Kiev’e gitmeden önce

Kiev’e gitmeden önce

Kiev Ukrayna’nın başkenti uçsuz bucaksız ormanları ile yemyeşil bir dünya adeta.

Peki, Kiev’e ne zaman gidilmeli? Kiev doğal bir güzellik olduğu için tabiî ki yeşilin, ormanların, doğanın güzelliğinin en üst seviyeye ulaştığı ilkbahar yaz aylarında gidilir. Kiev’in kültürel yapısı doğası ile birleşerek bir bütün oluşturmuştur. Kiev ‘de dolaşırken bunu somut olarak hissedersiniz. Kiev’e gidince özgürlük meydanında dolaşın tarih koktuğunu, turuncu devrim olarak adlandırılan olayın izlerini göreceksiniz.

Sofya katedralinin altın kubbelerini ve mozaiklerinin ihtişamı ile gözlerinizi şenlendirin. Ekmek müzesine gidin Ukrayna boşuna “Avrupa’nın ekmek sepeti” olarak adlandırılmıyor. Neden ekmek seperi dendiğini anlarsınız. Burada pasta, börek, ekmek yapımının ne derece değerli olduğunu, Ukrayna için ne kadar önemli olduğunu hissedeceksiniz. Yalnız müzeyi gezebilmek için doğru günleri seçmelisiniz hafta sonu gidip kapıda kalmanızı istemem.

Folklorik yapılar ile süslenen, dış mimarisi ile halkın özelliklerini yansıtan Klov sarayını görün derim. Hem tarihi hem kültürlerini anlarsınız. Kievlilerin Gökyüzü Kapısı olarak adlandırdığı Golden Gate’i (Altın Kapı ) gidin bir görün Kievliler bu yapının onları koruduğuna inanmışlar onlar için oldukça önemli. Tabiî ki bunların dışında ikinci dünya savaşı müzesini, Aziz Mikail Manastırı ‘nı, Devlet Botanik Bahçesi’ni, Hydropark’ı gidip bir görmelisiniz. Kültürel gezilerden keyif alıyorsanız bunları şiddetle öneririm.

Ukrayna mutfağı oldukça zengindir bizim mantımıza benzeyen Varenyky ya da borsch çorbasını denemeden oradan ayrılmayın, Ukrayna’nın leziz mutfağının tadını çıkarın.

 

 

 

8 thoughts on “Kiev’e gitmeden önce”

Leave a Comment