Kendi Kripto Paramı Nasıl Üretirim?

Kendi Kripto Paramı Nasıl Üretirim?

Kendi kripto paramı nasıl üretirim? Kendi coinimi nasıl üretirim? Kroipto para üretimi hakkında bilemniz gereken her şeyi makalemizin içerinde bulmanız mümkündür.Kendi kripto paranızı nasıl üreteceğiniz, bununla birlikte coin ve token üretme konusunda tüm bilgileri detaylı olarak anlatacağız. Sizlere tavsiyem yazıyı sonuna kadar dikkatlice okumazındır. Şimdi ise gelelim kendi kripto paranızı nasıl üretebileceğinize.

Kendi Kripto Parami Nasil Uretirim
Kendi Kripto Paramı Nasıl Üretirim?

Yeni bir kripto para oluştururken, karar vermeniz gereken ilk şey coin mi yoksa token mi oluşturacağınıza karar vermektir. Eğer coin oluşturmak isterseniz her coinin kendi blockchaini olduğunu bilmeniz gerekiyor. Token oluşturmak istiyorsanız ise tokenlerin önceden var olan bir ağa bağlı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Genellikle kripto paralar, güvenlikleri için blok zincirine başvururlar.

Token oluşturmak istiyor iseniz size iyi bir haberim var. Token yapmak coine ypamaya kıyasla daha kolay ve az tecrübe isteyen bir iştir. Coin yapılışı için genellikle uzman bir ekibe gerek duyulurken tokende böyle bir şeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Token yaparken de teknik bilgiye ihtiyacınız olduğunu unutmamak lazım. Ethereum, Solana ve Polygon gibi çeşitli blockchainleri kullanarak çok kısa sürede token oluşturmak mümkündür.

Dijital para oluştururken en çok tercih edilen blok zincirlerinden olan Ethereum ve Biance Smart Chain’i kullanabilirsiniz. Buradan kendi tokeninizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Eğer isterseniz belirli bir ücret karşılığında da token oluşturma hizmeti kullanabilirsiniz. Yan blok zincirleri ana blok zincirlerinden daha fazla kişileştirme olanağı sağlarlar. Bu yüzden daha çok tercih edilirler. Block zincirini seçtikten sonra teknik ve mimari açıdan gelişmeniz gerekiyor. Tokeninizin amacını ve ileride neler yapacağınız hakkında insanları tatmin eder bir açıklaması da olmalı. Unutmayın herkes bir token yaratabilir fakat herkes başarılı olamaz. Bu noktada iyi projeler tasarlamanız gerekmektedir.

Coin ve Token Arasindaki Temel Farkliliklar Nelerdir

Coin ve Token Arasındaki Temel Farklılıklar Nelerdir?

Kripto paralar kendi içlerinde token ve coin olmak üzere 2’ye ayrılırlar. Aralarındaki fark ise oldukça basittir.Coinler blok zincirlerine bağlıdırlar. Örneğin, Ethereum,ethereum blok zincirine sahip bir kripto paradır. Tokenlere gelecek olursak onlarda işler tam tersidir. Herhangi bir blok zincirine bağlı değillerdir. Tüm ağlar üzerinden tokenlerle işlem yapabilmek mümkündür. İşlev bakımından cionlere çok benzeseler de özünde sadece kendi projelerine faydaları bulunur. Tüm özellikler iki kripto parayı birbirinden ayıran esas durumdur.

 

Kripto Para Üretme İşlemi Yasal Mı?

Türkiye’de kripto para üretiminin yasal karşılığı bulunmamaktadır. Örneğin, adım adım kılavuzumuzu izleyerek bir kripto para birimi oluşturmayı başardınız. Bazı ülkelerde oluşturduğunuz kripto paranın kullanımı ile ilgili kısıtlamalar olabilir, bu kısıtlamalar o ülkelere özeldir ve sadece sizin için geçerli değildir. Bunun dışında diyelim üretmiş olduğunuz kripto para 1 dolar bandına ulaştı ve 10 milyon tane kripto ara ürettiniz. bu gibi bir durumda değeri kripto para cüzdanınızda tutmanız için yasal bir sorun yok. Pratikte bu mümkün gözükmese de, tüm paranızı satmaya çalışırsanız ve bir çek hesabına çekerseniz mali polisler ile sorun yaşayabilirsiniz, bunu finans ofisine bildirmeniz gerekebilir. Türk hukukunda çok net olmayan bu konularda bilgi vermemiz yanlış olur. İlk olarak, güvenle kendi kripto paranızı yaratabilir ve dolaşıma hazır hale getirebilirsiniz.

