Ne Üretebilirim Diyenlere İmalat Fikirleri

Ne Üretebilirim Diyenlere İmalat Fikirleri

Ne Üretebilirim – Geçmişte birçok ürün sayılı imalathaneden çıkar ve tüm ülkeye dağıtımı yapılarak satışları gerçekleştirilirdi.

Günümüzde ise birçok satıcı satacağı ürünleri kendi üreterek satıştan olan karı arttırmaya çalışmaktadır. Bunun yanı sıra birçok girişimci kendi imalatını açarak tüm ülkeye hatta dünyaya kendi ürününü pazarlamak istemektedir. Birçok insan ne üreteceğine karar verememektedir. Yazımızın devamında birçok imalat fikrine ulaşabilirsiniz.

Daha ilkokuldayken üretimin önemini sıkça bizlere aşılarlar. İnsanoğlu varoluşundan bu yana üretime meyilli olmuştur. Özellikle sanayi devriminden sonra üretilen ürünleri daha hızlı, hatasız ve ucuza üretilmeye başlandı. İnternet sayesinde ise de globalde dönen ticaret hacmi milyonca kat artmıştır. Sizde kolay pazarlayabileceğinize inandığınız ürünün imalathanesini açarak üretime hızlıca başlayabilirsiniz.

Az Sermaye İle İmalathane Açılabilir Mi?

Özellikle genç girişimcilerin en sık sorduğu sorulardan birkaçı da az sermaye ile ürün imalatı yapabilir miyim? Bu sermayeyle dükkan iş fikirlerine mi göz atmalıyım? dır. Az sermaye ile seçtiğiniz bir ürünün üretimini başlangıçta sınırlı tutar ve satış yaptıkça yavaşça büyütebilirsiniz. Önemli olan doğru ürün seçimi ve pazarlama stratejisidir. Günümüzde herkesin bildiği global firmalarının bir kısmının da doğuşu bu şekildedir.

İmalathane Fikirleri

Aklınıza gelebilecek her şeyin üretimini yapabilirsiniz ancak, aşağıda listelediğimiz fikirler talebin en sık olduğu ürünlerdir. Gelin şu imalat fikirlerini inceleyelim:

  • Kauçuk Paspas ve Halı İmalatı: Özellikle kauçuk paspaslar yağmur, çamurun sık olduğu bölgelerde ev ve işletme önlerinde sıkça görürüz. Rekabetiniz fazla olsa da Pazar araştırması ve pazarlama stratejisi ile satışını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Çivi ve Vida Ürünleri Üretimi: Bu tarz ürünler başta sanayi olmak üzere inşaat ve tamirat sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Düzenli müşteri/ler bağlamanızın sonucu imalatınızı kısa süre içerisinde daha da büyültebilirsiniz.
  • Peruk Üretimi: Kadınlar varoluşundan bu yana her zaman güzellik konusunda kendilerine özen göstermişler ve göstermeye de devam etmektedirler. Özellikle peruk kullanım oranı her geçen gün artmaktadır. Sizde peruk üretimi sonrasında profesyonel bir reklam ve tanıtım yapmanız halinde hızla büyüyebilirsiniz.
  • Bebek Bezi Üretimi: Eskiden bebeklerin altlarına sardıkları bezleri yıkayarak defalarca kullanılırdı. Günümüzde bu yöntemle bebek bezi kullanan kalmadı. Bebeği olan herkes için tek kullanımlık bezler mecburiyet haline dönüştü. Oldukça geniş bir pazarı olan bebek bezi üretimini kolayca yapabilirsiniz.
  • Güvenlik Malzemeleri Üretimi: Baret, koruyucu eldiven ve koruyucu ayakkabı kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise devlet tarafından iş/çi güvenliği kuralları çıkarmalarıdır. Gökdelen gibi yüksek binaların sayısı her geçen gün artmakta olup bu tarz yerlerde çalışma riski oldukça yüksektir. Bunun sonucunda ise güvenlik malzemelerine yapılan yatırımda artmaktadır. Kaliteli güvenlik ürünleri üretimi yaparak kısa zaman içerisinde amorti edebilirsiniz.
  • Tohum Üretimi: İnsanların kalabalıktan sıkılması ve köylere kaçarak doğal yaşama merak salması son zamanlarda oldukça popülerleşti. Bu hayali gerçekleştiremeyen insanlar bile odalarında, balkonlarında ve bahçelerinde bitki yetiştirmeye çalışıyor. Bu durumu fırsata çevirerek tohum imalatı yapabilirsiniz.
  • Oyuncak Üretimi: İstisnasız bütün çocuklar oyuncak oynamayı sever. Dünya nüfusunun hızla arttığı şu dönemde oyuncak üretimi yapabilirsiniz. Kar oranının en yüksek olduğu alanlardan bir tanesi de oyuncak sektörüdür.

7 thoughts on “Ne Üretebilirim Diyenlere İmalat Fikirleri”

  1. Çok beğendiğim bı makale olmuş açıklayıcı anlaşılır güvenli emeği geçen herkese teşekkürler okurken keyifle okudum elinize sağlık

    Reply

Leave a Comment