Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Faizsiz kredi veren bankalar katılımcı bankalar, dünya çapında İslami bankalar veya serbest bankalar olarak bilinen finans kuruluşlarına verilen isimlerdir. “Katılım”, bu bankaların üstlendiği bankacılık türünü tanımlamak için kullanılır, bu da kâr ve zarara katılım ilkesine dayalı bankacılıktır.

Türkiye’de faizsiz kredi veren bankalar ve verdikleri hizmetler şu şekildedir:

Ziraat Katılım Bankası

Kredi ve banka kartlarının yanı sıra mevduat ve konut, otomobil ve tüketici finansmanı ürünlerinizi analiz etmenizi sağlayan katılma hesapları ve altın hesaplarından da yararlanabilirsiniz.

Vakıf Katılım Bankası

Vakıf Katılım’ı cari hesap, katılma hesabı, konut, araba, arsa, işyeri ve tüketici finansmanı ürünlerinizi yönetmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca VKart’ı para çekmek ve yatırmak, para göndermek ve faturalarınızı hizmetle çevrimiçi olarak ödemek için de kullanabilirsiniz.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk de faizsiz kredi veren bankalar arasında yer alıyor ve katılma hesapları ile tüketicilere hizmet sunmaktadır. Altın Card, Need Card, Sale Plus ve Traveller Card dahil olmak üzere diğer birçok kredi kartı finansal hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Türkiye Finans

Türkiye Finans’ta TL ve döviz hesabı oluşturarak, size özel konut ve otomobil kredisi programlarından ve kâr payından yararlanabilirsiniz. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için ürünler de mevcuttur.

Albaraka Türk

Albaraka’nın finansal işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir mobil şubesi bulunmaktadır. Ayrıca 7/24 Albaraka banka kartı, Hicaz Kart gibi banka kartlarınızı ve World ile anlaşmalı platin, altın ve klasik kredi kartlarınızı kullanarak bireysel konut kredisi ve oto finansman çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

Faizsiz Kredi Hesaplama

Faizsiz bankacılık, tüketicilerden toplanan fonların reel sektöre kredi olarak kullandırılmasıyla elde edilen kârın dağılımına dayalı olarak kâr ve zarara katılımdır. Finansman şirketlerden ziyade projelere verilir; katılım bankalarının kredileri onaylarken üzerinde durduğu nokta budur. Konvansiyonel bankalarda bankaya verilen teminat, kredi verilip verilmeyeceğinin belirlenmesinde en kritik faktördür.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) katılan bankalar bu konuda diğer bankalar gibidir. İslami ilkelere bağlı bu kurumlar İslami kurullar tarafından yönetilir ve kararlar onların faizsiz banka sistemi anlayışına göre alınır. Yeni ürünlerin pazara sunulmasına olanak sağlayan, her katılımcı banka tarafından onaylanmış İslami bir karar kurulu bulunmaktadır. Banka denetim müfettişleri de denetimlerin yürütülmesi sürecine dahil olurlar.

Faizsiz krediler sadece Müslümanlar tarafından değil, amaçsız borçlanmak yerine ekonomik ve ticari faaliyetlere katılarak mali durumunu değerlendirmek isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Katılım bankalarından alınan kredinin varlığından ve bu tercihin yaratacağı paranın kesin miktarında şüphe yoktur.

Ev finansmanı, tüketici finansmanı ve araç finansmanı programları gibi çeşitli bireysel ve ticari ürünlerden yararlanmak mümkündür; katılma hesapları, altın hesapları, banka kartları, ve katılım bankaları gibi faizsiz kredi veren kuruluşlardaki kredi kartları.

Faizsiz Kredi Başvurusu

İnternette bulunan çeşitli araçlar ile faizsiz kredinizi hesaplamak, hangi bankanın sizin özel durumunuz için en etkili pazarlama stratejisini bir araya getirdiğini ortaya çıkaracaktır. Örnek kredi hesaplama tablolarına ve bankanın tüm kampanyalarına bulunduğunuz konumu kullanarak hızlıca ulaşabilirsiniz. Çoğu banka, bir çevrimiçi kredi başvurusunu hemen onaylayarak, kredi ödemesini hızlı ve kolay bir süreç haline getirir.

Sıfır Faizli Kredi ile Faizsiz Kredi Nedir?

Bu krediler faizsizdir, yani sadece ödünç aldığınız şeyi geri ödersiniz, başka bir şey değil. Faizsiz bankacılığa dayalı faizsiz kredi sunan katılım bankaları, finansman ürünü olarak faizsiz kredi sunmaktadır. 0 faizli krediler en çok otomobil finansmanı çözümlerinde kullanılmaktadır. Sıfır oranındaki faizli krediler, finansman tutarını faiz tahakkuk ettirmeden eşit taksitler halinde geri ödemenizi sağlar. Sıfır faiz oranına sahip krediler, dosyalama ve sigorta masraflarını dahil etmenizi gerektirir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler de KOSGEB’den sıfır faizli kredi başvurusunda bulunabilirler. Bu şirketin sunduğu kredilere hak kazanabilmek için birçok şartın tamamlanması gerekiyor. Ev ve tüketici ürünleri gibi faizsiz krediler yaygın olarak mevcut değildir.

Leave a Comment