 

Coin Üretmek İçin En Pratik Yol Nedir?

Kripto para oluşturmak adına daha pratik çözümlerden bazıları, ikisi de daha önceden mecut olan standartlara göre çeşitli tokenler oluşturmanın Opsiyonlarını sunan BSC, Ethereum ve Solana’dır. BEP20 ve ERC20 belirteç standartları, hemen hemen tüm portföy sağlayıcıları destekleyebilecek ana örneklerdendir. ERC20, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır.BEP20, Binance Akıllı Zincirinin (BSC) bir parçasıdır. Her iki ağda da akıllı sözleşmelerin oluşturulmasına ve kişiselleştirilmesine izin vererek, kendi merkezi olmayan belirteçlerinizi ve uygulamalarınızı (DApp’ler) oluşturmanıza olanak tanır. DApp’lerle, simgenize birden çok kullanım durumu ve işlevsellik katan bir ekosistem oluşturmanız mümkündür.

Ethereum veya Polkadot tarzında daha etkili ve büyük bir zincirin güvenliğini kullanmakta olan fakat bununla birlikte bazı özelleştirmeler sunan yan zincirleri de düşünebilirsiniz. Polygon Network, Ethereum’a dayalıdır ve çok benzer bir deneyimi bizlere sunar, fakat kullanımı daha ekonomik ve çok daha hızlıdır.

Blok zinciri seçtikten hemen sonra, coininizi oluşturmak adına bir yönteme ihtiyacınız olacak. BSC ve Ethereum sanal makinelerine dayalı diğer blok zincirleri kullanırsanız bu süreç nispeten daha basittir. Ayrıca, sağladığınız ayarlara ve kurallara göre belirteçler oluşturan kullanıma hazır araçları da bulabilirsiniz. Bunlar genellikle ödenir, ancak kullanıcılar akıllı sözleşmelere aşina değildir. Sizin için daha opratik ve etkili bir seçenektir.

Kendi blockchaininizi ve coininizi üretmek istiyorsanız, Kesinlikle bir uzman ekipten yardım almanıza ihtiyacınız olacak. Ethereum veya Bitcoin tarzında bir blok zinciri inşa etmek isteseniz bile, ciddi deneyim ve çeşitli teknikler gerektirdiği için hala yapılması gereken çok fazla iş var. Amatör olarak token üretmek istiyorsanız ve bir token sahibi olmak istiyorsanız, bir token oluşturup o tokeni Binance Smart Chain’e yüklemek kesinlikle en faydalı yol olacaktır.

 

Coin Oluşturma Aşamasında Göz Önünde Bulundurmanız Gerekenler

Yazımızın devamında sizler için kripto para üretimindeki çeşitli olguları açıklayıp, inceleyeceğiz.

 

Kripto Paranızın Faydalarını Belirlemelisiniz

Kripto paralar çok çeşitli roller oynayabilir: bazıları hizmetlere erişim açısından anahtar görevi görmektedir, bazıları ise hisse senetleri ya da öbür finansal varlıkları temsil etme özelliği taşır. Kripto para biriminizi oluşturma sürecini anlamak ve haritalamak için özelliklerini yeniden tanımlamanız gerekebilir.

 

Kripto Para Simgenizi Oluşturun

Tokenomik, toplam arz düzeyi, dağıtım yöntemleri ve başlangıç ​​fiyatı gibi kripto para biriminizi yöneten ekonomidir. Bu veriler gerçeği yansıtmıyor ise ve insanlar kripto para birimini satın almak için teşvik edilemez ise parlak bir fikir başarısız olabilir. Örneğin, bir stablecoin yaratırsanız fakat onu düzgün bir şekilde asamazsanız, kimse onu satın almaz veya saklamak istemez.

