İnsanların birbirini sevdiği , birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği

İnsanların birbirini sevdiği , birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği…

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA – 7

Dünya her geçen gün daha da yaşanmaz hale geliyor.

Fakat her insanın hayalleri farklıdır . Öyle bir dünyada yaşamak isterdim ki tüm insanlar kardeş gibi, barış içinde yaşıyor olsun.Herkes kendi istediği gibi bir dünya düşlemek ve o dünyada yaşamak ister .

Ben şöyle bir dünyada yaşamak isterdim . Acı ve göz yaşının olmadığı , insanların mutlu olduğu bir dünyada yaşamak isterdim . Özellikle de savaşların olmadığı huzur içinde barış dolu bir dünyada yaşamak isterdim. Çünkü dünyada savaşlar olmazsa ve insanlar huzur içinde yaşarsa hiçbir insan acı çekmeyecek ve üzülmeyecektir.

Hiç kimsenin en yakınını kaybetmemesi ne güzel olurdu . İnsanların birbirini sevdiği , birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği ve değiştirmeye çalışmadığı bir dünyada yaşamak bana daha eğlenceli ve güzel gelirdi .

Yaşamak istediğim dünyada insanlar birbirlerine saygılı ve hoşgörülü olsun isterdim. Bir toplumda küçükler büyüklerine saygılı olursa ve büyükler de küçüklere sevgi ile davranırsa bu toplumda yaşayan insanlar sorunlarla karşılaşmaz.

İnsanlar sürekli dayanışma içinde olur ve yardımlaşırlar. İnsanlar arasında güven oluşacağı için dünyada huzur olur.Özellikle de hiç kimseye ailesi ya da çevresi tarafından psikolojik baskı yapılmasın , siyasi düşüncelerinden dolayı hiç kimseye zarar verilmesin , insanların hapiste yıllarca kalmamasını isterdim . Ben aynı zamanda insanların doğa ile barışık olduğu bir dünyada yaşamak isterdim. İnsanların hayvanları koruduğu ve onlara değer verdiği, onlara zulüm etmediği bir dünyada yaşamak isterdim. Çiçekler içinde arkadaşlarımla temiz bir havada güvenle oyunlar oynayabileceğim bir dünyada yaşamak isterdim.

2 thoughts on “İnsanların birbirini sevdiği , birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği”

  1. İnsanlık insan olmak vicdan merhamet sevmek saygı bunlar insanı insan yapan diğer canlılardan bizleri ayıran güzellik ve özellik

    Reply

Leave a Comment