Sahte Vekaletle Evinizin Satılmasını Önlemenin En Kolay Yolu

Sahte Vekaletle Evinizin Satılmasını Önlemenin En Kolay Yolu

Adınıza tapusu olan bir eviniz mülkünüz arsanız veya başka bir taşınmazınız varsa, bunları korumak için yapmanız gereken basit bir işlem var. Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için, sahte vekaletle evin satılması gibi sizi sıkıntıya sokacak durumdan kurtulmak için evinizde interneti kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden harika bir önlem alma şansınız var.

Sahte Vekaletle Evin Satılması

Sahte vekalet veya sahte olmayan vekaletle evinizin siz tapu dairesine gitmeden satılmasını engellemek için yapacağınız işlem; e-devlet sistemini kullanarak; çok geniş bir hizmet ağı bulunan e-devlet üzerindeki arama butonuna “web tapu” yazarak tapu işlemleri genel müdürlüğü sitesine yönlendirilecek ve ardından şu işlemleri yapacaksınız. Web tapu müdürlüğünün sitesine girdiğinizde karşınıza birçok menü çıkacak. Burada bulmanız gereken sekme “beyan işlemleri ” sekmesidir. Bu sekmeye tıklayarak ” işlem yapılmaz beyan tesisi” alt sekmesine tıklayın. Ardından da adınıza kayıtlı olan taşınmazların listelendiği bir alan açılacak. Bu sayfada “beyan tesis et” butonunu bulmanız gerekiyor. Bu butona tıkladığınızda ve beyan tesis et onayı verdiğinizde; artık bundan böyle siz bizzat tapuya gitmeden hiçbir tapulu malınız satılamayacaktır. İşte bu kolaylık; sizi birçok sahte vekalet kabusundan kurtaracaktır. Bu aşamadan sonra gerçek vekaletle de birileri sizin tapulu malınızı satamayacak.

Beyan Tesis Et

Beyan tesis et seçeneğini seçip onay verdiğinizde, sizin tapuya gitmeniz durumu hariç, hiçbir şekilde sizin dışınızda kimse, sizin adınıza tapulu malınızı satamaz. Böylece siz de gönül rahatlığı ile evinizi, her tür dolandırıcılık girişimlerine karşı sağlama almış olacaksınız. Adınıza tapusu olan bir eviniz mülkünüz arsanız veya başka bir taşınmazınız varsa, bunları korumak için yapmanız gereken basit bir işlem var. Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için yapacağınız bu basit işlem sonucunda sahte vekaletle evin satılması imkanı ortadan kalkacak. Haberiniz olmadan sizin adınıza başkaları, tapu dairesinde işlem yapamayacak.

Tapuya Gitmeden Satış Olmayacak

Bu onayı verdikten sonra, tapulu mülkünüzün satışının mümkün olabilmesi için, mutlaka sizin tapu müdürlüğüne gitmeniz gerekecek. Siz birilerine noterden vekalet verseniz bile, sizin adınıza satış yapılamayacak. Bu işlemin geri alınması da mümkün olmayacak. Zaten siz bu sayfada, gerekli işlem için onay vermeden önce, bu uyarılar yazılı olacak. Uyarıları kabul ettiğiniz taktirde sistem bu yolu aktifleştirecek.

Beyan Tesis Et İşlemi için Tapuya Gitmeye Gerek var mı?

Beyan tesis et işlemi için, evinizde bilgisayarınızdan e-devlet sistemine girmeniz yeterli olacak. Bu işlem için tapu müdürlüğüne gitmenize gerek yoktur. Aynı işlemi bizzat tapu müdürlüğüne giderek yapmak isterseniz bunun da yolu açıktır. Beyan tesis et işlemi için para ödemeniz gerekiyor mu? Bu işlem için hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur.

Leave a Comment