Gucci Mağazaları, ABD’de Kripto İle Ödeme Kabul Etmeye Başlıyor

Gucci Mağazaları, ABD’de Kripto İle Ödeme Kabul Etmeye Başlıyor

Çevrimiçi lüks giyim markası Gucci, Amerika’daki bazı mağazalarında kripto para birimleri için ödeme kabul etmeye başlayacak.

Müşteriler, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin dahil olmak üzere birden fazla kripto para birimi için ödeme yapabilecekler.

Gucci Magazalari ABDde Kripto Ile Odeme Kabul Etmeye Basliyor
Gucci Mağazaları, ABD’de Kripto İle Ödeme Kabul Etmeye Başlıyor

Hizmet, içinde bulunduğumuz Mayıs ayı içerisinde Los Angeles’taki Rodeo Drive ve New York’taki Wooster Street dahil olmak üzere bazı amiral mağazalarında başlatılacak.

Fransa’da Kering’in sahibi olduğu Gucci, sanal para birimini benimsemeye başlayan artan sayıda şirkete katıldı.

Şirket, başlangıçta şaka olarak yaratılan sözde “meme” kripto para birimi olan Shiba Inu ve Dogecoin için ödemeleri de kabul edeceğini söyledi. Kripto para biriminde ödeme yapan müşterilere, mobil cihazlarda çalışan finansal işlemlere yönelik bir uygulama olan Digital Wallet Assets’te kullanım için QR kodu içeren bir e-posta gönderilecektir.

QR kodlar, cep telefonlarında okunabilen ve pandeminin başlangıcından bu yana daha yaygın olarak kullanılan barkod çerçeveleri gibi siyah beyazdır.

Marka, bu politikayı yakın gelecekte doğrudan işleten tüm Kuzey Amerika mağazalarında uygulamayı planladığını söylüyor.

Böyle önemli bir pazarın duyurusu, ana akım şirketler tarafından kripto para birimlerinin kabulü için ileriye doğru bir adımı temsil ediyor.

Gucci, kripto para ödeyeceğini açıklayan son büyük isim. Dünyanın en büyük pazarlarından bazıları, teknoloji devi Microsoft, ABD telekomünikasyon şirketi AT&T ve Starbucks da dahil olmak üzere artık dijital para birimlerini benimsiyor.

Geçen yıl, Bitcoin iki ülkede yasal hale gelmişti. Bunlarsa, El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti olarak biliniyor.

Salvador, tüketicilerin ABD doları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde kripto para birimini kullanmasına izin vereceğini söylediği için Uluslararası Para Fonu’nu kararını tersine çevirmeye çağırdı.

3 thoughts on “Gucci Mağazaları, ABD’de Kripto İle Ödeme Kabul Etmeye Başlıyor”

  1. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz kendimi geliştirme fırsatı buluyorum blog yazılarınız çok kıymetli elinize sağlık ♥️🙏

    Reply
  2. Turşucu açmayı düşünüyoruz aslında bizim bu çevre için gerekli olduğunu düşünüyorum sizin sayenizde daha çok bilgi öğrendim teşekkür ediyorum 🙏👍♥️

    Reply

Leave a Comment