Japonya Gezisi Önerileri

Japonya Gezisi Önerileri

Dünya teknoloji başkenti olan Japonya’da hayatınız boyunca göremeyeceğiniz şeyler göreceğinize dair iddiaya girebilirim. Teknolojiyi en son sınırına kadar kullanan Japonların inşaat yapılarından tutunda teknoloji anlamında sokak tabelalarına bile yansıttığını göreceksiniz. Sokaklarda reklamların adeta robotlarla yapıldığı rayla teması olmayan trenlerin olduğu bir ülke düşünün hastaneleri ile meşhur ve doktorsuz yapılan ameliyatlara kadar her şey ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz.

 

Japonya’nın başkenti Tokyo adeta bir uzayda gibi kendinizi hissettirmeye yetiyor. Kalabalıklık bakımından mahşer yerini andıran ancak çeşitli eğlenceler ile insanları coşturan bir kent olan Tokyo metropolden çıkmış durumda ve biz ona uzay kenti adını vermiş bulunmaktayız. İnanılmaz bir donanım ile donatılan ve çeşitli yatırımların inşaat sektörüne yapıldığı gözlemlenen ve teknolojinin çıktığı yer olan Japonya da böyle şeyler görmek inanın insanı başka bir zaman diliminde yaşıyormuşçasına ileriye atlatıyor.

 

Japonya gezimiz sırasında karnımızın acıktığını hissedip bir lokantaya girmek istediğimizde ise aç kaldığımızı anlamış gibi oluyoruz. Çünkü yemek kültür bakımından kendi ülkesinin yemeklerine daha ön planda tutan Japonya başka mutfaklara yer verse de ilk başlarda aradığınız tadı ve lezzeti bulamıyorsunuz.

 

Ülkede tek başına bir alışveriş merkezi bulmak mülklün değil. Alış veriş merkezleri gökdelenlerin içine gizlenmiş bizim ülkemizdeki gibi çok uğrak olmasa da ülkenin yüzde 95inin alışveriş merkezlerinde teknoloji mağazaları oluşturmakta. Ama ölmeden önce mutlaka gidip görülmesi gereken tek yer diyebilirim buraya.

 

Leave a Comment