Petrol savaşlarının olmadığı dünya …

Petrol savaşlarının olmadığı dünya …

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA – 8

İnsanların huzur ve sağlık içinde yaşadığı bir dünya hayal ediyorum . Savaş larin bittiği insanların birbirine zulmetmedigi.

Petrol savaşlarının olmadığı. İnsanların kardeşlik içerisinde yaşadığı bir dünya istiyorum . Dünya yeterince büyük zaten .

Bu savaşlar niye anlamamki. Neyi bolusemiyoruz anlamıyorum. Allah her canlı için doğduğunda rızkınida gönderir zaten . Az cik az yesen olmezssin. Senin de çocuğun olacak . Mesele düşünun Afrika’daki suriyedeki o masum hiç bir şeyden haberin olmayan hiç suçu olmayan çocukları dusunun . Birgun o cocuklarinizin sizin cocuklarinizin olduğunu dusunun .

Düşünsenize suçsuz yere adamın biri gelecek ülkendeki senin ülkendeki uğruna kaç canların kaç kanların döküldüğü ulkenin içinde kaynaklar için daha çok para için biraz daha rahat yaşayabilmek için çocuklarını katlediyor .

O güzel sıcak yatağınızda uyurken üstümüzden birden uçaklar helikopter ler sizi bombalamaya basliyor yıllardır onlar için cocuklarin için uğraştığın ailen için uğraştığın ailenin biraz daha mutlu olması için uykusuz kaldığın emek verdiğin uykusuz kaldığın hayallerin için hiç durmadan çalıştığın çabalarının emeklerin bir gecede yok oluyor . Hayallerin bitiyor . Umutların tükeniyor. Düşünsenize artık onlar yok oluyor .

Ailen paramparça. Çocuklarının cesetleri yanibasinda . Ama elinden hiç bise gelmiyor . Belkide uğruna öleceğim esin artık paramparça. Yok artik . Biraz empati kurun ve dusunun . Ebvet simdi hayali bile zor geliyor degilmi. Hatta ve hatta belkide başka bi ülkede tamamen yabancı olduğun hiç kimseyi hiç bir şeyi tanımadığın bir ülkede yaşıyorsun. Belkide bambaşka bir din bambaşka bir kültür bambaşka insanlar.ve artık sen orada istemesende isteyemesende bunaa alışmak zorundasin .evet zor geliyor degilmi işte o insanlarda onları yaşıyorlar bi kısmı ac bi kısmı hala savaştan kaçmaya çalışıyorlar . İşte o yüzden artık herkesin kardeşçe yaşadığı bi dünya istiyorum

6 thoughts on “Petrol savaşlarının olmadığı dünya …”

  1. Bu yazının tamamını okudum. Bu hayallere katılmamak mümkün mü? Petrol savaşlarının olmadığı bir dünya, barış ve huzurun hakim olduğu bir dünya.

    Reply

Leave a Comment