 

Yasal Olup Olmadığını Kontrol Etmelisiniz

Dünyanın her yerinde her ülkenin kripto paralar ile alakalı kendi kuralları ve yasaları bulunuyor. Bazı ülkelerde kripto para üretimi ve kullanımının yasak olduğunu bile söylemek mümkün. Bu noktada sizlerin yapması gereken ilk iş yaşadığınız yerin, kripto paralar hakkındaki yasa ve kuralları iyice öğrenmeniz. Başınıza gelebilecek her şeye temkinli yaklaşarak riski en aza indirmeye çalışmanızdır.

 

Kripto Para Üretiminin Maliyeti

Gereken maliyetler, seçtiğiniz yöntem ve tekniklere bağlı olarak değişir. Bir kripto para ve bir blockchain oluşturuyor iseniz, tahminen tüm yetkili ekibe aylar boyunca para ödemeniz gerekecektir. Bu durum da maliyeti oldukça arttıracaktır. Güvenli ve işini iyi yapan bir ekibin bir kod kontrolü de yaklaşık olarak 15.000 $ (USD) kadar tutabilir. Eğer ucuz yoldan halletmek istiyor iseniz, yaklaşık olarak 5.000$ gibi bir miktar parayı elden çıkarmanız gerekecektir. Türkiye’nin ekomonisi göz önünde bulundurulduğunda bunlar yüksek rakamlar olarak gözüküyor. Fakat bu maliyeti kısa sürede kazancınızla kapatmanız mümkündür. Ortalama bir fiyat çıkardığımız zaman binlerce doları gözde çıkarmak gerekiyor. Üstelik kripto paranızın tutup tutmayacağınız da bir garantisi yokken bazıları için riskli gözükebilir. Fakat şunu asla unutmamalı gerçekten güçlü bir projeye sahip iseniz başarı şansınız çok yüksek. Bu da demek oluyor ki harcadığınız paranın kat ve kat fazlasını tekrar kazanma şansınız da mecvut. Karar tabiki sizin.

35 thoughts on “Kendi Kripto Paramı Nasıl Üretirim?”

  1. Harika bir makale olmuş kripto parası olmayan yoktur herhalde bende üretimi merak etmiştim bilgilendirici olmuş teşekkürler

    Reply
  2. Kripto para alıp kazanç sağlamaya cesaretim yoktu bir gün cesaretlenip bir kripto para satın aldım al sat yaparak kısa sürede az da olsa güzel gelir elde ettim yazınız çok güzel olmuş bilgi almak isteyenler mutlaka okumalı

    Reply
  3. Coin ve Token arasındaki farkı öğrendim. Kolay ve mantıklı gelen token yapmak. Kendi adımı verebileceğim ve neler yapacağımı nasıl kazanç sağlayacağımı açıklayarak kendi tokenimi oluşturabiliyor muşum. Tabi ki herkes token oluşturup para kazanabilir.

    Reply
  4. coin için yardıma ihtiyaç var ama token kendi başınıza iş yapmaya daha uygun olduğunu şimdi öğrendm doğrusu iyi fikir

    Reply
  5. Bu dijital paraları çok duydum ama içeriği hakinda pek bilgim yoktu ama verdiğiniz blogla çok detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldum

    Reply
  6. Kripto para ile ilgili tüm sorulara cevap vermişsiniz zaten yazınızda çok aydınlatıcı bir yazı olmuş gerçekten benim çok işime yaradı, kripto ile para kazanmak mümkün mü şey en önemlisi bunu öğrendim

    Reply
  7. Uzun zamandır kripto para almaya cesaret edemiyordum.Bu makaleyi okuduktan sonra cesaretlendim.Artik bende kripto parayla alım satım yaparak gelir elde edebilirim tesekkurler

    Reply
  8. Kendi kripto parami üretsem muhtemelen benle birlikte o da batardi aslinda sansimi denemek isterim

    Reply
  9. Kripto para üretimi, coin ve tiken arasındaki farklar ve kripto para üretiminin yasal yönü hakkında bilgilendirici bir yazı olmuş.

