Freelancer çalışma nedir ?

Freelancer çalışma nedir ?

Freelancer çalışma, kısmen bildiğimiz uzaktan çalışma şeklidir.

Bu uzaktan çalışma şekli ile birlikte bir sürü iş yürütebilirsiniz. Yazı konusunda yetenekliyseniz makale yazarak para kazanabilirsiniz. Ya da logo yapmayı çok seviyorsanız logo tasarlayarak para kazanabilirsiniz.

Freelancer calisma nedir
Freelancer çalışma nedir ?

Freelancer çalışmanın bir güzel tarafı daha vardır ki bu şekilde çalışarak dolar kazanabilirsiniz. Bu da günümüz ekonomisinde oldukça yüksek miktarda para kazanmak olacak demektir. Freelancer çalışma modeli, son zamanlarda oldukça kullanılıyor. Freelancer sitelerde her ülkeden insanla tanışabiliyor ve iletişim kurabiliyorsunuz. Elbette bu işi yaparken İngilizceniz olursa bu size büyük bir rahatlık sağlayacaktır.

Şu an dünyada bir numaralı dil olarak bulunan İngilizce dili bu gibi Freelancer işlerinde oldukça gerekiyor. İngilizce bir makale yazarken çeviri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak bu durum bulacağınız iş sayısını oldukça düşürüyor.

Çünkü genellikle işveren kişiler akıcı İngilizce konuşan kişileri tercih ediyorlar. Bu durumda İngilizce bilmeyenleri daha derin bir boşluğa düşürüyor. Freelancer çalışma sitelerinin en başında gelen fiverr sitesi bu konuda uzmanlaşmış ve dünyada şu an en ön plana çıkan Freelancer sitesidir. Bu sitede onlarca dalda iş yapabiliyor.

Hangi yerde olursanız olun dolar kazanabiliyorsunuz. Siteye istekli olan girişinizi azaltmamak için İngilizce bilmeniz oldukça önemli oluyor. Çünkü İngilizce bilmediğiniz zaman karşınıza iş çıkmanın azalmasının yanı sıra müşteriler sizinle birlikte görüşme yapabiliyorlar. Bu durum işverene ya da işi sizden satın alana güven vermenizi sağlıyor.

Diğer türlü bu durum biraz sıkıntılı olabiliyor. Bu durumda logo tasarımı gibi yerlere yönelmek daha doğru olabiliyor. Logo tasarımını İngilizce bilmeden yapabilirsiniz. Çünkü logo yapımı kısa olduğu için genellikle bu işler kısa vadeli yapılır. Bundan dolayı da bir telefon görüşmesi bile yapılmasına gerek kalmaz. Sadece mesajlaşarak bu işi halledebilirsiniz. Elbet yazarken İngilizce kullanmak gerekecektir. Bu durumda işin içine çeviri katarak bu işi tamamlayabilirsiniz.

Nasıl Freelancer Olunur?

Freelancer olabilmeniz için öncelikle kendi profilinizi oluşturmanız gerekir. Bu sayede kendinizi işverene daha iyi bir şekilde anlatabilirsiniz.

Kendi profilinizi oluşturmak için profil fotoğrafınızı ekleyip, özgeçmişinizi ve daha önce ne yapıp ne yapmadığınızı, şu an ne ile meşgul olduğunuzu, hangi dilleri bildiğinizi, nerede yaşadığınızı ve ne kadar ücret teklifinde bulunacağınızı belirtmeniz gerekir. Bu gibi temel durumlar oluşturulmadan bir Freelancer profilinden söz etmek pek mümkün olmayacaktır. Freelancer profilinizi oluşturduktan sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

Elbet, bir şekilde iş bulacaksınız. Pes etmeyin ve tünelin sonuna kadar ilerlemeye devam edin. Emin olun ki tünelin sonunda sadece aydınlık bir ortam bulunuyor. Kaybetmezsiniz. Ya kazanır ya da kazanamazsınız. Kazanamıyor olmak kaybettiğimiz anlamına gelmez. Her işte kolaylık ve zorluk elbet bulunmaktadır. Freelancer işinde kendimizi geliştirmek pek kolay olmayabilir. En başta profilinize bakında acemi buldukları için sizi işe almayabilirler. Ancak bilmek lazımdır ki bu işi er ya da geç bırakmayanlar kazanacaklar, tıp ki her konuda olduğu gibi…

1 thought on “Freelancer çalışma nedir ?”

Leave a Comment