NLP Nedir ?

NLP Nedir ?

Nevro Linguistic Programming türkçeye çevrilmiş karşılığıyla Sinir(Beyin) Dili Programlama.Yaşamsal organizasyonyonların oluşum süreci içerisinde bilinçli olarak yapılan davranışların yanı sıra günlük hayattaki algılarımız sonucu oluşan anlık tepkisel kararlarımız ve davranışlarımız….

İşte Nlp bu tepkisel kararlarımızın kontrol edilebilirliğini ifade ediyor.

Beynimizi bir harita şeklinde temsil olması kabulünden yola çıkılarak görülebilen ve karanlıkta kalınan noktaların ayırt edilebilirliğinin bilinebilmesini sağlayan birikimsel bilgi oluşumundan öte pratik uygulamalara dayanan öğreti.Tanımını yaptığımız Nlp kısa olarak yapabileceklerin farkına varma.Daha tanıdık bir ifadeyle kitap kapaklarını süsleyen ve kitapçılarda rafları dolduran Limitsizsiniz sloganı.İşte NLP tam olarak bu.Sosyal hayattaki insan ilişkilerimizin temelini oluşturan iletişim öğelerinin kordinasyonuda bu öğreti içerinde yer alır.Günümüzde birçok alandaki yönetici konumundaki bireylerin uyguladığı bu öğreti sizlerede kendi beyninizi keşfin kapılarını açabilir.

2 thoughts on “NLP Nedir ?”

  1. Kolay görevler ve oyunlarla para kazanmak kolay oldu daha fazla görev ve oyun oynama olanağı sağlıyor hem eğlenip hem para kazanmak hiç bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim

    Reply

Leave a Comment