İnternet Üzerinden Gelir Elde Edebileceğiniz 13 Yöntem

İnternet Üzerinden Gelir Elde Edebileceğiniz 13 Yöntem

İnternet artık yaşamımızın bir parçası oldu diyebiliriz, öyle ki internet birçoğumuz için temel bir ihtiyaç oldu resmen. Bu durumun sebebi internetin birçok konudaki ihtiyacımızı ve beklentimizi karşılayabilir olmasıdır.

Internet Uzerinden Gelir Elde Edebileceginiz 13 Yontem
İnternet Üzerinden Gelir Elde Edebileceğiniz 13 Yöntem

İnternet, birçok yararının yanı sıra birçok insan için bir ana gelir veya yan gelir kaynağıdır. Eğer ki sizlerde boş zamanlarınızda yaptığınız işler karşılığında gelir elde etmek istiyorsanız bu makalede belirttiğimiz yöntemleri uygulayarak internet üzerinden yapacağınız işlerle kendiniz için ana gelir veya yan gelir elde edebilirsiniz.

Makale Yazarlığı yaparak para nasıl kazanırım ?

Yazmak insanı rahatlatır, peki sizin yazmakla aranız nasıl? Eğer bu soruya cevabınız evet ise bu yöntemimiz tam size göre, çünkü makale yazarak para kazanabilmeniz mümkün.

İnternette makale alım ve satımı üzerine hizmet veren birçok yerli ve yabancı internet sitesi mevcut. İmla kurallarına uygun, tekrar eden cümlelerden kaçınarak ve özgün makaleler yazarak bu makalelerin internet üzerinden satışı ile gelir elde edebilirsiniz. Eğer ki bu yöntemi yabancı siteler üzerinden gerçekleştirirseniz döviz cinsinden gelir elde edeceğiniz için gelir miktarınızda yerli sitelerde elde edeceğinize göre daha yüksek olacaktır.

Reklam İzleyerek para kazanmak nasıl oluyor ?

İnternette reklam izleyerek karşılığında gelir elde edebileceğiniz birçok internet sitesi mevcut. Sadece kayıt oluyorsunuz ve sitelerin sizlere yönlendirdiği reklamları izleyerek gelir elde edebiliyorsunuz. Bu yöntemin gelir miktarları çok düşük fakat yabancı siteler üzerinden döviz bazlı kazanç elde ederseniz bir nebze olsun daha yüksek gelir elde etmiş olacaksınız. Bu konuda size tavsiyemiz bu yöntemi kesinlikle yabancı sitelerde uygulamanızdır.

Anketlere Katılarak para kazanmak ?

Firmalar, kurumlar veya kuruluşlar birçok konuda insanların düşünceleri hakkında bilgi edinmek amacı ile anket yapmaktadır ve çoğu firma bu makalelerin insanlar tarafından cevaplanabilmesi adına anket siteleri ile çalışmaktadır. Sizlerde yerli veya yabancı anket sitelerine üye olup bu sitelerin sizlere yönlendirdiği anketleri yanıtlayarak anket başına gelir elde edebilirsiniz. Kazancınız sitelerin belirlemiş olduğu tutarlara ulaştıktan sonra kazancınızı hesabınıza çekebilirsiniz.

Kullanmadığınız Eşyalarınızı Satın

Hepimizin evlerinde boşta duran hiç kullanmadığımız ve artık gözden çıkarmış olduğumuz eşyalarımız vardır. Bu eşyalar evinizde boş yere yer kaplayacağına Gardrops, Dolap, Letgo veya farklı birçok uygulama üzerinden bu eşyaların satışını yaparak paraya çevirebilirsiniz.

Ticaret Yapın ve para kazanın

Ticaret yapmak sadece bir dükkan açıp mal satmaktan ibaret değildir. Günlük hayatınızda da ufak alım satımlar yaparak gelir elde edebilirsiniz. İnternet sitelerinde, ikinci el ürün satışı yapılan uygulamalarda veya çevrenizde bulabileceğiniz uygun fiyatlı ürünleri satın alıp ve bu ürünlerin internet üzerinden satışını gerçekleştirip gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda size tavsiyemiz bilgi sahibi olduğunuz alanlardaki çok uygun fiyatlı ikinci el ürünlere yönelmeniz olacaktır.

Stok Fotoğraf Satarak nasıl para kazanırım ?

Birçok internet sitesi bünyesinde kullanabilmek adına özgün fotoğraflara ihtiyaç duymaktadır, bu yüzden stok fotoğraflar satın almaktadır. Eğer fotoğrafçılık konusunda ilginiz ve gerekli ekipmanınız varsa özgün fotoğraflar çekerek ve bu fotoğrafları stok fotoğraf alım satım sitelerinde satarak gelir elde edebilirsiniz.

