Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada Göçmenlik Başvurusu

Ülkemiz insanının refah seviyesi yüksek olan ülkelerde yaşama ve daha fazla para kazanma isteği, günümüz ekonomik şartları doğrultusunda daha fazla olmaktadır. Kaliteli bir eğitimi ve yaşam standardına sahip olan ülkelerin başında, Amerika gibi Kanada gelmektedir. Kanada hükümeti ise 2021 yılı itibari ile ülkeye, üç yıl boyunca çalışmak ve yaşamak için göçmen alacağını duyurdu.

Bunun üzerine ise son zamanlarda Kanada göçmenlik başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı oldukça arttı. Bunun üzerine göçmenlik başvurusu yapmak isteyen kişiler, hangi şartlarda Kanada’da yaşanabilir sorusunu merak etmekte ve cevabını aramaktadırlar. Bizler de sizler için bu konuyu araştırdık ve doğru bir bilgi ile sizlerin hizmetinize sunduk.

Kanada Gocmenlik Basvurusu

Yazımızı dikkatli şekilde sonuna kadar okumanız, göçmenlik başvurusu ile ilgili tüm gerekli bilgileri sizlere verecektir. 2023 yılının sonuna kadar göçmen başvurusu kabul eden Kanada, bu zamana kadar bir milyondan fazla kişiye kapılarını açarak, kendilerine daha güzel bir yaşam sunmaktadır. Siz de gerekli şartları yerine getirdikten sonra Kanada da göçmen olarak yaşayabilir ve daha iyi şartlarda yüksek paralar kazanabilirsiniz.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaliteli bir yaşamı ve üst düzey refah bir hayatı insanlara sunan Kanada, kendi vatandaşı dışında da ülkeye göçmen olarak gelenlere de aynı şartları sunmaktadır. Bu yüzden Kanada da yaşamak isteyen çok sayıda vatandaşımız, göçmenlik başvurusu için gerekli yerlerde müracaat etmektedirler. Bazı kişiler ise göçmenlik başvurusunun nasıl olacağı konusunda tam detaylı bilgi sahibi değildirler.

Bu kişilerin başvuru yapmadan önce bazı kriterlere sahip olmaları, en önemli hususların başında gelmektedir. Gerekli kriterlere sahip olan kişiler ise, kolaylıkla Kanada göçmenlik başvurusu yapabilir ve hayallerindeki refah yaşama kavuşabilirler. Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır? sorusuna maddeler halinde cevap vererek, sizlerin kısa süre içerisinde ve doğru şekilde bilgilenmenizi sağlayacağız.

Göçmenlik başvurusu için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Başvuru yapmadan önce ne amaç ile göçmen olmak istediğinizi, gerekli belgeleri hazırlayarak başlamanız gereklidir.
  • Kanada Devleti farklı amaçlar ile ülkeye göçmen kabul ettiği için, yapılacak olan başvuru evrakları ve belgeleri değişik şekillerde olmaktadır.
  • Gerekli olan belgelerinizi hazırladıktan sonra, göçmen olarak gideceğiniz yerden davetiye almanız gereklidir.
  • Sizlere davetiyeyi yollayacak olan özel ve resmi kurumlar, başvuru yapmanızın önünü açacaktır ve kolaylaşacaktır.
  • Okumak veya çalışmak için Kanada’ya göçmen olarak gitmek istiyorsanız, son derece güvenilir olan ve her yıl yüzlerce kişiyi Kanada’ya göçmen olarak yollayan yerler vardır.
  • Bu yerlere gerekli olan belgeler ile rahatlıkla başvurunuzu yapabilir ve şartların neler olduğunu da daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Göçmen başvurusu yapmak isteyen kişilere yardımcı olan ve güvenilir olan ilgili birimler, sizlerin göçmenlik başvurusu yapmanız için işlerinizi, hızlandıracak ve kısa süre içerisinde de Kanada’ya istediğiniz amaç ile göçmen olarak gitmiş olacaksınız.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Ücreti

Kanada göçmenlik başvuru ücreti öyle sanıldığı gibi korkulacak bir rakam değildir. Kanada Devletinin göçmenlik ile ilgilenen bakanı Marco Mendicino, yapmış olduğu basın toplantısı ile ülkeye göçmen alınabileceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası ise göçmenlik başvurusu için çok sayıda insan, gerekli olan yerlere giderek ilgili evrakları hazırlamaya başladılar. Başvuru için verilmesi gereken ücret ise, ilgili birimler tarafından uygun fiyatlar ile gitmek isteyenlere sunulmaktadır.

Başvuru yaparken ödemeniz gereken ücretler içerisinde, hem kimlik belgeleriniz hem de bankaya ödemeniz gereken tutarlar bulunmaktadır. Fiyatların değişkenlik göstermesi ise, ne amaçla gitmek istediğiniz doğrultu da olmaktadır. Okumak için göçmenlik başvurusu ile çalışmak için başvuru yapmanız arasında fiyat olarak farklılıklar vardır.

Bu yüzden göçmenlik başvurusu için ödemeniz gereken tutarı, sizlere göçmenlik ile ilgili yardım eden kuruluşlara giderek yapabilirsiniz. Bu şekilde net olarak ödemeniz gereken ücreti, bu güvenilir yerlerden daha sağlıklı şekilde öğrenebilirsiniz. Bu birimler oldukça güvenilir olduğu gibi, göçmen olmak isteyen kişilere de oldukça uygun fiyatlar ile göçmenlik başvurusu ücreti sunmaktadır.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Belgeleri Nelerdir?

