Savaşların olmadığı yerlerde her yere mutluluğun barışın hakim olduğu bölgelerde olmak isterdim.

Savaşların olmadığı yerlerde her yere mutluluğun barışın hakim olduğu bölgelerde olmak isterdim.

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA – 4

Çiçeklerin olduğu bir yer insanların birbirlerine yardım ve dayanışma göstererek birlikte işlerini yapabilecekleri yer olacak. Açlık olmayacak acı hiç olmayacak sevdikleri ile birlikte yaşamalı insan. Mutlu olarak kimsenin kendisini üzmeyecek bir yerde görmeli.

Büyükler küçüklerini severek onlardan saygı almalıdır. Yaşadığımız yerler güzellikler hakim olarak kötülükler hiçbir zaman kalplere inmemeli her zaman doğru olana karar verilmeli adalet hakimiyeti kurulmalı. İnsanların barış içersinde olup aç gözlülük yada bencillik gibi davranışlardan uzak durmasını isterdim.

Güzel bir dünya için mala mülke önem verilmemesi gerektiğini iyi biliyorum. Dünyamız insanların kendisinden daha çok başkalarını düşünerek güzel bir yer halini alırdı. Herkesten çok kendimizi düşünürsek bencillik zamanla daha fazlasını isteme hırsı kendisini gösterecektir. Elimizdekilere şükrederek mutlu bir aile hayatında yaşadığımızı bilmeliyiz.

Başkalarının bizlere karşı nasıl olmasını istiyorsak öyle davranarak güzel bir dünyaya hep birlikte yaratabiliriz.Aynı zamanda istediğim dünyada insanlar doğaya sahip çıkmalı, çevreye zarar vermemeli. Hayvanlar korunmalı ve onlara da zarar verilmemeli. Güven içinde yeşilliklerde oyun oynadığımız bir dünyada yaşamak isterdim. Temiz havayı doyasıya içime çekmek ve sağlık dolu bir hayat geçirmek isterdim.

Arkadaşça, kardeşçe bir dünya olsun , çocuklar istediği gibi çocukluğunu yaşayabilsin , hür olsun bir kuş gibi , canları hiç acımasın isterdim . Doğal kaynaklarımız israf edilmesin , ormanlarımıza sahip çıkılsın , sularımız kirletilmesin , küresel ısınma denen şey olmasın isterdim . Yeşil alan bol olsun ve doğanın dengesi ile hiç oynanmasın , dünyadaki canlılara zarar verilmesin isterdim . Özellikle de hiç kimseye ailesi ya da çevresi tarafından psikolojik baskı yapılmasın , siyasi düşüncelerinden dolayı hiç kimseye zarar verilmesin , insanların hapiste yıllarca kalmamasını isterdim .

Dünyamızın iyilik , güzellik ve sevgi saygı ile daha da güzelleşmesini , böyle olması için de biz insanların ilk önce kendimizi tepeden tırnağa değiştirmemiz ve bilinçli ve her insanın eğitimli bir iyi insan olmasını isterdim . Bilim ve ilim yolunda tüm dünya ülkeleri bir araya gelerek insanlığa faydalı işler yapılmasını ve dünyamızın bir cennet haline dönüştürülmesini isterdim.

Antalya, Işık

3 thoughts on “Savaşların olmadığı yerlerde her yere mutluluğun barışın hakim olduğu bölgelerde olmak isterdim.”

  1. Çok içtenlik ile dile getirilmiş herşey okumaya doyamayip tekradan okudum. Dizinde belirttiğiniz gibi güzel bir dünya yaratabiliriz

    Reply

Leave a Comment