Kurs Vererek para kazanabilir miyim ?

Kurs verebileceğiniz düzeyde uzman olduğunuz konular hakkında internetten online kurslar vererek gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda hizmet veren birçok sitenin yanı sıra forum sitelerinde veya e-ticaret sitelerinde (Sahibinden.com gibi) ilanlar açarak öğrenci kitlesi toplayabilir, bireysel veya grup kursları vererek gelir elde edebilirsiniz. Bunların yanı sıra Udemy gibi platformlara eğitim videoları yükleyerek bu videoların satışı ile gelir elde edebilirsiniz.

Online Oyunlar Oynayarak nasıl para kazanırım ?

Online oyun sektörü yıllardır gelir elde etmek için güzel bir sektör. Online oyunları oynayarak elde ettiğiniz hesapları, karakterleri, oyun eşyalarını veya oyun paralarını internetteki aracı siteler vasıtasıyla veya forum sitelerine ilanlar açıp satarak gelir elde edebilirsiniz.

Çevirmenlik Yaparak nereden ve nasıl para kazanırım ?

Çevirmenlik yapabilecek düzeyde bildiğiniz bir veya daha fazla yabancı dil biliyorsanız internet üzerinden kitap, dergi, makale, film alt yazısı, dizi alt yazısı gibi konular üzerine çeviri işleri alarak yapacağınız çeviri işleri neticesinde gelir elde edebilirsiniz.

Logo Tasarlayarak para kazanabilir miyim ?

Photoshop ile aranız iyiyse veya ben zaten tasarımcıyım diyorsanız, internet üzerinden logo tasarım hizmeti verebilirsiniz. Müşterilerinizin talepleri doğrultusunda tasarlamış olduğunuz logolarla gelir elde edebilirsiniz.

Ödev Yaparak para kazanabilir miyim ?

Son yıllarda yaygın olan sektörlerden biriside ücret karşılığında üniversite odaklı olarak ödev, proje, tez gibi akademik unsurların hazırlanmasıdır. Sizde internete vereceğiniz ilanlar doğrultusunda bu tarz işler alarak işleri tamamlamanız karşılığında para kazanabilirsiniz. Bir başkasının tüm gün boyunca uğraşıp yapamadığı bir konu, sizin için sadece yarım saatlik bir uğraş olabilir ve size tatmin edici bir miktarda gelir getirebilir.

Danışmanlık Yaparak nasıl para kazanırım ?

Bilgi sahibi olduğunuz konular hakkında online danışmanlık hizmeti vererek gelir elde edebilirsiniz. Avukatlık, doktorluk, öğrenci koçluğu, diyetisyenlik gibi birçok meslek dalı için çok güzel bir ek gelir imkânıdır.

İçerik Üreticisi olarak nasıl para kazanırım ?

İnternet siteleri gelirlerini devam ettirebilmek veya arttırabilmek adına sürekli güncel olmalıdırlar. Bu konuda güncel ve ilgi çekici içeriklere ihtiyaç duymaktadırlar. Bu noktada birçok internet sitesi dışarıdan içerik satın almaktadır. Sizde internet siteleri için düzenli olarak içerik üretip satarak gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda bir veya birçok internet sitesi ile anlaşıp sürekli onlar için içerik üreterek düzenli bir şekilde gelir elde edebilirsiniz.

8 thoughts on “İnternet Üzerinden Gelir Elde Edebileceğiniz 13 Yöntem”

  1. Merhaba bende daha önce google üzerinden bu tarz araştırmalar yapmıştım.Sizin paylaşımlarınız daha detaylı anlatım olmuş.Birkaçıni denemeyi düşünüyorum.çok işime yarıcaklarından eminim.🙏

    Reply
  2. Yazınız gayet başarılı olmuş hatta diğer sitelere bakarak çok daha özgün fikirler de var ama keşke bir kaç da site önerisinde bulunsaydiniz. Mesela ben makale yazmak istiyorum ama nereye başvuracağım bilmiyorum fikir verirseniz sevinirim

    Reply
  3. Ekstra kazanç sağlamak isteyenler için harika bir makale olmuş yine.Reklam izleyerek kazanc sağlamayı denedim ama çok düşük miktarlarda kazanç sağlıyor iken yapımcıya yüksek miktarlar kazandiriyor.Sizde ugrastiginizla kalıyorsunuz

    Reply

Leave a Comment