Ev Hanımlarına Kredi

Ev Hanımlarına Kredi

Ev hanımları gelir belgesi olmayan tüketiciler statüsündedir. Bu statü diğer taraftan öğrencileri, işsizleri ve buna benzer gelir getirisi olmayan bireyleri kapsamaktadır. Bu bakımdan bu kişilerin kredi çekebilmesi belli şartlara bağlıdır. Günümüzde kredi çekmek oldukça kolay bir hal almıştır. Bu yönüyle ihtiyaç kredi adı altında belli miktarlarda krediyi herkes rahatlıkla alabilmektedir.

Ev Hanimlarina Kredi
Ev Hanımlarına Kredi

Ev Hanımları Kredi Kullanabilir mi?

Normal Şartlarda Ev hanımlarının gelir getirisi belirtmeden kredi alabilmesi mümkün değildir. Belli şartları sağlaması halinde ise ev hanımları ihtiyaç kredi alabilir. Bu noktada her zamanki gibi kredi notu devreye girecektir. Bu kredi notu ödemeleri düzenli olarak yapıyor olmanızla doğrudan ilgilidir. Ev hanımı olarak size ait kredi kartını düzenli kullanmanız ve ödemeleri düzenli yapmanız halinde ödeme alabilmeniz daha kolay olacaktır. Bu durumda eğer kredi notunuz gerekli seviyedeyse kredi alabilmeniz mümkündür.

Şubesiz Bankacılık Sayesinde Kolay Kredi

Masrafsız bankacılık kredi temin etmenin en popüler yolları arasında yerini almıştır. İhtiyaç dahilinde kolay ve kefilsiz kredi vermesi nedeniyle özellikle tercih edilmektedir. Bunun için aşağıdaki tabloyu incelemekte fayda var.

Tabloda yer alan bankaların yine de kredi notunu değerlendirdiği biliniyor. Kredi notu e devlet üzerinde SGK döküm incelemesi sayesinde yapılabilmektedir.

Ev Hanımlarının Önceki SGK’lı Çalışmaları Dikkate Alınır mı?

SGK’li çalışmanın aktif olarak görünmemesi halinde bankalar için bir önemi yoktur.

Diğer Kredi Durumları Nasıl

Ev hanımlarını ihtiyaç kredisi hariç kredi kullanma imkânı çok azdır. Genelde gelir gösterilemediği için bankalar tarafında kredi talepleri reddedilmektedir. Bu nedenle ev hanımlarını kredi alabilmesi için farklı çözümlere başvurması gerekecektir. Ancak yine de bazı istisna durumlar vardır. Eğer bir ev hanımının düzenli olarak elde ettiği bir kira geliri varsa veya ortak olduğu herhangi bir şirketten düzenli kâr elde ediyorsa bu durumda kredi talebi olumlu olabilmektedir. Ancak bu durumu bankaya belgelemek gerekir.

Ev Hanımlarının Kredi Kullanma Şartları

Bankalar için kredi notu önemli bir değerlendirme kriteridir. Ancak tek kriter bu değildir. Ev hanımları farklı yollara başvurarak kredi talep edebilecektir. Bu yollardan ilki birikimlerini bankaya sunmak olabilir. Bu birikimler belli ölçüde kredi alabilmeniz için fayda sağlayacaktır. Bu birikimler bankada olmak şartıyla resmi şekilde belgelenmelidir. Döviz mevduat hesabı veya altın hesabı bunlar arasında gösterilebilir. Ayrıca kira gelirleri de kabul edilebilir bir getiridir. Finansal varlık sahibi iseniz bu durum işinizi oldukça kolay hale getirir.

Ek gelir elde eden bir ev hanımının krediden yararlanabilmesi söz konusudur. Bu ek gelirin resmi olarak beyan edilmesi gerekir. Örneğin nafaka alıyorsanız bu bir ek gelir sayılmaktadır. Diğer taraftan farklı firmalarda ortaklık elde etmişseniz bu da düzenli gelir sayılacağından işe yarayacaktır.

İpotek veya Kefil Verilmesi Ev Hanımlarını Kredi Kullanması için Yeterli midir?

İpotek göstermek de seçenekler arasında yer alır. Uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmemekle birlikte bankalar tarafından kabul edilebilir bir göstergedir. Uzmanların bu tür bir uygulamayı tavsiye etmeme nedenleri arasında gelirin olmamasının getireceği olumsuz sonuçlar vardır. Borcun ödenememesi halinde mal varlığından olmak gibi bir durum söz konusudur. Ayrıca ipotek için evli iseniz eşinizin imzası da gerekecektir. İpotek etmek için ev, arsa veya iş yeri gibi taşınmazlar kabul görecektir.

