Kapsül Otel Açabilir miyim?

Kapsül Otel Açabilir miyim?

Kapsül otel, özellikle Japonya’da faaliyet gösteren son derece popüler bir otel fikridir. Kapsül otel açabilir miyim diye soran ziyaretçilerimizin büyük bir kısmı, Japonya’da görmüş oldukları bu kapsül otelleri Türkiye’ye uyarlamak istiyorlar. Önce işin mantığına gelelim, bu kapsül oteller çok uygun fiyata konaklama amacıyla tasarlanmış 1 metrekarelik alana sahip olan, üstü tabut gibi çevrelenmiş fakat iyi hava alan kapsüllerdir.  Fiyatları Japonya’da gecelik 5 dolar ile 10 dolar arasında değişmektedir. Ortalama 100m2’lik bir alana 20-30 adet kapsül yerleştirilebilmektedir. Türkiye’de gecelik 25-30 TL gibi fiyatlardan satışa sunulabilecek kapsül oteller, uygun fiyata konaklama sağlayan çok önemli bir projedir. Ayrıca her katta, yeme içme için özel alanlar vardır.

Kapsul Otel Acabilir miyim
Kapsül Otel Açabilir miyim?

Çocuk Doğum Günü Yeri Açabilir miyim?

Çocuk doğum günü yeri, genelde çocukların doğum günleri için parti düzenlenen yerlerdir. Bu gibi yerler çok karlıdır çünkü anneler ve babalar çocuklarının doğum günleri için para harcamaktan genelde sakınmazlar. Eğer sizlerde çocuk doğum günü yeri açmak isterseniz, bunu oldukça başarılı bir şekilde yapabileceğinizi söylemem gerek. Çocuk doğum günü yeri açmak için 100-150 bin lira arası bir sermaye yeterlidir ve hızlı bir şekilde amorti edilecektir. Amortismandan sonra 20 kişilik bir doğum günü organizasyonu, yemekli bir şekilde 2000-3000 tl’ye verilebilmektedir. Oldukça karlı olan bu iş, yalnızca organizasyon yapma ve düzenleme becerisi yüksek insanlar tarafından yapılabilmektedir, bu bağlamda karlı bir iş olduğunu söyleyebiliriz.

Meslek Eğitim Kursu Açabilir miyim?

Meslek eğitim kursu, son derece faydalı eğitim yerleridir. Özellikle lise öğrenimi gördükten sonra gidilen bu kurslar, kişilere meslek kazandırmaya çalışmaktadır. Meslek kazanımındaki esas amaç, kişilerin nitelikli birer usta ve işçi olması ve topluma fayda sağlamasıdır. Özellikle herhangi bir mesleği olmayan kişiler, düşük ücretli işlerde çalışmakta ve ne yazık ki bu ücret düşüşünden dolayı ciddi olarak ekonomik bazda etkilenmektedirler. Bugün bir meslek eğitim kursu açabilmek için, o konuda hizmet veren uzman bir kişiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bir uzman desteği ile rahatlıkla meslek eğitim kurslarından gelir elde edilebilmektedir. Kuruluş için minimum 1 milyon TL sermaye gerekmektedir.

Dil Kursu Açmak Kazandırır mı?

Dil kursu açmak oldukça fazla para kazandırabilir. Bu işten güzel para kazanabilirsiniz. Sebebi de oldukça açıktır. Dil kursları, Türklerin en çok para harcadığı kurslardan biridir ve dili öğrenmek için çok ciddi eğitim gerekmektedir. Bugün sıfırdan bir dil öğrenebilmenin zaman açısından maliyeti 1500 saat ile 4000 saat arasında değişmektedir. Yani günde 1 saat dil çalışan biri, hiç bilmediği bir dili en az 5-6 yılda öğrenebilmektedir. Bu bağlamda dil öğrenmek için çok ciddi çaba sarfetmek gerekmektedir. Dil kursu açmak ise bu noktada kişilere ciddi bir eğitim sağladığı için çok karlıdır. Genelde bir kur İngilizce eğitimi yani yaklaşık 2 aylık bir eğitim süresi 2000 TL gibi bir ücretlendirmeye tabiidir. Bu bağlamda İngilizce kursundan çok para kazanılabilir.

 

Leave a Comment