev hanımları Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank ve Garanti Bankası’ndan kredi alabilmektedir. Bu ve diğer birçok banka, 2022 yılında işsizlere cazip faiz oranları sağlıyor, maaş bordrosu yok ve herhangi bir gelir belgesi yok, başvuru sahibi herhangi bir gelir belgesi vermese ve başvurusunu şahsen değil, çevrimiçi olarak yapsa bile. Ev hanımlarına kredi veren bankalar kimlerdir, düşük gelir belgesi olan bireyler için aranan şartlar ve bu krediler garantili midir? Bu kredilerden birine nasıl başvurabilirsiniz?

Bankalar, kredi başvuruları ve kredi kartı başvuruları gibi düzenli geliri olmayan kişilere finansal hizmetler sunmazken, ev hanımlarının kullanması için özel olarak oluşturulmuş emtialar sunmaktadır. Son yıllarda finans kuruluşları, ev dışında çalışmayan, ev hanımı olarak çalışan ve ev ekonomisine katkıda bulunan ev kadınlarına yardımcı olmaktadır.

Kadınlar bu kredi olanaklarından yararlanmak istiyorsa öncelikle krediyi hangi bankanın vereceğini ve şartlarını öğrenmelidir. Bankaların ev hanımları için sunduğu özel kredi ürünlerini inceler ve şartlarını araştırdıktan sonra krediye başvurursanız, kredi alma şansınız artacaktır.

Ev Hanımlarına Kredi Şartları

SGK’ya kayıtlı bir işverende çalışmayan ev hanımı iseniz ve kredi almak istiyorsanız, belirli şartları yerine getirmelisiniz.

Ev hanımlarına sağlanan kredilerin şartları ise şu şekildedir:

l Kullanacağınız kredi süresiz olamayacağı için kredi başvurusunda bulunurken sizden ipotek istenecektir. Kombine ipoteğiniz varsa, banka eşinizden yazılı bir beyan isteyecektir.

l Ev hanımları, krediyi geri ödeyebileceklerini kanıtlayan kanıtlar sunmaları, kendi adlarına kayıtlı bir mülk veya araca sahip olmaları ve bir kefil sahibi olmaları koşuluyla hızlı bir şekilde kredi alabilirler.

l Kredi notunuz mükemmel olmalıdır.

l Herhangi bir ek geliri bildirmeniz gerekir. Ek gelir veya kira kanıtı veya zorlu bir mali durumda olduğunuzu gösteren belgeler sunabilirseniz, kredi güvence altına almak garantileşecektir.

l Bir garantör sağlamanız gerekebilir. (Kefil olduğunuz kişinin sicili temiz, geliri sabit ve maaşı yüksekse işinizi yapmanız daha kolay olacaktır.)

 

İşsiz Ev Hanımlarına Kredi Başvuru Şartları

Ev hanımlarının eşlerinin maaş durumlarına göre kredi veren finans kuruluşlarından gerekli kredi limitine kadar bireysel kredi alınabilir. Yirmi dört aya varan geri ödeme vadeleri mümkündür. Ev hanımlarına özel tasarlanan kredi fırsatlarından kira getirisi olan veya herhangi bir tapu belgesi olan bankalara kredi başvurusu yaparak faydalanabilirsiniz. Bankaların kredi başvurularını onaylamak için ev hanımlarından ihtiyaç duyabilecekleri bazı olağandışı gereksinimler şunlardır:

l Nadir durumlarda, banka ev hanımlarından teminat isteyebilir. Böyle bir durumda, bankaya teminat vermek zorunda kalacaksınız ve ayrıca bir kefil sağlamanız da gerekebilir.

l İkincil bir gelir kaynağı olarak kira geliriniz varsa, kiralama yoluyla gelir elde ettiğinizi kanıtlayan kanıt ibraz etmeniz halinde krediye hak kazanabilirsiniz.

l Emekli iseniz, emekli maaşınızı kanıtlamanız gerekir.

1 thought on “Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar”

Leave a Comment