Simit Fırını Açarak Para Kazanılabilir Mi?

Simit Fırını Açarak Para Kazanılabilir Mi?

Pandemi döneminde çoğu insan işsiz kaldı ve kendine göre yapacakları işler aramaya başladı. Bu işlerden biride simit fırını açmaktır. İnsanlar simit fırını açarak para kazanıp kazanamayacağını merak ediyor. İlk olarak şunu belirtelim ki gıda sektörü hiçbir zaman işsiz kalmayacaktır. Bu nedenle simit fırını açarak para kazanmak zor değildir.

Simit çoğu çalışan insanın aperatif olarak sıklıkla tükettiği bir gıdadır. Simit fırınınızın konumunu güzel seçerseniz iş yapmaması imkânsız olacaktır. Örneğin bir mahallenin uç köşelerine açılan simit fırını pek iş yapmaya bilir. Ancak etrafında bir okul olan veya işlek bir caddede açacağınız simit fırını kazancınıza kazanç katacaktır.

Simit Fırını Açmanın Maliyeti Nedir?

Her işte olduğu gibi simit fırını açarken de belirli bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Eğer kendinize ait bir dükkanınız var bu sizin için daha iyi olacaktır. Alacak imkânınız varsa bir simit yapma makinesi almak işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Tabi en önemlisi ise simitlerinizi pişirecek bir fırınınızın olmasıdır. Bu makineler size ortalama 15-20 bin TL gibi bir rakama mal olacaktır. Ancak belirttiğimiz gibi dükkânınızın konumu iyi bir yerde olunca bu harcadığınız parayı kısa bir zamanda geri kazanabilirsiniz.

Dükkânınız işlek bir yerde değilse simitlerinizi işlek caddelere götürüp satabilir ya da bu iş için kendinize bir eleman tutabilirsiniz. Unutmayın ki gıda sektörü her zaman iş yapan bir sektördür. Biraz çaba ile kendinizi bu sektörde ön plana çıkarmak zor değildir.

Simit Fırını Açmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Simit fırını açmak için gereken şartlar ve belgeler değişiklik gösterebilmektedir.  Ancak genel olarak istenen belgeler şunlardır;

  • T.C kimlik fotokopisi
  • İki adet fotoğraf
  • Kira sözleşmesi
  • Adli sicil kaydı
  • Vergi levhası
  • Ustalık belgesi
  • İş yeri krokisi
  • Tapu ve yapı kullanım izni

Unutmayın yaptığınız işe ne kadar özen gösterirseniz satışlarınız artar. İşini güzel yapan ve hijyenik olan bir simit fırını herkesin tercihi olacaktır. Bu işten ne kadar kazanç sağlayacağınız ise tamamen sizin elinizdedir. Müşteriler güler yüzlü hizmet veren işletmeleri tercih ederler.

1 thought on “Simit Fırını Açarak Para Kazanılabilir Mi?”

Leave a Comment