Süpermarket alışverişimi nasıl az parayla yaparım

Süpermarket alışverişimi nasıl az parayla yaparım

Sizlere bu yazıda Süpermarket alışverişlerinde daha az para harcamanın 5 farklı yolları anlatmaya çalışacağız.

Günümüzde eknomik zorluklar içinde olan insanların gündelik ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamalarında zorluklar yaşadıkları aşikar. Vatandaşlar market alışverişlerini daha uygun şekilde yaparak, aylık bütçelerini dengelemeye ve korumaya çalışmaktalar.

Süpermarket alışverişlerinde ihtiyacımız olan ile olmayan bir çok şey satin almaktayız. Market rafları arasında dolaşırken kendini kaybeden de var, gördüğü her şeyin ihtiyacı olduğunu inanan insanlar da. Günümüzde market alışverişleri servet değerinde denilebilir.

Peki Süpermarket alışverişlerini yaparken nasıl daha az para harcarız. İşte bunun 5 püf noktası yazımızda yer almaktadır.

Süpermatket alışverişimi nasıl az parayla yaparım
Süpermatket alışverişimi nasıl az parayla yaparım
  1. Alışveriş Listesi Hazırlayın

Kesinlikle markete gitmeden liste yapın. Listenizde öncelikle ana ihtiyaç ürünleri olsun. Ana ihtiyaç listesine diğer satin almak istediklerinizi listeleyin. Gerçekten ihtiyacınız olan ürünler konusunda bir çok düşünün. Eğer gerçek ihtiyaçlarınızı listemez iseniz, bütçenizi dengeli şekilde harcama konusunda zorluklar yaşarsınız.

Eğer listelemede sorun yaşarsanız sizin için bu üç maddeyi hazırladık. Bunlar listenizin başında yer almasını öneriririz.

  • Gıda Ürünleri
  • Hijyen Ürünleri
  • Dondurulmuş Gıdalar

Bu listeleme işi raflar arasında fazla zaman kaybetmeden işinizi görüğ zaman tasarufu yapmanızı da sağlar.

  1. Marketlere sakın aç gitmeyin

Eğer aç karnınıza alışveriş yapmaya giderseniz, kesinlikle çikolata, cips, bisküvi gibi ürünler sizlere inanılmaz şekilde cazip gelecektir. Aç iseniz beyniniz doğrudan gereksiz harcamalara yönlenecektir. Bu durumda yapılması gereken markete gitmeden önce karnımızı doyurmak. 😊

  1. Marketlerin kendi ürünlerine bir şans tanıyın

Özelikle Süpermarketlerin ürettikleri kendi markaları ile satışa sundukları ürünler bulunmakta. Bu ürünler yiyecek kategorisinden hijyen ve bir çok kategorilerde yer almaktalar. Bu ürünler bir çok marka değeri taşıyan ürünler ile yarışır durumda oldukları da açık. Market markaları diğer marka değeri taşıyan ürünlerden çok daha az fiyatlara satıldıkları için, bu da sizin ekonominize ve bütçenize olumlu bir etki sağlayacaktır. 

  1. Promosyonlu ürünlere yönlenin

Promosyon ve indirimleri kim sevmez ?. Elbette bunları arayıp bulmamız gerekebilir. Bazen bir ürün aldığınızda buna ek eşantioyn veya deneme ürünleri verilmektedir. Bazen de aynı ürünün ikincisi verilmektedir. Aldığınız ürünlere ek verilen eşantiyon ürünler sizlere farklı ürünleri denemenize de olanak sağlayabilmekte. Marketlerin bazı günlerde indirimleri olmakta. Bu indirim günlerinde alışveriş yapmaya özen gösterebilirsiniz.

  1. Ürün fiyat karşılaştırmaları yapın

Bu madde gerçekten de önemli. Özelikle hijyen ve temizlik ürünlerinde ciddi fiyat farkları olmakta. Eğer marketlerde dolaşmayı seviyor iseniz, pahallı olduğunu düşündüğünüz ürünleri diğer marketlerdeki fiyatlar ile kıyaslayın. Bu işlemleri günümüzde marketlere gitmeden de yapabilmekteyiz. Bir çok fiyat kıyaslamaları yapan uygulamalar mevcut. Bu uygulamaları ücretsiz şekilde edinerek fiyat araştırması yapmaktan uzak durmayın. Bazen bir markette yiyecek, diğer bir markette ise temizlik ürünlerinde fiyat indirimleri olmakta.

Bu yazımızda sizlere market alışverişlerinde nasıl daha az para harcayarak bütçemizi koruyabileceğimize dair bilgiler aktarmaya çalıştık. Bunların günümüz ekonomik şartlarında çok kolay olmadığını farkındayız. Lakin yinede bu maddelere riayet eder isek, fayda göreceğimizi konusunda ise şuphesiz haklı olabiliriz. Fiyat kıyaslaması yapmak ve her konuda araştırmacı Ruhuna sahip olmak gerekir. Bu şekilde gerçek ihtiyaçlarımızı listelemek ve bunlara uymak gerekmekte. Siz de bu 5 alışveriş maddelerine kendiniz farklı tedbirler ekleyebilir ve daha fazla tasaruf edebilirsiniz.

1 thought on “Süpermarket alışverişimi nasıl az parayla yaparım”

Leave a Comment