Herkesin eşit olduğu bir dünya istiyorum

Herkesin eşit olduğu bir dünya istiyorum

Herkesin eşit olduğu bir dünya istiyorum zengin fakir eşitliğinin olduğu bir dünya güçlünün zayıfı ezmediği bir dünya istiyorum insanların dil din ırk ve mezhepleri yüzünden dışlanmadıgı veya dışlanmadığı bir dünya istiyorum.

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA – 5

Veyahut insanların mecbur kalmamasını istiyorum herhangi bir şeye mecbur kalmamaları ezilenin olmadığı ezenin ve ezmeye çalışanın olmadığı bir dünya istiyorum yeşil yemyeşil bir dünya istiyorum baktığım her yerde güzel şeylerin olduğu bir dünya istiyorum insanların iyi olduğu bir dünya kimsenin kimseye düşmanlık etmediği ve kin gütmedigi bir dünya istiyorum insanların özgür ve rahat yaşamasını istiyorum devletin halkı dinleyip anladığı bir dünya mesela Cumhurbaşkanı başbakan bir karar alırken halka sorsun istiyorum kendi kendimi yönetebildiğim bir dünya istiyorum çocukların daha çok olmasını istiyorum isteyen herkesin istediği evde oturup istediğini yemesini ve istediğini giymesini istediği arabaya binebilme gücünün olmasını istiyorum kısacası ben zayıf fakir ve güçsüz insanların kalmadığı herkesin eşit olduğu bir dünya istiyorum fakirlikten ve yoksulluktan ölen ülkesindeki savaştan kaçmak zorunda kalmayan insanların olduğu bir dünya istiyorum ben maddi durumum olmadığı için okuyamadım zenginin okuyabildiği fakirin okuyamadığı diye bir sorunun olmadığı bir dünya istiyorum hırsızın hırsızlık yapmak zorunda kalmadığı bir dünya istiyorum işsizin işsiz kalmadığı bir dünya istiyorum kendim için gerçekten pek bir şey istemiyorum aslında dünyadan pek fazla beklentim kalmadı ama ölmeden önce eşit bir dünya görmek istiyorum

Ankara 30 yaşında Ömer K.

9 thoughts on “Herkesin eşit olduğu bir dünya istiyorum”

  1. aslında böyle bir dünya mümkün. biz insanlarda bitiyor herşey. verilen eğitimde icimizdeki merhamet sevgi ve çocuksu saf duygular öne çıkınca zaten dünyamız guzelleşecek ve böyle bir dünya gerçekleşecek

    Reply
  2. Eşit bir dünya çok imkansiz bir fikir gibi gelir her insana . her insanin eşit olmasini fakir isterken zengin insan istemicektir dini ırki dili yüzünden ayrımcılığa uğrayan insan isterken bunlarla dalga gecen insan istemucektir .

    Reply
  3. Eşitlik istemek herkes alnı zerginliğe sahip olsun alnı güzelliğe sahip olsun değil. Yaşamda eşitlik olmalı. Bu makale bana leni bakış açıları kazandırdı.

    Reply
  4. Eşitlik istemek herkes aynı zenginliğe sahip olsun aynı güzelliğe sahip olsun değil. Yaşamda eşitlik olmalı. Bu makale bana yeni bakış açıları kazandırdı.

    Reply

Leave a Comment