Güncel Dom Perignon Şampanya Fiyat 2022

Güncel Dom Perignon Şampanya Fiyat 2022

Eğer siz de Dom Perignon Şampanya fiyatları öğrenmek istiyor iseniz, işte sizler için hazırlamış olduğumuz bu güncel fiyat bilgisi tablosu ile bilgilendirilmiş olursunuz.

Dom Perignon kendine özgü muhteşem lezeti ile şampanya sevenlerin damak tadına en uygun köpüklü şampanya çeşididir. Bu şampanya dünyada en çok bilinenler markalardan biridir. Dom Perignon Fransa’da üretilir ve dünyanın bir çok yerinde satılır.

Kaliteli mekanların şampanyası Dom Perignon

Türkiye’de ve dünyada en kaliteli restorantlar ve barlarda bir numaralı elit şampanyaların arasında yer almaktadır. Şampanya sevenler kesinlikle bu eşsiz lezzeti tatmaları gerekir. Lüks bar ve restorantların bir numaralı elitlik göstergesi olan bu eşsiz lezzetli şampanyayı denemeden bu dünyadan göçmemenizi ısrarla öneririz

Guncel Dom Perignon Sampanya Fiyat 2022 1

Dom Perignon Şampanya Fiyatları

Dom Perignon Vintage – 75’lik 1.550,00 ₺

Dom Perignon Rose Vintage – 75’lik 2.100,00 ₺

Dom Perignon Ne Demek? Pierre Perignon Kimdir?

Bu eşsiz lezzetli ve destansı şampanyamız adını kaşifinden ve bizlere armağan eden Pierre Perignon’un isminden gelmektedir. Dom adı “D.O.M (yüce tanrı) ve (peder)” anlamlarına gelen kelimelerin kalıplaşmış kısaltmalarıyla ve kaşifinin adını (Perignon) alarak bildiğimiz adını almış.

İlk tadımda alacağınız lezzet

Meşhur şampanyamızın kaşifi Pierre Perignon, bu şampanyayı ürettikten sonra ilk tadımından sonra çığlık atarak “Derhal gelin! Sanırım yıldızları içiyorum” demiş. Bu şampanyanın tadını bilenler Pierre Perignon’nun neler hissettiğini ve ne büyük bir heyecan yaşadığını tahmin edeceklerdir. Pierre Perignon yalnızca bu şarabın ilk üreticisi değil aynı zamanda şişelerde kapağa alternatif olarak mantar kullanmayı da ilk bulandır.

Bu lezziz şampanya nasıl yapılıyor?

Perignon şampanyalarının üretiminde %40 Pinot Noir ve %60 Chardonnay üzümleri kullanılır. Senenin en kaliteli mahsulleri anlamını taşıyan Vintage etiketine sahiptir. Bahsi geçen şampanyanın en uygun kıvamını bulması için en az 12 ay beklenmesi gerekmektedir.

DOM PERIGNON’UN MİRASI

Etkisi derindi, çünkü başarıları arasında siyah üzümlerden berrak, durgun beyaz şarap yapmasına izin veren daha yumuşak “korkak” presin icat edilmesi de vardı. Şampanya’nın marjinal iklimi ve farklı bağ kaynaklarından harmanlanarak daha eksiksiz ve dengeli bir şarap için yapılan anlayış. Çok daha güçlü ve basınca daha iyi dayanabilen verre anglais’ten (“İngiliz camı”) yapılmış şişelerin kullanımı ve sızdırmazlığı sağlamak için etkili bir kapatma olarak mantarın yeniden kullanılması.

Leave a Comment