Kefil göstermek kredi almanızı kolaylaştıracaktır. Bu durumda müşterek kefil göstermeniz durumu daha da kolay bir hale getirir. Müşterek kefil demek borcu ortaklaşa kabul etmek anlamına gelir. Yani adi kefilden farklı olarak kefil olan kişinin borcunun borç sahibinden istenmesi için beyanda bulunması söz konusu değildir. Buna müteselsil kefil denmektedir. Bu durumda kefil göstereceğiniz kişinin gelir durumu banka için oldukça önemlidir. Eğer kefil gösterilecek kişi evli ise eşinin muvafakatname yazısı ile eşine bu konuda izin verdiğini belirtmesi gerekecektir. Bu durumda kefilin gelirinin yanı sıra borcu ödeme imkanının her bakımdan banka kriterlerine uygun olması gerekir. Örneğin kredi notu yeterli olmayan veya borcundan dolayı takibe düşen bireylerin kefil olabilmesi söz konusu değildir. Yine de ipotek göstermek veya kefil vermek tek başına yeterli olmayıp ek gösterge kabul edilecektir.

Başvuru Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

Öncelikle bilinmelidir ki bu kredi ev hanımları için ödenen bir kredi değildir. Başvuru yaparken gelir getirisi olmayan statüsünde olduğunuzu belirtiniz. Diğer yandan hiç kredi notunuzun olmaması bir olumsuzluk ifade edecektir. Bu bakımdan her türlü avantajınızı değerlendirmek adına yukarıda bahsedilen getirileri bankaya bildirmeniz gerekecektir. Bu durumda size kredi vermek isteyen bankalara bu getirilerden bahsetmeniz halinde bananız size bir yol çizecektir. Diğer yandan başvuru yaparken mantıklı olmakta fayda var. İhtiyacınız oranında talepte bulunmanız en doğrusudur. Verilmeyeceğini bildiğiniz halde yüksek miktarları talep etmek doğru olmayacaktır.

Ev Hanımlarına Kosgeb Kredisi

Şu iyi bilinmelidir ki ev hanımı olmak çalışmamak veya çalışmasına izin verilmemek demek değildir. Pek ala gelir getiren işlere başvurulabilir veya gelir getiren alternatif yöntemler tercih edilebilir. Kosgeb bunlardan birisidir. İş kurmak isteyenlere destek amaçlı kurulan bu uygulama ev hanımlarını da kapsar. Bir iş kurması halinde 50.000 TL hibe edinmek ve 100.000 TL geri ödemeli kredi alabilmek mümkündür. Bunun için de Kosgeb için uygun harcamaları yapıp belgelemek gerekir. Ancak en başta kosgeb tarafından açılan kursları başarıyla tamamlamış olmak şart. Bu kursları İşkur üzerinden değerlendirmek mümkün.

Ev Hanımları Kredi Kartı Alabilir mi?

Bankalar her ne kadar SGK şartı arasa da borcunu ödeyebileceğini kanıtlayan ev hanımları için bu şart geçerli olmadan kredi kartı verilebilir.

Ev Hanımları Ne Kadar Süre SGK’lı Olarak Çalışırsa Kredi Kullanabilir?

Bu konunun özel şartı ev hanımı olmak değildir. Herkesi kapsayan bir unsur olarak en az üç aydır çalışıyor olma şartı bankalar tarafından talep edilmektedir. Ancak bu şartın daha uzun süre olarak talep edilmesi de muhtemeldir.

Ev Hanımının Kredi Kullanılabilmesi İçin Kredi Notunun Kaç Olması Gerekli?

Ev hanımları daha önce kredi kullanmamışsa bu durumda kredi notu oluşmayacaktır. Kredi talep eden ev hanımlarının diğer kriterlere uyması gerekir. Ancak kredi notu olan ev hanımları yasal takipte olmaması veya risk faktörleri içerisinde en sınırda bulunan grupta olmaması halinde kredi talep edilebilir.

Ev Hanımları Çektikleri Krediyi Ödeyemediklerinde Ne Olur?

Kosgeb’in verdiği hibe haricinde verilen tüm borçların ödenmesi veya ödenememesi durumu çalışan statüsündeki kişilerle aynı uygulamaya tabidir. Eğer borç için müşterek kefil gösterilmişse borcun kefilden istenmesi söz konusudur. Öte yandan kefilsiz borçlar için borç yükümlülüğü ev hanımına aittir. Bu bakımdan ödenmemesi durumu gerekli hukuki yaptırımları doğuracaktır.

Kredi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Bu belgeler çalışılan alanlara göre çeşitlilik gösterir. Ancak en temelde kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi ve maaş bordrosu isteneceği kesindir.

https://taskpara.com/blog/yemek-yaparak-nasil-para-kazanirim/

1 thought on “Ev Hanımlarına Kredi”

Leave a Comment