Madenciliği Yapılan Coinler

Madenciliği Yapılan Coinler

Donanım veya kripto para madenciliği yöntemi adımlarını tamamladınız ve şimdi hangi kripto para biriminin madenciliğini yapacağınızı seçme zamanı. Madencilik dünyasındaki bazı büyük kripto para birimleri Bitcoin, Ethereum ve Dash’tir. Kişisel bir sistemde Bitcoin mining yapmak artık tavsiye edilmese de, çaba sarf etmeye istekliyseniz bunu deneyebilirsiniz. Ancak yine de evde deneyebilirsiniz. Madenciliği yapabileceğiniz karlı kripto paralar olduğu söylenebilir. Peki madenciliği yapılan coinler nelerdir? Gelin birlikte bunu öğrenelim.

Ethereum Madenciliği nasıl yapılmakta?

Ethereum (ETH), piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto paradır. Ethereum elde etmek için, güçlü grafik kartlar ile donanmış bir GPU madencilik sistemi ile evinizde madencilik yapabilirsiniz.

Evde mining yapmak isteyenler, nitelikli ve güçlü grafik kartlarını satın almalıdırlar. Ardından Coin mining havuzlarına katılarak elde edecekleri gelirleri en üst düzeylere yükseltebiliriz. Ethereum madenciliği yapmak isteyenlere bir müjdemiz var. Ethereum mining diğer kripto para mininglerine göre daha cazip ve kolaydır. Yapmanız gereken ilk şey bir cüzdan oluşturmanızdır. Sonrasında basit kişileştirme hamleleri ile cüzdanınızı ethereum mining için uygun hale getirmelisiniz. Miningden kazandığınız coinleri borsalarda nakite dönüştürmeniz mümkündür. Ehereum madenciliği diğer coinlere göre çok daha tercih edilen bir kripto paradır.

Dogecoin Madenciliği madenciliği nasıl yapılmakta?

Şaka coini olarak piyasa sürülen bu kripto para kısa bir süre içerinde gerçek bir kaar limanına döndü. Değeri kısa sürede artan bu kripto paraya olan talep ve ilginin de arttığını söyleyebiliriz. Doge coin, Bitcoin gibi sınırı olan kullanılabilirlikli kripto para birimlerinin aksine, her sene yeni paralar üretmek üzere tasarlanmıştır. Bu, kripto para miningcileri için büyük bir teşviktir. DOGE Coin mining yapmak için öncelikle kazançlarınızı tutabileceğiniz bir cüzdan oluşturmalısınız. Cüzdanınızı resmi Dogecoin web sitesinden indirmeniz mümkündür.

Tedarik sınırsız olduğu ve CPU mininge izin verdiği için Dogecoin madenciliği çok yaygındır. Yavaş olmasına rağmen CPU madenciliği yapmak mümkündür. Mining işlemini daha hızlı hale getirmek için grafik kartlarını (GPU’lar) kullanabilirsiniz. Dogecoin mining yapmak adına CGMiner veya Cudaminer yazılımlarından herhangi birini seçebilirsiniz.

Feathercoin Madenciliği nasıl yapılmakta?

Feathercoin , GPU miningciliğini desteklemekte olan açık kaynaklı kripto paradır. Feathercoin mining yapmak adına CPU’yu da seçebilirsiniz, fakat GPU madenciliği açıkça daha verimlidir. FTC mining algoritması, GPU madenciliğini desteklemekte olan asıl şey NeoScrypt’tir.

Feathercoin’in kökeni Nisan ayı 2013’e kadar varıyor ve bu özelliği onu en köklü altcoinlerden biri haline getiriyor. FTC madenciliğini bir dakikalık hızlı bir kilitleme süresiyle başlatmak için Cudaminer adlı yazılımı kullanmanız gerekecek. Ayrıca Feathercoin topluluğu, P2Pool’un FTC için en mükemmel madencilik olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda en gözde havuz olarak tavsiye edilir.

Bytecoin Madenciliği madenciliği nasıl yapılmakta?

Bytecoin, kişisel bilgisayarınızda madenciliği kolay olan başka bir altcoindir. Yalnız madenciler adına Bytecoin basit bir süreç olabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu noktada uygulamanız gerekecek tek işlem Bytecoin cüzdanını yüklemek ve bu programı kişisel bilgisayarınızda çalıştırmak. Program Bytecoin blok zinciri ile senkronize haline getirildikten hemen sonra kendinize bir cüzdan oluşturmalısınız ve madenciliği başlatmak için komutu girin.Cüzdan adresinizi her zaman alıcı olarak kaydetmelisiniz.

