Polis ve asker alımlarında eğitim düzeyi hakkında merak ettikleriniz

Polis ve asker alımlarında eğitim düzeyi hakkında merak ettikleriniz

Birçok genç polis ve asker alımlarında lise mezunu olmak yeterli mi yoksa üniversite mi, KPSS sınavı hangilerinde geçerli bilmiyor. Haydi gelin özetle kim ne istiyor bakalım.

Askeriye girişte eğitim düzeyi ne olmalı ?

Deniz Kuvvetleri K., Hava Kuvvetleri K., Kara Kuvvetleri K. Sözleşmeli Er: İlkokul mezunu ve üstü alım yapmaktadır. KPSS şartı aranmaz.

Deniz Kuvvetleri K., Hava Kuvvetleri K., Kara Kuvvetleri K. Uzman Onbaşı: genelde lise mezunu ve üstü alım yapılmakla birlikte, geçtiğimiz dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı bir defalığına mahsus ortaokul mezunu alım yaptı. KPSS şartı aranmaz.

Deniz Kuvvetleri K., Hava Kuvvetleri K., Kara Kuvvetleri K. Uzman Çavuş: lise mezunu ve üstü alım yapılmaktadır. KPSS şartı aranmaz.

Deniz Kuvvetleri K., Hava Kuvvetleri K., Kara Kuvvetleri K. Subay: harp okulları için lise mezunu, dış kaynak için lisans mezunu alım yapılmaktadır.  Harp okulları için TYT, AYT, MSÜ sınavlarından belirlenen düzeyi almak gerekirken dış kaynakta ise KPSS’de belirlenen düzeyde puanı almanız gerekiyor.

Deniz Kuvvetleri K., Hava Kuvvetleri K., Kara Kuvvetleri K. Astsubay: Astsubay meslek yüksekokulları için lise mezunu, dış kaynak için en az önlisans mezunu alım yapılmaktadır. Astsubay meslek yüksekokulları için TYT ve MSÜ sınavlarında belirlenen düzeyi almak gerekirken dış kaynakta ise KPSS’de belirlenen düzeyde puanı almanız gerekiyor.

Polislik girişinde aranan eğitim nedir ?

Polis Memuru: Lise mezunu ve üstü alımlar yapılmaktadır. Lise mezunları TYT’de belirlenen puanı alıp Polis Meslek Yüksekokullarına yerleştirilir. Önlisans ve Lisans mezunları ise KPSS’de belirlenen puanı almak zorundadır. Meslek içi yükselme ile komiser yardımcısı olunabilir.

Komiser Yardımcılığı: Lisans mezunu ve üstü alımlar yapılmaktadır. (KPSS’de belirlenen düzeyde puan almak gerekir)

Jandarma Uzman Sınıfı (Er, onbaşı, çavuş): lise mezunu ve üstü alımlar yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda aranmasa da artık KPSS şartı aranıyor. Meslek içi yükselme ile astsubay olunabilir.

Jandarma Astsubay/Subay: lise mezunu ve üstü alımlar yapılmaktadır. ( Kpss, Tyt ve Ayt gibi sınavlarda belirlenen düzeyde puan almanız gerekir)

Cezaevi Personel olarak çalışacak olanların eğitim düzeyi nedir ?

İnfaz Koruma Memurluğu (Gardiyanlık): Lise mezunu ve üstü alım yapılmaktadır. KPSS Sınavında belirlenen düzeyde puan almanız gerekiyor.

Bunları da oku ! Trendyol Go Kurye Nasıl Olunur?

27 thoughts on “Polis ve asker alımlarında eğitim düzeyi hakkında merak ettikleriniz”

  1. Çok güzel bilgilendirme yapılmış maalesef boydan kurtarmıyorum polis olmak isterdim bence polisliğe boy sınırı kaldırılmalı bürolarda emliyette masa başında çalışan polisler de var onlara boyu kısa kişiler görevlendirilebilir

    Reply
  2. Yakın çevremde uzman çavuş olmak isteyen ve polislik sınavına hazırlanan arkadaşlarım vardı. Bu yazı çok açıklayıcı yararlı bir makale oldu.

    Reply
  3. Polis veya asker olmak artık kolaylaştı.Task para da insanların aklındaki soruları bu makale ile açıklamış teşekkürler

    Reply
  4. Güzel makale olmuş bilgilendir güzel hayalim de var birşeyler şartlar da tutuyor hadi hayırlısı diyelim

    Reply
    • Güzel makale olmuş bilgilendir güzel hayalim de var birşeyler şartlar da tutuyor hadi hayırlısı diyelim

      Reply
  5. Polis ve asker alımlariyla ilgili son derece başarılı ve açıklayıcı bir yazı olmuş.Tesekkurler

    Reply
  6. polis , asker alımları için gerekli şartları anlatan açıklayıcı bir yazı olmuş zor bir meslek gerçekten

    Reply
  7. Harika bir site olmuş verdiğiniz bilgiler çok değerli bende polislik için başvurmuştum sınavda eğlendim ama inşallah sizin sayenizde bir dahakinde kazanıcam

    Reply
  8. Polis alımları ile ilgili olarak son derece güzel bir araştırma yazısı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim.

    Reply
    • Makalede detaylı, net ve güvenilir bilgiler verilmiş gerçekten ve başvuranlara şimdiden başarılar diliyorum.

      Reply
  9. Aciklayici bilgilendirici yazi olmus polis aser olmak isteyene cok yardimci olur bu yazi tesekkurler

    Reply
  10. Bu konu hakkında yeterince bilgim yoktu taskpara sayesinde kısa ve öz şekilde istediğim sorunun cevaplarını öğrenmiş oldum

    Reply
  11. Bu konu hakkında yeterince bilgim yoktu taskpara sayesinde kısa ve öz şekilde istediğim sorunun cevaplarını öğrenmiş oldum

    Reply

Leave a Comment