Faturalı Hat Kredisi Nedir?

Faturalı Hat Kredisi Nedir?

Faturalı hatta kredi başvurusu cihaz arıza ücretinin faturalı operatörler aracılığıyla diğer cihazları alıp satarak faturaya yansıtıldığı alternatif bir fon elde etme yöntemini ifade eder.

Bu tabir yanlış anlaşılabileceği için açıklığa kavuşturalım: Bu basit bir kredi başvurusu değildir; Faturalı operatörler aracılığıyla ek cihaz alıp satarak alternatif para bulma ve cihaz arıza ücretini faturaya yansıtma aracıdır. Bu yaklaşımda, telefonunuzu nakde çevirerek Turkcell, Vodafone Türk Telekom faturalı hatta kredi başvurusu yapabilirsiniz.

 

Göreceğimiz gibi faturalı hatta kredi başvurusu finansman seçeneği bulunmamaktadır. Faturalarınızı doğru sırayla öderseniz, servis sağlayıcınız size satın alabileceğiniz cihazların bir listesini verecek ve ardından faturanıza ekleyebileceğiniz telefonu size satacaktır. Banka kredisi mantığında olduğu gibi, bu strateji ile kredileri hat üzerinden kullanılabilir hale getirmek arasında hiçbir bağlantı yoktur.

Faturalı Hatta Kredi Nasıl Alınır?

Vodafone ve Turkcell operatörlerinin tamamı faturalı hat kredisi için kullanılabilecek faturalı hatlar sunmaktadır. Faturalı kredisini acil bir durumda farklı cihaz satın almak için kullanmak isteyenler faturalı kredi çekme yöntemi kurallarına uymak zorundadır. Fatura üzerinde ek bir telefon numarası almak için fatura puanınızın yeterli olması ve diğer tüm parametrelerin tamamlanması gerekir. Telefon faturanıza herhangi bir ek telefon kredisi dahil olmaz ve hizmetiniz daha düşük maliyetli bir seçeneğe indirgenebilir.

 

Faturalı Hatta Kredi Alma Şartları Nelerdir? 2022

2022’de faturalı hat kredisi alabilmek için gerekenler:

 

l Kişi adına faturalı hat bulunması;

l Aynı hattı en az altı ay kullanmak;

l İki yıl boyunca aynı faturayı göndermek,

l İki yıllık ev ve iş telefonu planına sahip olmak,

l Hattınız sahibi olmanız,

l Başka bir operatöre hiç borcunuz olmamalıdır,

l Numaranız engellenenler listesinde olmamalıdır.

l En az iki yıllık internet planınız olmalıdır.

Faturalı hat üzerinden kredi çekmek isteyenlerden bordro, memur kefil vb. para gibi teminat gerektirmeden fon elde etmek oldukça basittir. Faturanıza ek olarak hangi cihazı kullanabileceğinizi sormak için operatörün mağazasına gitmeniz gerekmez.

 

Faturalı Hatta Kredi Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Faturalı hat kredi sorgulama, faturanızdan kredi çekmek (diğer bir deyişle ek cihaz satmak, “telefon değiştirmek”) için operatörünüzün bulunduğu mağazalara giderek, faturanızın kesilip kesilmediğini öğrenerek yapılabilir. Fatura puanları bir cihaz satın almak için yeterlidir. Belirli koşulları sağlıyorsanız, kredinizi faturalı hatta kullanabilirsiniz.

 

Faturalı Hat Kredisiyle Telefon Satışı Nasıl Yapılır?

Faturalı hat kredi mekanizmasını kullanarak iki şekilde telefon satışı yapabilirsiniz. Aşağıdakiler ilgili adımlardır:

l Önce faturanızı gösterdiğiniz sürece telefon alıp satabilirsiniz.

l İkinci yol ise bir danışmanlık firmasına gidip anlaşmayı yapmalarını ve telefonu nakde çevirmelerini istemek.

Bu iki seçeneği kullanırsanız ihtiyacınız olan parayı hemen alabilirsiniz.

 

Faturalı Hatlara Ne Kadar Kredi Çıkar?

Faturalardaki krediler, kredi veren şirket tarafından sağlanan teminatın değerine dayanmaktadır. Bazı şirketler maksimum 8.000 TL’yi kapatabilirken, diğerleri toplam 20.000 TL’yi tamamlayabilir.

 

Müşteriden yalnızca faturalı hat, kullanıcı puanlarına göre bir telefon satın aldıktan ve ardından aynı değere veya biraz daha düşük bir fiyata sattıktan sonra kalan kredi için ücretlendirilir. Örneğin faturalı hattaki bir telefona 7.000 TL, operatör ise aracılık yapan kişiye nakit olarak 6.500 TL ödüyor. Banka kredisi kullanıldığında kalan 500 TL’lik sigorta ve harcama ödemeleri mahsup edilir.

Tek ayrım, bir aracı bankanın olmamasıdır. Faturalı hatlardan borç para almak isteyenlerin çoğunun bankalarla sahtekârlık geçmişi ve düşük kredi notları var. Bu yaklaşımda telefon üzerinden 500 TL kredi çekerek para kazanabilmektedir.

Faturalı Hatta Kredi Nasıl Ödenir?

5.000 TL’nin altındaki telefonlar için faturalı kredi 12 ay; 5.000 TL üzeri telefonlarda 3 ay süresi var.

 

Leave a Comment