Tek (bağımsız) madencilik, Bytecoin ağı ile yapılabilir, fakat bu süreç yavaş işeyebiliriz ve size beklediğiniz kadar fazla gelir getirmeyebilir. Gelirinizi yükseltmek için CPU miningi destekleyen bir madencilik havuzunu tercih edebilirsiniz. GPU’ları kullanarak bytecoin madenciliği yapmak da mümkündür. Bu şekilde mining işlemi yapmak için GPU madenciliği ile uyumlu çalışan yazılıma sahip olmanız gerekecek. Buradaki kurulum CPU miningden çok daha zorlayıcı olsa da daha seri bir madencilik deneyimi sunar.

Vertcoin Madenciliği madenciliği nasıl yapılmakta?

2014 senesinde piyasaya sürülmüş olan Vertcoin (VTC), ev madencileri için çok uygun olan bir diğer ünlü altcoindir. Vertcoin, merkeziyetçilik ve finansal özgürlük ruhuna sabit kalan bir biçimde dizayn edilmiştir. Proje geliştiricileri, ASIC bilgisayarlarının Bitcoin blok zinciri ve genel anlamda mining sistemi üzerinde artış gösteren etkisine yanıt olarak kendi ısmarlama blok zincirlerini oluşturdular.

Vercoin çok popüler çünkü çok kolay bir mining sürecine sahip. Proje geliştiricileri madenciliği kolaylaştırmak için tek tıklamayla madencilik mimarisini basitleştirdi. Madencilik işlemine adım atmak için ihtiyacınız olan yazılımı resmi kripto para web sitesinden indirebilir, tıpkı herhangi bir kripto para madenciliği gibi, madencilik gelirinizi en top noktaya çıkarmak adına madencilik havuzlarına katılım yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere madenciliğini yapabileceğiniz bazı coinleri derledik. Bu listede olmayıpta madenciliğini yapabileceğiniz çok daha fazla coin vardır. Fakat tavsiye edebileceğiniz en iyi seçenekleri sizlere sunmak istedik.

17 thoughts on “Madenciliği Yapılan Coinler”

  1. artik teknoloji cağında yaşıyoruz günümüzün önemli mesleği olan coin madenciliği hakkında kıymetli bilgiler var gercekten

    Reply
  2. Teknoloji çağında yaşadığımız için birde bitcoin kullanımı yayginlasmakla birlikte alt coin üretimi arttı.Bu makalede de çok yararlı bilgiler bulunmakta

    Reply
  3. artik teknoloji cağında yaşıyoruz günümüzün önemli mesleği olan coin madenciliği hakkında kıymetli bilgiler var gercekten güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    Reply
  4. Günümüz teknoloji çağı olduğundan coinler önem kazanmış durumda bu makalede coinlerle ilgili faydalı bilgiler anlatıldığını için emeği geçenlere teşekkürler

    Reply
  5. Bulut madenciliği yaparak etherium cüzdanıma aktarıyorum. Akmasada damlar. Bu makale herkese zahmetsizce madencilik yaparak kripto dünyasına girmeyi öğretiyor.

    Reply
  6. Değeri kısa sürede artan coinler için açıklayıcı yazi ve bütün çevrem şuan telefonda takipte yazi için teşekkür ederim

    Reply
  7. Madenciliğini yapabileceğimiz bazı coinleri anlatmışsınız. Sıfırdan başlayacak olanlara ne tavsiyelerde bulunursunuz acaba? Bu işin neresinden başlamalıyız? Bazı yerlerde yüksek işletim sistemine sahip hızlı bilgisayara sahip olmamız gerektiği söyleniyor. Bilgisayardan değil de mobil üzerinden bu işi yapmak mümkün mü? Cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.

    Reply
  8. Teknoloji cagindayiz ve coinlerin gunumuzde kullanimi artti boyle aciklayici yaziniz icin tesekkurler

    Reply
    • Üç tane kripto parada yatırım yaptım şuan grafikleri takıp ederek gelirimi artırabiliyorum güzel olduğu kadar riski de var ama sabırlı olmak gerekiyor ve analizi iyi yapmak lazım bilgi verdiğiniz kripto paraları da denemek isterim yakın zamanda bilgilendirme için çok teşekkür ederim

      Reply
  9. Gunumuzun yatirimi coinler icin bilgilendirici bir yazi oldu tessekurler.ethere yatirim yapmis biri olarak yazinizda ki tavsiyeleriniz kiymetli

    Reply

Leave a Comment