Sensör Mühendisliği Nedir?

Sensör Mühendisliği Nedir?

Elektronik ürünlerin, bilgisayar donanımlarının ve yazılımlarının vb. diğer teknolojik gelişmelerin günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile beraber akıllı cihazlar ve makinelerin günümüzdeki yeri daha da önemli hale gelmeye başladı. Durum böyle olunca da farklı mühendisliklere olan ihtiyaç arttı. Sensör mühendisliği de bunlardan bir tanesidir. Sensör mühendisliği, akıllı makinelerin daha ergonomik ve ekonomik olarak tasarlanabilmesi için elektronik, makine ve bilgisayar mühendisliklerinin bir ihtiyacı olarak ortaya çıkmıştır.

 

Sensör Mühendisleri Ne İş Yapar?

Sensör mühendislerinin hem uygulama hem de çalışma alanları oldukça geniştir. Sağlık alanında kullanılan robotlar, tarım robotları, otomotiv dünyasında kullanılan her türlü akıllı robot ve diğer sektörlerdeki tüm robotlar sensör mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Çalışma alanlarına ise;

l CNC tezgahları

l Kaynak robotları

l Çamaşır ve bulaşık makinesi gibi çeşitli elektronik eşyaların üretimi

l Otomatik kumandaya sahip olan vinçler gibi alanlar örnek olarak gösterilebilir.

Sensör mühendisliği son yıllarda giderek popüler hale gelen mesleklerden bir tanesi olmuştur. Günümüzde birçok üniversite bünyesinde sensör mühendisliği açmaya ve öğrenci almaya başladı.

11 thoughts on “Sensör Mühendisliği Nedir?”

  1. Guzel yazi icin tessekkuler aydinlatici olmus.devir dijital ve robot devri.aydinlatici bir yazi oldu.

    Reply
  2. Gerçekten sensör mühendisliği konusunda bilgi edindim. Akıllı cihazların kullanımında çok büyük kolaylık sağlıyor. Bu lazınız benim gibi birçok kişiyi bilgilendirdi teşekkürler.

    Reply
  3. İlerdeki secebileceginiz meslek içinde düşünebilirsiniz yüksek kazançlı bir iş hemde ciddi bir meslek

    Reply
  4. Sensör mühendisliğinin ne olduğunu ve de ne iş yaptığını bilmiyordum taki bu güzel yazıyı okuyana kadar çok faydalı güzel bir yazı olmuş.Giderek son yıllarda adından söz ettiren meslek olmasıda Hoşuma gitti zoe bir meslek olmalı.

    Reply
  5. Bilmediğim bir konuda bilgi sahibi oldum sensör mühendisliğinin sayesinde insanlar daha kaliteli yaşam sağlamakta

    Reply
  6. Gerçekten sensör mühendisliği konusunda bilgi edindim. Akıllı cihazların kullanımında çok büyük kolaylık sağlıyor. Bu lazınız benim gibi birçok kişiyi bilgilendirdi

    Reply
  7. Sensör mühendisliği ile ilgili çok güzel bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim.

    Reply
  8. Çağımız geregi ki bilişim cagindayiz yeni meslekler cikiyor ve eskilerin bir kismi yok oluyor . bu yazinizda yeni bir meslek daha öğrenmiş oluyoruz .

    Reply

Leave a Comment