Otizm Okulları

Otizm Okulları

Otizm, 0-3 yaşları arasında kendini gösteren ve kişinin tüm hayatı boyunca devam eden,sosyal ve fiziksel problemler,iletişim problemleri,kısıtlı davranış ve konuşma, karmaşık gelişim bozukluğudur.

Otizm günümüzde çok yaygınlaşmış bir rahatsızlıktır.Yapılan araştırmalara göre her 110 çocuktan birisi Otizm rahatsızlığına yakalanıyormuş.

Otizm rahatsızlığına sahip olan çocukların özel okullarda,özel bir eğitim alması gerekir.Çünkü kendisindeki bu rahatsızlık yüzünden normal okullara uyum sağlamayabilir,o okullarda verilen eğitim seviyesi ona fazla ya da az gelebilir vb. sebeplerden dolayı özel eğitim alması gerekiyor.

Otizm okulları, otizm rahatsızı çocukların kendilerini geliştirebilmelerini,topluma katkı sağlayabilmelerini,toplumla bütünleşebilmelerini,içlerindeki yetenekleri geliştirebilmelerini sağlar. Otizm okulları sayesinde, otizm bireyleri yetenekleri ve ilgi alanlarında ilerleyebiliyor ve istedikleri mesleği elde edebiliyorlar bu sayede topluma fayda sağlayabiliyorlar.

5 thoughts on “Otizm Okulları”

  1. Çok beğendiğim bı makale olmuş açıklayıcı anlaşılır güvenli emeği geçen herkese teşekkürler okurken keyifle okudum elinize sağlık

    Reply
  2. Gayet hoş bir makale olmuş kesinlikle okumaya değer ve bilgilendirici teşekkürler emeğinize devamı mutlaka gelmeli

    Reply

Leave a Comment