Seyyar Satıcıkla Ne Satabilirim?

Seyyar Satıcıkla Ne Satabilirim?

Günümüz ticaret zenginlerinden birçoğunun ticarete başlangıcının seyyar satıcılıkla başladığını birçoğumuz bilmekteyiz. Az sermaye ile yapabileceğiniz en karlı iş fikirlerinden bir tanesi seyyar satıcılıktır. Peki, seyyar satıcılıkla ne satabilirim? Bu sorunun cevabına ve daha fazlasına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Seyyar satıcılık bazı belediyeler tarafından yasaklanmış olup bazı belediyelerde izin almanız halinde serbesttir. Bunun için seyyar satıcılık yapmak istediğiniz konumun belediye binasına giderek seyyar satıcılık izin gerekli izinleri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde satılan ürüne bağlı olarak ortalama 80+ TL ceza yazılır. Bu durum belediye ve satılan ürüne bağlı olarak artış gösterebilmektedir.

Seyyar Satıcılar İçin Ürün Fikirleri

Küçük bir adım gibi gözüken seyyar satıcılık, büyük bir başarının ilk adımı olabilir. Birçok iş adamının biyografisinde ticarete seyyar satıcılık ile başladığını görmekteyiz. Doğru bir strateji izlemeniz halinde sizde işlerinizi neden büyütemeyesiniz? Pazar araştırması yaparak konumunuzda hızlı satılacak ürünleri belirlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde pazarın doymuş bir ürün ile seyyar satıcılığa başlamanız halinde başarısız olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Peki, seyyar satıcılıkla ne satabilirim? dediğinizi duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabını aşağıda sizler için listeledik:

Limonata Satışı

Amerikan filmlerinde sıkça gördüğümüz tablolardan biri olan seyyar limonata satışı oldukça karlı bir iş fikridir. Yalnızca yaz aylarında yapabileceğiniz bu iş fikri, son zamanlarda oldukça revaçtadır. Sizde damaklara hitap eden bir limonata tarifiniz ile güzel kazançlar sağlayabilirsiniz.

Simit ve Poğaça Satışı

Birçok insan sabahları işe yetişebilmek için kahvaltı yapamamaktadır. Bu durumlarda ise pratik ve ucuz olması nedeniyle simit ve poğaça gibi alternatiflere yönelmektedirler. Sizde sabah trafiğinin yoğun olduğu konumlarda simit ve poğaça satışı yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra çay, meyve suyu ve ayran gibi içeceklerin satışını yapmanız halinde kazancınızı arttırabilirsiniz.

Pamuk Şeker Satışı

Yemekten sonra hava almak ve yürüyüş yapma amacıyla birçok aile park ve deniz kenarlarına çıkmaktadır. Bu alanlarda pamuk şekeri satışını rahatlıkla yapabileceğinizi belirtmek isteriz. Başta çocuklar olmak üzere birçok insanın gördüğü zaman dayanamadığı bir ürün olan pamuk şekerin kar oranı da oldukça yüksektir.

Soğuk Su Satışı

Yalnızca trafikte değil yaya trafiğinin bol olduğu alanlarda su satışını rahatlıkla yapabilirsiniz. Az sermaye ile yapabileceğiniz iş fikirleri arasında yer alan su satışı, yaz aylarının vazgeçilmez unsurlarıdır. Kar oranının %100 den fazla olması nedeniyle birçok seyyar satıcının yaptığı bir iştir. Rekabetin fazla olması gözünüzü korkutmasın çünkü su satışında en önemli unsur satış yapmak istediğiniz konumu özenle seçmelisiniz.

19 thoughts on “Seyyar Satıcıkla Ne Satabilirim?”

  1. Seyyar satıcılık yapmak isteyenler için sermaye çok önemli hemen kar elde etmeyi beklememek lazım

    Reply
  2. Seyyar satıcılık öyle büyük sermaye gerektiren bir iş değil, tezgahın ve iznin varsa geriye satacağın malın parası kalıyor. Onu da sattıktan sonra ödeme oluyor. Bu makale ile sıkıntıda olan ailelere ekmek kapısı olduğu anlatılıyor.

    Reply
    • Seyyar satıcılık yapmak isteyenler için çok güzel bilgilendirme olmuş yol üstünde belli yerlerde süt mısır, pamuk şekeri, simit, su gibi ihtiyaçları satanlar var. Yağmurlu bir günde şemsiye satanların olduğu gibi konserlerde ya da halka sunulan programlarda balon, meyve suyu, simit, su, ışıklı bilekliklerin topların satışının yapılabileceği ortamlarda var..

      Reply
  3. Seyyar satıcıkla ne satılabileceği ile ilgili olarak son derece güzel bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim.

    Reply
    • Seyyar satıcılık yapmak isteyenler için bilgilendirme çok güzel yapılmış daha önceden bu işi yapan birisi olarak yazılanların hepsi doğru

      Reply
  4. Seyyar Satıcılık yapmak istiyenler için çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş seyyar satıcılık yapabilecekleri her alan yazmış neredeyse çok teşekkür ederiz.

    Reply
  5. Bu ekonomik kriz de yapacak başka iş kalmadı en iyisisi bu az sermayeyle iyi Kazanç olur teşekkür ederim bilgileri için

    Reply
  6. Seyyar satıcılık yapan sokakta birçok kişi gördüm be anlatılanların birçoğu yapılıyor

    Reply
  7. seyyar satıcılık yaparak sonradan daha büyük işler yapan kişiler var bu işi yapmak isteyenler için güzel bir fikir önerisi olmuş

    Reply
  8. Seyyar saticiligi ilgili cok az bilinenler var aslinda. Bu yazi ile daha cok bilgilendirilmis olduk tessekkurler.

    Reply
  9. Seyyar satıcıkla ne satılabileceği ile ilgili olarak son derece güzel bir yazı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim

    Reply
  10. Güzel ve aytınlatıcı. Özellikle belediyelerden izin alındığında problem yaşanmayacağını öğrendiğimiz çok iyi oldu.

    Reply
  11. seyyar satıcılık için neden belediyeden izin almak gerekiyor bilmiyorum ama çok çileli bir iş ne kadar kazançlı olur bilmiyorum

    Reply

Leave a Comment