    Reply
  10. Hepsini başardığımızı düşündüğümüz de bile en önemli nokta reklam ve tanıtım. Ne kadar iyi reklam çalışması yapılabirse başarı o kadar yüksek. Makale çok faydalı ve bilgi yüklü. Teşekkürler

    Reply
  11. Kar elde etmek için tabiki de risk almak gerekir. İmkanım olunca bende bu riski alıp kendi Kripto param için harekete geçmeyi düşünüyorum

    Reply
  12. Kendi kripto paranı üretmek biraz riskli sanki.. ünlüler felan yapiyir bunu ama onların reklam ve pr alanları geniş.alici bulmaları zor olmuyor ama bizim gibi normal vatandaşın kripto para üretmesi biraz ütopya

    Reply
  13. Kendi tokenimi oluşturabileceğimi sayenizde öğrenmiş oldum. Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama en azından nasıl yapmam, nelere dikkat etmem konusunda oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler…

    Reply
  14. Kripto para günümüzde önemli bir değere sahip artık bu konu hakkında bilmemek ve kripto satın almamış olmak bir eksik bence bilgilendirici olmuş daha fazla insan okumalı ve öğrenmeli.

    Reply
  15. Günümüz artık sanal parayla dönüyor ve kripto parası olmayan yoktur diye düşünüyorum harika bir makale olmuş. Kripto parayla bilgisi olmayanlar için muhteşem bir makale muhakkak okuyun.

    Reply
  16. kripto para ve kripto para üretimi hakkında detaylı ve faydalı bilgiler var gercekten cok teşekkürler

    Reply
  17. Kendi kripto paramızı üretmek adına çok güzel bir araştırma yazısı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim.

    Reply
  18. İlgi duyduğum bir konu kripto paralar,Herkes kendince üç beş bişeyler kullanmaya çalışır ve ilerledikçe riske girmeye devam eder…bilgileriniz bizim için değerli sayenizde bilmeden değil ilimle bu işlerde daha çok ilerliyoruz…Kendi kripto paranı üretmek te enteresan ama güzel geldi,teşekkürler değerli bilgileriniz için.

    Reply
  19. Kripto para alıp kazanç sağlamaya cesaretim yoktu bir gün cesaretlenip bir kripto para satın aldım al sat yaparak kısa sürede az da olsa güzel gelir elde ettim yazınız çok güzel olmuş bilgi almak isteyenler mutlaka okumalı

    Reply
  20. Kripto para coin ve token arasında farkları , yasal bilgileri hakkında bilgilendirici bir yazı teşekkürler

    Reply
  21. Kripto para sistemi son dönemde yatırımcılar için en uygun kanal haline geldi. Yaratıcı projelerin kendi kripto paralarını üretmek büyüme için oldukça akıllıca…

    Reply
  22. أستطيع أن أقول أنه كان مقالًا جيدًا جدًا حول ما حدث في Metaverse

    Reply
  23. لم أمتلك الشجاعة لشراء الأموال المشفرة وتحقيق ربح. في يوم من الأيام ، شجعت واشتريت عملة مشفرة. وحققت دخلاً جيدًا في وقت قصير عن طريق الشراء والبيع. كان صيفك جيدًا للغاية. أولئك الذين يريدون للحصول على معلومات يجب قراءتها بالتأكيد.

    Reply
  24. Kendi kripto paramı nasıl üretim hiç düşünmedim ama bu yazıyı okuyup gördükten sonra yeni bir fikir elde etmiş oldum

    Reply
  25. Şahsen ben coin ve token arasındaki farkı bilmememe rağmen burada özet olucak bir şekilde güzelce açıklanmış ve ayrıca kendi kripto paramı nasıl üretebileceğimi burası sayesinde biraz da olsa anladım 🙂

    Reply
  26. Sizi ilgiyle takip ediyorum kardeşim kaliteli ve sağlam bilgilerin bol olduğu çok güzel bir makale olmuş verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hareket ediyorum 👍

    Reply
  27. coin ve token arasındaki farkı öğrendim guzel bilgilendirici bir yazı olmuş tesekkürler emeği geçenlere

    Reply
  28. Kripto paraya yatırım yapmak için ön araştırma içindeyim. Makale benim için çok faydalı oldu. Token ve coin arasındaki farkı anlaşılır bir şekilde aciklamissiniz.kendi kripto paramı oluşturmayı makale sayesinde öğrendim. Bilgiler için teşekkür…

    Reply
  29. Bu dijital paraları çok duydum ama içeriği hakinda pek bilgim yoktu ama verdiğiniz blogla çok detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldum

    Reply

Leave a Comment