Kanada göçmen başvurusu için müracaat ettiğiniz kurumlar sizlere, gerekli olan belgelerin neler olduğunu yazılı olarak sunmaktadırlar. Siz de kısa süre içerisinde bu evrakları hazırladıktan sonra, ödeme işlemlerinizi tamamlayabilir ve hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Kanada göçmenlik başvurusu belgeleri içerisinde şunlar yer almaktadır.

  • Kimlik belgesi bilgilerinizin eksiksiz olarak hazırlanması gereklidir. Bu belgeler içerisinde ise nüfus cüzdanı, sabıkalı olmadığınıza dair belge, gerekli olan fotoğraf, aile kütük bilgisi yer almaktadır.
  • Eğitim amaçlı başvuru yapmak isterseniz, kimlik belgeleriniz dışında ekstra belgeler hazırlamanız lazımdır. Bunlardan bazıları ise; bitirmiş olduğunuz üniversite diploması, sahip olduğunuz eğitim sertifikaları ve bazı bitirme yazıları gelmektedir.
  • İş hayatınız ile ilgili belgeler arasında ise; çalışacağınız branş ile ilgili eğitim gördüğünüze dair sertifikadır. Bu belgeler son derece önemlidir ve profesyonel destek gerektiren ve alınması gereken belgedir.
  • Ödeme yaptığınıza dair gerekli belgelerin olması da, göçmenlik başvurusu yaparken vermeniz gereken belgeler içerisinde yer almaktadır. Bunlar banka ödeme dekontları, bazı tapu ve ruhsatlar olmaktadır.

Eksiksiz bir şekilde hazırladığınız başvuru belgeleri ile Kanada göçmenlik başvurunuzu yapabilir ve siz de göçmen olarak yaşamak isteyenlerin arasına katılabilirsiniz. Göçmenlik başvurusu için gerekli olan belgelerin hazırlanmasında sizlere, güvenilir olan göçmenlik ofisleri yardımcı olmaktadır.

Bu kurumlar ile kolaylıkla iletişime geçebilir ve yapmanız gereken tüm işlemleri, danışmanlara sorarak öğrenebilirsiniz.

Kanada Göçmenlik Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Kanada gibi yaşam kalitesi oldukça üst düzeyde olan ve her gün yüzlerce kişinin göçmen başvurusu yaptığı ülkeye, farklı amaçlar ile gidilebilir. Sadece eğitim görmek ve çalışmak için değil, aynı zamanda iş yatırımları yapmak için de gidilebilir. Kanada göçmenlik başvurusu yapacak olan kişiler kategorilere ayrılmıştır. Bu kategoriler içerisinde yer alan grupların sahip oldukları puanlar ise, ülkeye gitmelerini daha da kolaylaştırmaktadır. Başvuru için gerekli belgeler farklı olsa bile, vize almak her kişi için gereklidir.

Çünkü vize olmadan hiç bir şekilde ülkeye göçmen olarak giriş olmamaktadır. Sadece eğitim ve ticari amaçlı alınacak vize fiyatlarında değişiklikler olmaktadır. Eğer başvuru yapacak olan kişiler aile ise ve çocukları bulunuyorsa, çocukları da ülke vatandaşlarının görmüş olduğu eğitimlerden de ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.

Son zamanlarda ise özellikle çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olması için başvuru yapan ailelerin sayısı oldukça fazladır. Buraya göçmen olarak gitmek isteyen kişilerin amaçlarından bir tanesi de, ülkede hem iş hayatına devam etmek, hem de Kanada hükümetinin vermiş olduğu ücretsiz eğitimden çocuklarının istifade etmelerini sağlamaktır.

Kanada’da Yaşamak İçin Dil Bilmek Gerekiyor Mu?

Kanada’da göçmen olarak yaşamak ve başvuru yapmak isteyen kişilerin, bilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de yabancı dil bilgisine sahip olunmasıdır. Ülkede şu anda iki tane resmi dil vardır. Bunlardan bir tanesi İngilizce, diğer ise Fransızca’dır. Eğer bu iki dilden bir tanesini iyi derece konuşuyorsanız, gerekli olan yerlerden de bu dilleri konuştuğunuza dair belge almanız gereklidir.

Türkiye’de bu dilleri bildiğinize dair sınava girmeniz ve belli seviye de dil bildiğinize dair başarılı olmanız gereklidir. TEF ve IELTS gibi sınavlar bunlar içerisinde yer almaktadır. Bu sınavlardan alacağınız puanlar ise göçmenlik başvurusu yaparken önem arz etmektedir ve sizlere puan kazandırmaktadır. Her iki dil için sınava girmenize gerek yoktur.

Bir tane ana dil olarak seçim yapmanız ve o dil üzerine sınava girmeniz en uygun olandır. Eğer İngilizce dili için sınava girmek isterseniz, belli oranlarda puanlar almanız gereklidir. Alacağınız puanlar, göçmenlik başvurusu sırasında sizlere öncelik tanıyacak ve başvurunuz kabul edilecektir.

CLBS sistemi olarak bu puanlama yapılmaktadır ve en az 9 puan ortalamanızın olması gereklidir. Bu ortalamayı yakalamak için, İngilizce dili konularının her birinden en az puanı almanız gereklidir. Gerekli olan puanları aldıktan ve sınavı da geçtikten sonra, yapmanız gerek işlem ise sahip olduğunuz eğitim diplomanızı,  Kanada da yaşamak için akredite etmenizdir.

6 thoughts on “Kanada Göçmenlik Başvurusu”

  1. insanlara bilgi vermen güzel bişey tebrik ederim bu bilgiler önemli ve ayrıca blogun da güzel tebrik ederim

    Reply

Leave a Comment