Gelişim ve değişimle birlikte daha insancıl ve yaşanılabilir bir dünyadır hayalim

Gelişim ve değişimle birlikte daha insancıl ve yaşanılabilir bir dünyadır hayalim.

İnsanın insanı ezmediği bilimsel kültürel ekonomik faaliyetlerin hep insanların huzuru ve yaşamı için olduğu bir dünya isteğim. Ütopik değil tamamen gerçek dünyadan bahsediyorum. Savaşların olmadığı dünyanın kardeş kardeşe geçindiği bir dünya hayal ettigim.

İnsan bencilliğinin olmadığı ve her şeyin düşünülerek akılcı bir şekilde yapıldığı bir dünyadır hayal ettigim..yani dünyayı cennete çevirebilecek güçte ve kudretteyiz…hayal ettiğimiz dünya dünyalıların çabalarıyla el ele can cana vererek oluşabilecek bir olgudur bence.ama Maalesef değişimler ve gelişimler daha yaşanılabilir bir dünya için olmayacak. Savaşlar bencillikleri hırslar ve kötülükler de olacak iyi şeylerin yanında.

Bir yandan gelişmiş ve teknoloji ile donatılmış bir dünya varken diğer yandan çocukların öldüğü savaşlar da olacak.Özellike dünya kaynaklarının tükenmesi ;gelişmiş ülkelerin anlamsız ve gereksiz hırsları savaşları da beraberinde getirmektedir.

Ve bunların sosyal siyasal ekonomik değişimlere etkisi en az teknolojinin etkisi kadar olacaktır.mesela dünya toprakları yüz milyarca insanı geçindirecek zenginliktedir… dünyayı aç hürler, tok esirler ülkesi yapmamaktır…Pahalı imar faaliyetlerine girişmek zararlıdır.

Modern binalar, modern geçit ve yollar, bugünkü durumumuzun kaldıramayacağı yüklerdir, milyonlarca lira harcayarak yapılan meclis binaları, belediye sarayları yerine, üretimi artıracak motor fabrikaları ve ağır sanayiin kurulması için yapılacak yatırımları tercih etmek şarttır…saygılarımla

İstanbul, 35 Ayhan

6 thoughts on “Gelişim ve değişimle birlikte daha insancıl ve yaşanılabilir bir dünyadır hayalim”

Leave a Comment