Para Biriktirme Önerileri – 2022

Para Biriktirme Önerileri – 2022

Para nasıl biriktirilir? Para biriktirme yöntemleri nelerdir? Para biriktirmek her zaman düşündüğümüz fakat pratikte bir türlü başarılı olamadığımız konulardan biri. Ya da biriktirdiğimiz parayı ihtiyacımız olmasa da o pahalı ceketi alarak çarçur ediyoruz.

PARA BİRİKTİRME ÖNERİLERİ

Hayatımızda hiç tahmin etmediğimiz zamanlarda ya buzdolabımız bozuluyor ya da kombimiz arızalanıyor. Bunların dışında kendimize yapmak istediğimiz o yatırımı bir türlü yapamıyoruz. Bu yazımızda kolay para biriktirme önerileri sunacağız.

 

Önce Faturalar!

Faturalarımız ilk önce düşünülmesi gerekenler olarak biriktirilmeden ödenmesi gerekiyor. Malum günümüz cağında sadece elektrik, doğalgaz ve su faturalarımız yok. Exxen, Netflix gibi birçok aboneliklerimiz de bulunuyor. Tabi konu para biriktirmek olunca gereksiz aboneliklerimizi de gözden geçirmekte fayda var.

 

Faturalarımızı ödedikten sonra kalan bütçemiz içerisinden belirlediğiniz miktarda ki parayı birikim olarak direk ayırmak gerekiyor. Ay sonu bu işi yapmaya kalktığımızda maalesef geldiği kadar gider sözü gibi gelen uçup gidiyor.

 

Gerçekten İhtiyacım Var mı?

Para biriktirmek konusunda klasikleşmiş olabilir ama gerçekten ihtiyacım var mı? O kazağın çok benzeri zaten dolabında değil mi? Eğer model ya da ünlü değilseniz gecen seneki kazağı bu sene de giyebilirsiniz. Ki öylede olsanız bundan gocunmayan çok sanatçımız mevcut. Almayı istediğiniz fakat gerçekten ihtiyacınız olmadığına karar verdiğiniz her şey için bir miktar para kenara atarsanız yılsonu bunun ne derece önemli olduğunu anlamış olacaksınız.

 

Almadan Önce Ertele!

Yeni bir şey beğenip almadan önce erteleyin eğer ertesi gün de hala almak istiyorsanız gidin ve gerçekten alın.

 

Harcamalarınızı Yazın

Yazmak her zaman etkili ve akılda kalıcıdır. Harcamalarınızı kategorilere ayırıp yazın. Ay sonunda en fazla neye para harcadığınızı görünce çok şaşıracaksınız ve bir dahaki ay aksiyon alacağınıza eminim.

 

Miktar Önemli Değil

Tabi ki aydan aya giderlerimiz farklılaşıyor. Bu sebeple gecen ay birikim olarak ayırdığınız tutarın aynını bu ay ayırmak zorunda değilsiniz ama birikim konusunda istikrar şart.

 

Mobil Uygulamalardan Yardım Alın

Bankaların mobil uygulamaları biriktirmek adına güzel imkanlar sunuyor. Belirlediğiniz tutarı her ay farklı bir hesaba atıyor ve hatta burada biriken paranızın değerlenmesine imkan sağlıyorlar. Öyle ki bu birikimi kredi kartınızdan bile gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

Ulaşılabilirlik

Eğer birikiminiz hesabınızda veya nakit elinizde ise harcamanız kolaydır. Fakat birikiminizi Dolar, Euro ya da Altın olarak değerlendirirseniz ulaşılabilirliği daha az olduğu için harcamanız zorlaşacaktır. Bireysel Emeklilik Sistemi bu konuda çok iyi bir örnek sistem size en az 3 yıl durduğunuz takdirde devlet katkısı payını vereceğini bildiriyor.

 

Kendinden Borç Alabilirsin

Bir birikim elde ettiğinizde onu kolay harcamamalısınız. Ancak birikimden borç alabilirsiniz. Biriktirdiğiniz parayı zaruri bir ihtiyaçtan dolayı harcamak zorunda kalırsanız bunu sanki birinden borç almış gibi düşünebilirsiniz. Birikim yapmaya devam edip bir yandan da borcunuzu ödeyebilirsiniz. Böylece kendi kendinizin faizsiz bankası olursunuz.

15 thoughts on “Para Biriktirme Önerileri – 2022”

  1. Bu uygulamadan kesinlikle para kazanılabilir miktar çok yüksek çok güzel dizayn edilmiş ve çok çok ok anlaşılır yani bu uygulamanın kesfedilememsini hala anlamıyorum.

    Reply
  2. pekâlâ burada denilen şeyleri uygulamaya çalışacağım. cidden yararlı ve anlatım biçiminiz hoşuma gitti. diğer makalelere göz atacağım

    Reply
  3. Param task parada güvenle birikiyor ve çok kolay görevlerle kumbarada bile para biriktirmeyi sevmeyen ben task para bana çok şey kattı.

    Reply
  4. Boş şeylere para vermeyin bi şekilde kenara para atmaya çalışın ben kartı olmayan bi sanal kart açtım ve ordan parami yüklüyorum ama harcamıyorum orda birikiyor task para ekibinin de gorevleriyle katkı oluyor teşekkürler task para ekibi🙏🙏

    Reply
  5. Para biriktirme ile ilgili olarak son derece bilgi verici ve açıklayıcı bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkürler.

    Reply
  6. Normalde çok tutumlu biri değilimdir ama bu uygulama sayesinde param damlaya damlaya göl oluyo ve ummadığım bir zamanda derdime derman oluyo..

    Reply
  7. Makalede gercekten yararlı bilgiler verilmiş. İnsanlarin parasini kendi bütçesine gore kullanımı ve nasil para biriktirebilecegimiz hakkinda guzel önerilerde bulunulmuş. Bu makeleyi okuyanin bilgilencegine inaniyorum .

    Reply
  8. task para kolay bir şekilde para kazanabileceğiniz uygulama görevler yaparak para kazanıyorsunuz ben çok beğendim elinize sağlık

    Reply
  9. Para biriktrmek icin harika bir uygulama muhteşem ve ötesi herkese tavsiye ederim bu uygulamanin üstüne yok gercekten deneyin derim

    Reply
  10. harika bişey paranı kolaylıkla taks birikiyor nerde ne zaman lazımmm olur bilemem ama böyle güzel oluyor

    Reply
  11. Para biriktirip tasarruflu olmayı gayet güzel şekilde açıklamış . Gereken şeylerin uygulanması vurgulanmış. Makale güzel açıklanmış.

    Reply
  12. Para birktimeye çalışıyoruz ama pandemi biraz etkiledi sizin yazıdaki yöntemi okumak çok iyi geldi bana birikime devam edeceğim.

    Reply

Leave a Comment