Nasıl YouTuber Olunur? YouTube'da Kanal Açıp Para Kazanma Nasıl Yapılır? Benim YouTube Serüvenim.



Nasıl YouTuber olunur? YouTube’da nasıl kanal açılır? YouTube’dan nasıl para kazanılır? Bu videoda size YouTube’a giriş serüvenimi ve YouTube’dan para kazanma sistemini anlatacağım. Kasım 2019’da ilk videomu çekip yayınlamamın üzerinden 3 yıl geçti ve bugün 50 binin üzerinde abone ve 22 milyondan fazla görüntülemem var. Gelin bu serüvene en başından nasıl başladığımı, hangi zorluklarla karşılaştığımı ve çözdüğümü anlatayım.

00:00 Giriş
01:10 İlk denemeler ve ekipman
02:10 Kanalı kuruyorum
03:16 İlk videom
04:23 1000 abone ve para kazanma
05:40 Tavsiyeler
07:25 Kamera arkası

@ilterkrclilterkurcala beni gaza getirdi ve kanalımı kurdum. Düşündüm ama aklıma bir şey gelmiyor. Açıyorum Word’ü yazmaya başlıyorum. İki cümle sonra takılıyorum.

Bir gün düşündüm taşındım ya dedim ben ne yapıyorum? Hayatımı website yaparak kazanıyorum. Hem de bu işi severek yapıyorum. O zaman neden website yapmakla ilgili bir şeyler çekmeyeyim ki? Bingo! Açtım YouTube’u girdim işte yeni kanal oluşturma sayfasına. Orada diyor ki kanalınızın adı ne olacak? Düşündüm ettim, sonunda Web Makinası isminde karar kıldım ve maceramız başladı.

İlk videomu gittim evimin salonunda çektim. Tabi acemilik de var, şimdi izleyince sesi kötü ayarlamışım patlıyor, işte ışıkların renginde sorun var, bir taraf fazla sarı bir taraf fazla mavi ama olsun! İlk videomu çekip yayınladım.

Tabi çok hevesliyim, attım bunu YouTube’a bekliyorum ki izlensin. İzlenmedi. Olsun dedim, bir tane daha çekeyim o kesin izlenir. İşte iki oldu üç oldu, ne izleyen var ne yorum yazan. Toplasan 10 abonem var biri ben dokuzu da eş dost. Bir yandan da iş güç var, heves de kaçtı ve ben yaklaşık üç ay boyunca video çekmedim, unuttum gitti.

Sonra Şubat 2020’de bir yanda virüs haberleri falan canım sıkılmışken ya dedim benim bir kanalım vardı ne oldu bir bakayım dedim. Girdim bir baktım videolarım az da olsa izlenmiş, bir kaç yorum da yapılmış. Gittim hemen onlara cevap yazdım ettim. Bana geldi bir şevk bir neşe. Ya dedim ben neden video çekmeyi bıraktım ki? Hemen yeni videolar için fikir bulmaya, yazmaya başladım.

Düzenli bir şekilde video çekip paylaşmaya başladıkça hem izlenmelerim hem de abone sayım artmaya başladı. 1000 aboneye 9 Mayıs 2020 akşamı ulaştım. Acaba dedim bu içeriklerden para kazanabilir miyim diye düşünüyordum ve sık sık YouTube’daki Para Kazanma kısmına bakıyordum. Orada diyor ki, YouTube iş ortağı olabilmeniz için en az bin aboneye ulaşmalı ve son 1 yıl içinde tam 4 bin saat izlenmeniz olmalı. Bu süreyi de Haziran 2020’nin ortalarında doldurdum.

Önce gidip bir AdSense hesabı açmalısınız. Gittim onu açtım ve YouTube hesabıma bağladım. Sonra size bir zarf göndereceğiz ve bu zarfın içindeki PIN kodunu gelip buraya yazmalısınız ki sizin gerçekten dediğiniz kişi olup olmadığınıza inanalım diyor. Gittim başvurdum hemen. Diyor ki size bu zarf 2-4 hafta içinde ulaşır.

Bütün bu süreçte bence en önemli şey, izleyicilerinize değer verip düzenli bir şekilde video çekmek. İlk videolarınız izlenmeyebilir. Benim de izlenmemişti. Ama yılmak ve bu işi bırakmak yerine düzenli olarak bilgilendirici içerikler yayınlarsanız, insanlar da izler.

Yani ben hep website konusunda video çekiyordum ama baktım ki insanlar e-ticaret ve internetten para kazanmanın yolları hakkında video izliyor. O alana da eğildim. Ara ara kendi kullandığım teknik ürünleri fırsat buldukça tanıtmaya çalıştım. Şirket kurma ve fatura kesmekten bile bahsettim. Aslında baktığınızda, website yapmak isteyenlerin bir sonraki aşamada ihtiyaç duyacağı konulardı bunlar.

Abone sayısı ya da videonun aldığı beğenme sayısı kazandığınız paraya hiçbir etki etmiyor.

Örneğin bir video çok izlenmesine rağmen o videoda çıkan reklamların bütçesi düşükse, sizin geliriniz de düşük oluyor. Tam tersi, reklamlar değerli ve izleyen sayısı çoksa, o videodan daha fazla gelir elde edebiliyorsunuz.

Hatta reklamlar da dönem dönem değiştiği için, aynı videodan aynı izlenme sayısı da elde etmiş olsanız, zaman zaman değişiklikler oluyor.

YouTube’a başlamak isteyenler için YouTube’un özel olarak hazırladığı içerikler var. Bunları YouTube Creators sayfasında ve blogunda bulabilirsiniz. Size bu içeriklerin neredeyse tamamını okumanızı tavsiye ediyorum. Gerçekten benim de çok işime yarayan bilgileri buradan öğrendim.

#youtuber #parakazanmak #youtube
___
Web Makinası’na destek olmak için KATIL’abilirsiniz.
https://www.youtube.com/channel/UC1VCqyWiugpsBpMpjlJOKOA/join

► Web Makinası Instagram: https://instagram.com/webmakinasi
► Web Makinası website https://webmakinasi.co
► ODABLANC https://odablanc.com

source

Leave a Comment