Ev Ödevleri Yapılmasındaki Sorunları Nasıl Çözebiliriz?

Ev Ödevleri Yapılmasındaki Sorunları Nasıl Çözebiliriz?

Çocuklarının ev ödevlerini yapmaması ve ev ödevlerinin yaptırılmaya çalışması anne-babalar için büyük sıkıntılı uğraşlardan birisidir.Eğer çocuk uzun bir tatilden sonra okula başladıysa, ve bu tatilde rahatlığa alıştıysa okul başladığı zaman verilen ödevleri yapmak istemeyebiliyor.

Şimdi sizlere bu sorun yaşandığı zaman anne-babaların yapması gerekenleri kısa ve öz bir şekilde anlatacağız.

-Ödeve önem vermelisiniz ve bu konuda çocuğu cesaretlendirmelisiniz.Gerekirse yanında oturmalısınız ona soru sorma imkanı tanımalısınız,takıldığı yerlerde onu cesaretlendirerek araştırmaya,okumaya yöneltmelisiniz,onu izlemelisiniz.

-Çocuğa ödevini yapmasını sık sık hatırlatmayın,onu sorgulamayın,üstüne fazla gitmeyin.Onu neşelendirin,cesaretlendirin ve ödevini yapmasını söyleyin.Üstüne fazla gidilen,başkaları tarafından yönlendirilen çocuklar ileri ki hayatlarında da çok olumsuzluklar yaşar.

-Çocuğa ödev yapma sorumluluğunu bir anda öğretmeye çalışmayın.Yavaş yavaş öğreterek özümsemesini sağlayın.Bir anda o sorumluluğu çocuğa yüklemeye çalışırsanız fayda getirmek yerine daha çok zarar getirir,çocuk daha çok sıkılır.

2 thoughts on “Ev Ödevleri Yapılmasındaki Sorunları Nasıl Çözebiliriz?”

  1. ödev dediğimiz nedirki çocuğun yapmasıbgereken birn sorumluluk . onu sıkmak darlamak hem ödevden hemde okuldan soğutur. o yüzden eğlenceli hale getirmek lazım.
    gerçekten çok guzel bir metin olmuş elinize sağlık

    Reply

Leave a Comment